ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Περί ζωοφιλίας…

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2017 17:45

Αγαπητή "Ελευθερία"

Την Πέμπτη 27/7/2017 διάβασα επιστολή συμπολίτη μας με τίτλο "το τέρας της Γιάννουλης".

Επειδή το θέμα με τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και διχάζει πολύ κόσμο, επιτρέψτε μου λίγα λόγια από τη σκοπιά μου. Ο πατέρας μου ήταν κυνηγός κι εγώ από την παιδική μου ηλικία είχα δεθεί πάρα πολύ με όλα τα κυνηγόσκυλα που είχαμε στην οικογένειά μου. Αγάπησα ιδιαίτερα ένα σκυλί το οποίο ήταν πανέξυπνο κι όταν το χάσαμε, λόγω μεγάλης ηλικίας, έκλαιγα για πολύ καιρό από τη στενοχώρια μου κι άργησα να ξεπεράσω τον χαμό του. Τα χρόνια περάσανε και φτάσαμε τώρα στη σημερινή εποχή όπου τα πάντα σχετικά με τα ζώα έχουν αλλάξει.

Βλέπεις καθημερινά στους δρόμους, στις πλατείες, στα πάρκα ανθρώπους κάθε ηλικίας με ένα λουρί στο χέρι να βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα και να τα αφήνουν να κάνουν την ανάγκη τους χωρίς να φροντίζουν να μαζεύουν τα περιττώματα. Και ρωτώ: Αυτοί θεωρούνται φιλόζωοι ή έχουν τα σκυλιά λόγω μόδας που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια;

Στη γειτονιά μου οι δρόμοι και το πάρκο έχουν καταντήσει αφοδευτήριο δεσποζόμενων σκυλιών και είμαστε αγανακτισμένοι με τη συμπεριφορά των αφεντικών τους που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες. Όταν δε τους κάνουμε παρατήρηση, αυτοί ή θα αδιαφορήσουν ή θα μας βρίσουν. Τα εγγόνια μας δεν τα πάμε να παίξουν στο πάρκο γιατί είναι γεμάτο περιττώματα. Λύστε μου, παρακαλώ, την απορία: Τα πάρκα είναι για τα παιδιά ή για τα σκυλιά;

Να αναφερθώ τέλος, στο θέμα που έθιξε ο επιστολογράφος από τη Γιάννουλη. Αγαπητέ μου, όταν βλέπεις ένα μεγαλόσωμο αδέσποτο σκυλί να έρχεται καταπάνω σου, εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα σου βγαίνει ο φόβος του τι θα συμβεί κι ότι αν σε δαγκώσει την έβαψες. Το λέω αυτό γιατί έχω πέσει θύμα επίθεσης αδέσποτου σκυλιού, το οποίο μου επιτέθηκε ενώ βάδιζα στον δρόμο, χωρίς να το προκαλέσω, ή να το κλοτσήσω ή να το φωνάξω. Με δάγκωσε στο πόδι κι αν δεν ήταν ένας κύριος να με βοηθήσει θα είχα πάνω από δύο δαγκωματιές. Πήγα στο νοσοκομείο κι αφού μου περιποιήθηκαν την πληγή, μου έδωσαν για δέκα μέρες αντιβίωση. Τι φταίω λοιπόν εγώ να υποβληθώ σ' αυτήν την ταλαιπωρία επειδή μερικοί "φιλόζωοι" βαριούνται κάποια στιγμή αν φροντίζουν τα ζώα που έχουν και τα αφήνουν ελεύθερα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα πιο πολλά γίνονται επιθετικά και σίγουρα δεν φταίνε αυτά. Δεν χρειάζεται λοιπόν παιδεία ή μόρφωση για να αντιδράσεις ενστικτωδώς σε ένα τέτοιο περιστατικό επίθεσης σκύλου. Και τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς καθημερινά σε πολλές συνοικίες της πόλης μας. Το θέμα είναι ποιος θα βρει λύση στο πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.

Θ.Ν.

 

Υ.Γ. Εννοείται πως η κακοποίηση ζώων είναι καταδικαστέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass