Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπαιδευτικοί

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2016 15:15

Του Βασίλη Ζωγράφου (*)

Τελευταία, με την βοήθεια των ΜΜΕ κυρίως των Αθηνών, κάποιοι θεωρούν μομφή να είσαι και να στηρίζεις ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η προπαγάνδα ξεκινά από τις εφημερίδες και τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής κυκλοφορίας και εμβέλειας και όλα αυτά συμβαίνουν από τη στιγμή που η κυβέρνηση άρχισε να τους ελέγχει.

Είχαν μάθει να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, να έχουν τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις υποχείριά τους. Γίναμε μάρτυρες προκλητικών δηλώσεων π.χ. παίρναμε δάνεια με “αέρα” κοπανιστό, τόσο προκλητικοί! Διαστρεβλώνουν τα πάντα, έχουν μετατρέψει σε επιστήμη το ψέμα, την υποκρισία, γκεμπελισμός στην κυριολεξία.

Κάποιες εφημερίδες στο παρελθόν δυστυχώς θεωρούνταν δήθεν δημοκρατικές. Όλη αυτή η μαύρη προπαγάνδα οργανώθηκε με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην αρχηγία της Ν.Δ. Αποδεικνύεται με τη μέχρι σήμερα δράση του, είναι εξαρτώμενος από τα μεγάλα συμφέροντα, λέει ασύστολα ψέματα στον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα σε συνταξιούχους, εργαζόμενους και τη νεολαία. Η πολιτική του είναι νεοφιλελεύθερη, των ελεύθερων απολύσεων των εργαζομένων, με συντάξεις πείνας, με κατάργηση όλων των κοινωνικών δημοσίων αγαθών π.χ. παιδεία, υγεία, πρόνοια κ.λπ. Και με αυτή την Ν.Δ. συμπαρατάσσεται και το ΠΑΣΟΚ. Πάει χέρι-χέρι με το Δ.Ν.Τ. και τον κ. Σόιμπλε, με τους πιο ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκπαίδευση ισχύουν τα ιδία και κάποια είναι τόσο κραυγαλέα τα οποία πρέπει να προβληματίσουν τους εκπαιδευτικούς. Ξέχασαν κάποιοι την φασιστικής έμπνευσης διάταξη των διαθεσιμοτήτων με το παραμικρό, για όσους εργάζονται στο Δημόσιο. Μαζί κάναμε πορείες και συλλαλητήρια. Εμπνευστής και εκτελεστής ο τότε υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και σήμερα αρχηγός της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Αυτή την αντιδραστική διάταξη την κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η διαφορά της Δεξιάς με την Αριστερά. Η αριστερά έχει την ευαισθησία της δημοκρατίας και δεν είναι λίγο. Ο κ. Μητσοτάκης από τη μεταπολίτευση και μετά είναι ο μόνος νεοφιλελεύθερος υπουργός που απέλυσε εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπάλληλους. Ας τα ξανασκεφτούν οι εκπαιδευτικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και όταν πηγαίνουν στην κάλπη ας μην ψηφίζουν με «ελαφριά την καρδία».

Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με υπουργό τον κ. Λοβέρδο έφεραν την αξιολόγηση-χειραγώγηση, η οποία ήταν τιμωρητική για τους εκπαιδευτικούς. Προέβλεπε στασιμότητα, μετατάξεις μέχρι και απολύσεις εκπαιδευτικών.

Αυτή η αξιολόγηση δεν βοηθούσε πουθενά τους εκπαιδευτικούς και την Παιδεία. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάποιοι βρίζουν νυχθημερόν, την πήρε πίσω και ανέπνευσαν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Σε κάποια σχολεία υπήρξε τρομοκρατία, είναι αλήθεια! Και πάλι αυτή η κυβέρνηση έκανε το σύλλογο διδασκόντων κυρίαρχο όργανο, περιόρισε τις αυθαιρεσίες των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δίνοντας το δικαίωμα στους συλλόγους να επιλέγουν τους Διευθυντές των σχολείων. Αυτή την άμεση δημοκρατία στα σχολεία επιδιώκουν να την καταργήσουν η ΕΕ, η εξωτερική αλλά και η εσωτερική τρόικα (Ν.Δ., ΔΗΜΟΚΡ.ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΠΟΤΑΜΙ).

Ο κόσμος έχει ένα θυμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, του δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, δεν τήρησε τις υποσχέσεις του, είπε πολλά, όλα είναι σωστά και όσοι είναι αγανακτισμένοι έχουν δίκαιο. Ήταν άπειροι, δεν είχαν καλή εικόνα της κατάστασης, δεν τα υπολόγισαν καλά, και άλλα πολλά μπορούν να ισχύουν. Έπρεπε να ξέρουν τι σημαίνει καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΝΕ, ποιες δεσμεύσεις είχαν προηγηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αριστερά που οραματιστήκαμε, είναι όμως ΑΡΙΣΤΕΡΑ, με όλες τις αδυναμίες και τις παραλήψεις. Να πάρουμε υπόψη μας σε ποιο Ευρωπαϊκό περιβάλλον κινείται και κυβερνά μια χωρά που την χρεοκόπησαν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ και το κακό είναι πως οι ίδιοι θέλουν να την ξανακυβερνήσουν για να τη σώσουν, είναι τραγικό σαν ιδέα.

Έχουν δίκαιο τα κόμματα που βρίσκονται πιο αριστερά από το ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο το όραμα, η ιδεολογία και άλλο η εφαρμογή στη πράξη. Κανένας δρόμος δεν απορρίπτεται, σε καμιά περίπτωση δεν τσουβαλιάζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα που δίνουν «γη και ύδωρ» στην ολιγαρχία του πλούτου στην Ελλάδα, στο κατεστημένο που χρόνια ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις.

Μομφή είναι να ξεγελιέσαι από όλους αυτούς που λύσσαξαν να αποδομήσουν την Αριστερά από το πολιτικό προσκήνιο και να πιστεύεις στα ψέματα τους. Δεν ξεχνάμε πως κυβέρνησαν όλα τα χρόνια, δεν ξεχνάμε τα ρουσφέτια τους, το κομματικό κράτος τους. Καιρός να σηκώσουμε το πολιτικό ανάστημα της Αριστεράς, να συγκρουστούμε ιδεολογικά με τα διεφθαρμένα κόμματα του παρελθόντος, να μην υπάρξει άλλη ιδεολογική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το αντίθετο να συμβεί, να δικαιώσει όσους δικαίως τον αμφισβητούν.

(*) Ο κ. Βασίλης Ζωγράφος είναι εκπαιδευτικός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass