Η μόνη αξιόπιστη λύση η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 11:46

Του Ηρακλή Γερογιώκα

Για να ξεπεραστεί μια κρίση σε κάθε κύτταρο του κοινωνικού ιστού είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων που -είτε την προκάλεσαν οι ίδιοι είτε όχι - επιθυμούν να απεμπλακούν από αυτήν.

Σε μία οικογενειακή κρίση π.χ., οι δύο σύζυγοι δεν μπορούν να σώσουν το γάμο τους αν συνεχίζουν να επιδεικνύουν την συμπεριφορά η οποία προκάλεσε την κρίση στον γάμο.

Για να απεμπλακούμε από την πολιτική και οικονομική κρίση από την οποία ταλανιζόμαστε εδώ και χρόνια λοιπόν πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Μια καλή ιδέα είναι να επικεντρωθούμε σ αυτά που μας ενώνουν. Ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι αυτήν η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτή η μερίδα ανθρώπων- το συντριπτικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να βάλει στην άκρη την παλαιοκομματική ιδεοληψία και να κοιτάξει μπροστά.

Αντιλήψεις και θέσεις που στο παρελθόν μας χαρακτήριζαν περισσότερο και από το δελτίο ταυτότητας μας που μπορεί να μην είναι για πολλούς ελάσσονος σημασίας πρέπει να παραμεριστούν. Είσαι σοσιαλιστής, ανήκεις στη λαϊκή δεξιά, είσαι φιλελεύθερος, εθνικιστής, αριστερός, σοσιαλδημοκράτης; Χαίρω πολύ, η Ελλάδα σε χρειάζεται.

Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν, η μόνη αξιόπιστη λύση εξόδου της χώρας από την κρίση είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το συμμάζεμα στο δημόσιο φορέα και η μείωση της φορολογίας είναι επιτακτικές πρακτικές. Ο κάθε νοήμων δημόσιος υπάλληλος ξέρει ότι αν ο ιδιωτικός τομέας πεθάνει, τα δικά του τα ψωμιά είναι λίγα. Ο κάθε νοήμων άνεργος ξέρει ότι με αυτήν την φαιδρή κυβέρνηση, επενδύσεις δεν θα γίνουν και δεν θα βρει ποτέ δουλειά. Ο κάθε νοήμων αριστερός ξέρει ότι η συνταγή που ακολουθεί το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν βγαίνει. Ο κάθε νοήμων δεξιός ξέρει ότι χωρίς οικονομική ανάκαμψη οι εθνικιστικές ρητορείες παραπέμπονται στις καλένδες.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μόνη διέξοδος. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Και εσύ αγαπημένε μου φίλε, που ‘δεν σου πάει το χέρι’, να σου πάει, γιατί όλα αυτά τα χρόνια που ο λαός ψήφιζε με γνώμονα το που πάει το χέρι ευκολότερα, τι κατάφερε; Δεν γίνεται το μέλλον του παιδιού σου να κρίνεται από την μεριά που ήταν ο παππούς σου στον εμφύλιο.

*Ο Ηρακλής Γερογιώκας είναι πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass