Κάποιος πρέπει να τον ...μαζέψει

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2015 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:09

Καλλίτσα Γκουράβα -Δικτά

λογοτέχνις - συγγραφέας

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και η γριά χτενίζεται», λέει ο λαός. Τώρα θα μου πείτε γιατί ξεκινάω τα περισσότερα άρθρα μου με λαϊκές ρήσεις.

Μα γιατί ο λαός είναι σοφότερος των σοφών, αγαπητοί φίλοι, γι αυτό.

Και είναι πάντα μέσα σε ότι συμβαίνει σε μια κοινωνία.

Αλλά μπαίνω αμέσως στο θέμα, για να μη σας κουράζω με πολυλογίες.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εδώ και μέρες, τα πήγαινε - έλα στις Βρυξέλλες, του πρωθυπουργού με τα μεταξωτά φουλάρια και το μαντηλάκι στο τσεπάκι και του υπουργού Οικονομικών, πότε με το κασκόλ το Burberry, προκλητικά ριγμένο στο λαιμό, πότε με το κόκκινο σιρίτι στο γιακά, στητούς και κορδωμένους, να κατεβαίνουν απ` τ` αυτοκίνητα σαν αστέρες του Χόλυγουντ.

Παρακολουθεί λοιπόν ο έρμος ο Έλληνας και προσπαθεί να καταλάβει απ` τα ακαταλαβίστικα που ανακοινώνονται, πού βαδίζουμε!!!

Ήρθε η ώρα να μας ξεπετάξουν απ` την Ε.Ε. ή μήπως ήρθε η ώρα να υπογράψουμε καινούργιο μνημόνιο!

Που δεν θα το ...λέμε έτσι φυσικά, ούτε και την παλιά Τρόικα την αφήσαμε με τ` όνομά της. Παίζουμε με τις λέξεις δηλαδή, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...

Κι ενώ έχουμε κολλήσει στην τηλεόραση και δεν βγάζουμε τσιμουδιά, για να μην μας ξεφύγει καμιά λέξη του Σόιμπλε ή του Νταϊσελμπλούμ ή του Γιούνκερ και δεν ξέρω ποιού άλλου και ενώ έχει παγώσει το αίμα στις φλέβες μας, για το τι θα βγάλει απ` το στόμα της η Μέρκελ και αν θα μας ...χαμογελάσει για να πάρουμε λίγο θάρρος, ξαφνικά γεμίζει η οθόνη από φωτογραφίες του Βαρουφάκη και της ...Βαρουφάκαινας.

Πότε να τη σηκώνει ψηλά στον ώμο του ο γεροδεμένος και άκαμπτος Γιάνης με ένα «ν» -φυσικά- πότε να ξεκαρδίζονται στα γέλια αγκαλιά - ομολογουμένως είναι μια κουκλάρα η Βαρουφάκαινα - και πότε να κάνουν βόλτες στη λίμνη «Κόμο» και να παίρνουν πόζες μπροστά στον φακό, σα να επρόκειτο για φωτογράφηση καλλιτεχνικού περιοδικού... - Έγινε κι αυτό βέβαια.-

Μα είναι στα καλά του αυτός ο άνθρωπος! Δεν μπορεί να του μαζέψει κάποιος... τα λουριά;

Στο εξωτερικό πάει για να πουλήσει ...μούρη και να ποζάρει αεράτος με το έτερον ήμισυ ή για να μας βγάλει απ` τα αδιέξοδα!

Τα ταμεία άδειασαν όπως μας πληροφορούν, δεν ξέρουμε αν θα πληρωθούμε τον επόμενο μήνα -παρόλες τις διαβεβαιώσεις τους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για μισθούς και συντάξεις, ο κόσμος ανησυχεί, δεν έχει πια καμιά εμπιστοσύνη σε κανέναν, άλλα υπόσχονται και άλλα πράττουν, όλοι τους.

Η ζητιανιά και τα συσσίτια φουντώνουν, σε λίγο θα ...περιμένουμε όλοι στην πόρτα της εκκλησίας με το κατσαρολάκι, αν μάλιστα εφαρμοστεί και αυτή η συμβουλή που μας έδωσαν οι απ` έξω, να γίνει στάση πληρωμών για δύο μήνες...!

Σιγά βρε παιδιά μην βαράτε όλοι μαζί.

Μη βρήκατε ευκαιρία τώρα που γονατίσαμε να μας εξοντώσετε! Έχει ο καιρός γυρίσματα, ποιος ξέρει, ίσως έρθει και η δική σας η σειρά.

«Τα πάντα ρει...» είπε ο σοφός Ηράκλειτος. Τίποτα δεν είναι μόνιμο σ` αυτή τη ζωή, ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η τύχη, ή ο Θεός, όπου πιστεύει ο καθένας.

Και για να γυρίσουμε πάλι στον Γιάνη με ένα «ν» όπως είπαμε...

Κύριε Βαρουφάκη δεν ταιριάζουν αυτά σε υπουργούς αριστερής κυβέρνησης. Χαλάτε την ...πιάτσα. Ούτε οι προηγούμενοι δεν τα έκαναν αυτά, που τέλος πάντων προέρχονταν από άλλη νοοτροπία.

Σεβάστηκαν τουλάχιστον την κρίση κι αυτά που περνάει ο λαός. Εσείς, τι επιδείξεις πλούτου και αρχοντιάς είναι αυτές!

Πιο σεμνά κύριε υπουργέ μας, πιο ταπεινά. Κατεβείτε απ` το καλάμι, ή απ` την ...πασαρέλα - εκεί παραπέμπει το ύφος σας και η περπατησιά σας. Κατεβείτε όσο είναι καιρός.

Γιατί αν δεν το κάνετε θα το κάνει ο ελληνικός λαός, μην παίζετε με τα νεύρα του, έχει φθάσει στα όριά του...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass