Η Ελλάδα εν μέσω δύο κακών…

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2017 15:25

Την Ελλάδα της έλαχε η μοίρα να βρίσκεται ανάμεσα στην εξ ανατολών βαρβαρική απειλή και στην εκ δυσμών οικονομική πίεση που ασκεί η άστοργη Ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία ανήκει. Και η βαρβαρότητα αυτή του κακού γείτονά μας εκδηλώνεται μ` έναν ασίγαστο βρυχηθμό αγριότητας και ανυπακοής στους γραπτούς και άγραφους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και του πολιτισμού. Με μια πρωτόγνωρη και καθημερινή ανθελληνική συμπεριφορά παραβίασης των θαλάσσιων και εναέριων συνόρων στην περιοχή του Αιγαίου.

Τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της γείτονος φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει η ηρεμία και η ειρήνη στην περιοχή, παρά μόνο το πού και πώς θα δημιουργήσουν προβλήματα παράνομων διεκδικήσεων και καλλιέργειας μίσους και πολεμικού κλίματος. Πρακτικές πρωτόγονες και ενάντιες στον πολιτισμό και στην ευημερία των λαών. Που τροφοδοτούν τον κόσμο τους με την δηλητηριώδη τροφή του εθνικισμού και της εξαφάνισης των γειτονικών λαών. Των επιζητούντων την ειρήνη και των αγωνιζομένων για την ελευθερία τους.

Κάνετε μεγάλο λάθος κ. Ερντογάν, αν νομίζετε ότι με την βαρβαρότητα και την αρπακτική σας συμπεριφορά θα τραβήξετε μπροστά. Γιατί αυτό δεν μπόρεσε να το πετύχει κανείς, αν δεν έχει ως συμμάχους του τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Κάτι που εσείς δεν σκοπεύετε να έχετε. Αφού όλες οι ενέργειές σας, ωθούν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα Μ.Μ.Ε. και τον λαό σας σ` ένα άσβεστο μίσος και εχθρότητα κατά των Ελλήνων. Βασιζόμενη σε μια ακατάσχετη και αχαρακτήριστη ψευδολογία και στο φόβο των τούρκων πολιτών μην κατηγορηθούν, ως προδότες της πατρίδας και της σουλτανικής και ολοκληρωτικής σας φιλοδοξίας. Δυστυχώς, κ. Ερντογάν αυτή είναι η οδυνηρή κατάσταση που έχετε επιβάλλει στη χώρα σας και αυτήν καθημερινά εξάγεται στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο του Αιγαίου. Αυτό όμως δεν είναι δημοκρατία, ούτε πολιτισμός…

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στα ανατολικά σύνορα της χώρας, στην Ευρώπη δεν είναι και κει καλύτερη η κατάσταση για μας… Η ενδοοικογενειακή βία που ασκείται εναντίον μας από τα θεσμικά όργανα αυτής και την λειτουργούσα ως καπετάνισσα Γερμανία είναι πρωτόγνωρη σε μια ομοσπονδία κρατών. Σε μια οικογένεια που ακούει στο όνομα «Ευρωπαϊκή Ένωση». Και η αιτία της: η τεράστια δημοσιονομική εκτροπή που δημιούργησε η πολυετής διεφθαρμένη και σπάταλη διαχείριση των οικονομικών μας πραγμάτων…

Κι όμως, αντί να τύχουμε μιας στηρικτικής και ουσιαστικής αλληλεγγύης για τη γρήγορη διαφυγή μας απ` την παρούσα κατάσταση και τη μη επανάληψή της στο μέλλον, μας επιβάλλουν μια άνευ προηγουμένου και χωρίς τέλος τιμωρητική και εξοντωτική οικονομική πολιτική. Μια βαρβαρική επιβολή απεχθέστατων μνημονίων και μέτρων, τα οποία έχουν θάψει το μέλλον της πατρίδας μας με την ανεργία, τη φτώχεια και τον ξενιτεμό των νέων μας να μην έχουν σταματημό.

Είναι λυπηρό, αλλά αυτή η εναντίον μας τιμωρητική συμπεριφορά των ευρωπαίων, η κατ` εξακολούθηση και εκδικητική, μας έχει φέρει στη χειρότερη μεταπολεμική κατάσταση απόγνωσης και δυστυχίας. Κι όπως είπαμε δημιουργός της είναι η σκληρότητα και η αστοργία της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Των θεσμικών της οργάνων και της σκληρής καπετάνισσας Γερμανίας. Που θέλουν να μας ρουφήξουν και το τελευταίο γραμμάριο λίπους. Και να μας ρίξουν στην καύση της πρωτεΐνης, η οποία θα μας οδηγήσει στο θάνατο. Όπως ακριβώς συνέβαινε επί κατοχής με τους αμέτρητους από την πείνα νεκρούς.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές, ότι οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα οι γερμανοί δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, αλλά μόνο για το χρήμα. Ίσως πιστεύουν, οι τελευταίοι ότι έτσι θα πετύχουν αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν με δύο καταστροφικούς πολέμους…

Τελειώνοντας αυτό το άρθρο θα ήθελα να μας γίνει συνείδηση, ως Έλληνες, ότι βρισκόμαστε εν μέσω δύο κακών. Και η αντιμετώπισή τους μπορεί να γίνει μόνον από μας:

1) Με την ισχυροποίηση της οικονομίας. Κι αυτό θα επιτευχθεί με τη νομοθέτηση και εφαρμογή επαναστατικών θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων… Οι οποίες είναι δυνατόν να φέρουν επενδύσεις, ανάπτυξη, εργασία… και

2) Με την Ισραηλοποίηση των ενόπλων μας δυνάμεων: Αυτό απαιτεί εύρωστη οικονομία, ποιοτικό εκσυγχρονισμό των οπλικών μας συστημάτων, άρτια και ασίγαστη εκπαίδευση των εθνικών μας φρουρών και το σημαντικότερο ανύστακτη και διαρκή επιφυλακή αυτών. Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ν` αποκρούσουν τον επίδοξο εισβολέα.

Του Κων/νου Τσιρονίκου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass