Από το Μ. Χαλίτσι στο Δίλοφο

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2016 15:44 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Σεπ 2016 19:29

Το βιβλίο του φίλου μου, συσπουδαστή μου στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας κ. Χρίστου Ζαβράκα, αφιερώνεται και σε όσους βρίσκονται μακριά του (του χωριού) και το νοσταλγούν. Δηλαδή, αφιερώνεται και σε μένα, γιατί και εγώ το νοσταλγώ.

Πώς είναι δυνατόν να μη συμβαίνει σε μένα να το νοσταλγώ, αφού εκεί πέρασα τα νεανικά μου χρόνια στο χωριό αυτό, κοντά σε καλούς και αγαθούς ανθρώπους, που πάντα θα τους έχω στη μνήμη μου και θα τους αγαπώ.

Εκεί πρωτοδιορίστηκα και δασκάλα στα 22 μου χρόνια. Θυμάμαι την αγωνία που είχα όταν πρωτοπήγα, στη σκέψη τι κόσμο θα συναντήσω και προπάντων τι μαθητές, ύστερα από διετή εργασία σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της πόλης μας.

Όμως όλα καλά και χωρίς μεγάλα προβλήματα. Τα παιδιά ευγενικά, αγαπημένα μεταξύ τους, αγαπούσαν τη μάθηση και ήταν κάθε μέρα διαβασμένα στα μαθήματά τους. Η δε εξωτερική εμφάνιση με τις μπλε ποδιές και τον άσπρο γιακά ήταν πεντακάθαρη.

Η επικοινωνία και συνεννόηση με τους γονείς ήταν πολύ καλή, όλοι φρόντιζαν για την πρόοδο των παιδιών τους. Γι' αυτό ευελπιστώ ότι τα παιδιά αυτά, οι μαθητές μου θα προοδεύσουν στη ζωή τους και θα ζουν ευτυχισμένα. Αυτό αποδεικνύεται και στο κεφάλαιο 6α το βιβλίο "Προσωπικότητες και επιστήμονες" όπου πολλά ονόματα είναι τα ονόματα των παιδιών των μαθητών μου.

Χαίρομαι και καμαρώνω για αυτό, τους εύχομαι υγεία και προκοπή στη ζωή τους.

Θα σταματήσω όμως εδώ τις αναμνήσεις μου. Τελειώνοντας πρέπει να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον φίλο και συνάδελφο κ. Χρίστο Ζαβράκα για την ωραία του εργασία που παρουσίασε με το βιβλίο του για το χωριό του, που δείχνει τη μεγάλη του αγάπη γι' αυτό και να του ξαναθυμίσω ότι ανάμεσα σε αυτούς που το αγαπούν και δεν το ξεχνούν είμαι κι εγώ.

Ευσταθία Γιαννακούλα - Μακά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass