Το τρίγωνο της αμαρτίας

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2017 18:46
Ι. Κωλέττης Ι. Κωλέττης

Αν στον πολιτικό μας ορίζοντα μπορούσα να διακρίνω έστω κι ένα αμυδρό φως, που θα μου έδινε την ελπίδα ότι η πολιτική μας τείνει να ξεφύγει απ’ την κακοδαιμονία που τη βαραίνει τουλάχιστο επί δύο αιώνες ποτέ μου δεν θα αναμόχλευα τις πρακτικές των

κυβερνώντων το 1821 και εφεξής. Δεν θα με βασάνιζαν τόσο οι μεθοδεύσεις της ευρωπαϊκής διπλωματίας, καθώς και οι καιροσκοπικές εκδουλεύσεις ορισμένων δουλοπρεπών ανδρείκελων, τα οποία για το «ονόρε» και την «κονόμα» άρπαξαν την Ελλάδα από τα χέρια των αγνών πατριωτών, για να την καταστήσουν βορά στη βουλιμία των ξένων συμφερόντων υποθηκεύοντας εσαεί ό,τι κινείται και δεν κινείται, ό,τι βλέπει ο ήλιος και βρέχουν τα νερά, οτιδήποτε τέλος πάντων μπορεί να παράξει πλούτο σ’ αυτή την έρμη τη χώρα. Δουλοπρέπεια, μίζα, λαμογιά και ρεμούλα. Ξεπούλημα, ψεύδος, αναλγησία και απάτη. Να η κακοδαιμονία μας.
Κι αυτή η κακοδαιμονία πηγάζει μέσα από ένα σκαληνό τρίγωνο, ένα αμαρτωλό τρίγωνο, οι κορυφές του οποίου φέρουν βαρύγδουπα ιστορικά ονοματεπώνυμα, τιμημένα δυστυχώς από το έθνος μας με περγαμηνές και δάφνες: Γ. Κουντουριώτης, Ι. Κωλέττης, Α. Μαυροκορδάτος. Ονόματα που στα σχολικά μας εγχειρίδια και στις πάσης φύσεως εγκυκλοπαίδειες προβάλλουν ως εθνικοί ήρωες για τις υπέροχες υπηρεσίες των εις την πατρίδα, και κατά την επανάσταση και στα μετέπειτα χρόνια.
Την αλήθεια όμως δε θέλουν ή δεν τολμούν να την πουν, ακριβώς επειδή το όλο πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται γερά περιχαρακωμένο και είναι διαρκώς εγκλωβισμένο μέσα σ’ αυτό το τρίγωνο της αμαρτίας, όπου επί διακόσια χρόνια τώρα ζει και ζένεται αλλάζοντας κατά καιρούς ετικέτες, ιδεολογίες και ρητορικές, σύμφωνα πάντα με τις ξένες υποδείξεις και τους καιροσκοπισμούς των ντόπιων εκφραστών τους, πάντα σε βάρος του πολύπαθου ελληνικού λαού.
Και ιδού ποιοι συνθέτουν το τρίγωνο αυτό: Ένας Αρβανίτης εφοπλιστής στην Ύδρα, ζάπλουτος, ανόητος, αγράμματος και άβουλος που άκουγε στο όνομα Γ. Κουντουριώτης (πραγματικό επώνυμο Ζέρβας) κατείχε τη θέση του Προέδρου! Κατέστη διαχρονικό σύμβολο της οικονομικής λοβιτούρας, της διασπάθισης των δανείων!
Ένας μετριότατος φοιτητής της Ιατρικής στην Πίζα της Ιταλίας, Φαναριώτης στην καταγωγή και πρώην υπάλληλος των Τούρκων ήρθε στην Ελλάδα το 1821 σε ηλικία μόλις 30 ετών και μέσα από απίστευτες μηχανορραφίες φιλοδοξούσε να γίνει αυτός ο αρχηγός του Κράτους, υποσχόμενος μάλιστα και… Σύνταγμα σε κράτος ανύπαρκτο! Βάδισε προς την εξουσία με νοοτροπία Μακιαβελική και συμπεριφορά ύαινας με γνώμονα το ‘’ο σκοπός αγιάζει πάντοτε τα μέσα, η ποιότητα των μέσων δεν ελέγχεται’. Είναι ο Αλ.Μαυροκορδάτος, το αιώνιο σύμβολο του στυγνού πολιτικού αμοραλισμού.
Ένας κουτσόβλαχος εξ Ιωαννίνων, γιατρός εκ Πίζης κι αυτός, με σταδιοδρομία στην αυλή του Αλή Πασά ήρθε στην Ελλάδα, για να κυβερνήσει μέσα από εμφυλίους, δολοφονίες, ίντριγκες, εμπάθειες και απάτες για τα οφίτσια και το ακόρεστο κέρδος του ξεπουλώντας ακόμα και τα ιερά και τα όσια. Και το όνομα αυτού Ι. Κωλέττης. Στυγνή έκφραση της πατριδοκαπηλίας και της κοινωνικής αναλγησίας.
Έσμιξαν και οι τρεις τους με μια λυκοφιλία, καθώς τους ένωνε το ψέμα, η απάτη, η μισαλλοδοξία, ο καιροσκοπισμός κι ό,τι κακό κι ανήθικο μπορεί κανείς να τους προσάψει δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο αμαρτωλό πολιτικό σύστημα το οποίο μέχρι και σήμερα βαραίνει τη χώρα μας ως κληρονομική κατάρα. Είχαν απόλυτη συναίσθηση πως ούτε ήξεραν κι ούτε μπορούσαν να κυβερνήσουν! Αυτό όμως δεν τους άγγιξε καν. Πατούσαν επί πτωμάτων και μετέρχονταν την κάθε δολιότητα πασχίζοντας να διατηρήσουν την καρέκλα και να επαυξήσουν απεριόριστα το προσωπικό τους όφελος ραίνοντας τον καθημαγμένο ελληνικό λαό με το αίμα των αγωνιστών, καπηλευόμενος τις αιματηρές θυσίες εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας.
Για τα έργα και τις ημέρες αυτών των δολίων και εντελώς άχρηστων πολιτικών, αυτών των εντελώς ανίκανων και αιμοδιψών καιροσκόπων, ό,τι και να πει κανείς θα είναι λίγο. Για να γραφούν τα έργα τους απαιτούνται τόμοι και τόνοι χαρτιού. Ένα μικρό δείγμα της πολιτικής των μας δίνει ο Οδ. Ανδρούτσος : ‘’ οι κυβερνήται μας, αφού έγιναν κύριοι του δανείου, δε συλλογίζονται άλλο παρά να δολοφονήσουν όλους εκείνους, οι οποίοι ομιλούν δια τα δικαιώματα του ταλαίπωρου λαού της Ελλάδος, δια να απαλλαχθούν εις το εξής από όλους, όσους φοβούνται, ίνα τυραννήσωσι μετά με πλήρη ελευθερίαν.
Πράγματι η πολιτική τους με ενορχηστρωτή τον Μαυροκορδάτο έφερε έριδες, μίση, εμφυλίους , ήττες απανωτές, απώλειες, αίμα, προδοσίες, δολοφονίες, φορολογίες αβάσταχτες ακόμα και με τα πλέον ειδεχθή βασανιστήρια των πολιτών, σπατάλες αλόγιστες των δανείων προς ιδίον όφελος, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να ξοδέψουν ούτε γρόσι εξ ιδίων, εξαγορά συνειδήσεων, άνομοι χρηματισμοί, απονομές στρατιωτικών αξιωμάτων ακόμα και σε κουρείς και ράφτες, φτάνει να ήταν ΄΄ημέτεροι΄΄. Πρόδωσαν πολλαπλά την επανάσταση και για να εξυπηρετήσουν την Αγγλική πολιτική, της οποίας ήταν τυφλά όργανα και κουφά φερέφωνα, αφού εξόντωσαν τους κυριότερους οπλαρχηγούς, κουβάλησαν εδώ τους Άγγλους τυχοδιώκτες, Κόχραν ως αρχιναύαρχο και Τσωρτς ως αρχιστράτηγο, πληρώνοντάς τους αμύθητα ποσά μόνο και μόνο για να μη φύγει ο Ιμπραήμ από την Πελοπόννησο και να παραδοθεί η Ακρόπολη και η Αττική στον Κιουταχή! Εθνικό μεγαλείο με το αίμα του λαού.
Οι εθνικές απώλειες σε Πέτα, Πάτρα, Κόρινθο, Κρεμμύδι, Μεσολόγγι, Σφακτηρία, Φάληρο και τόσα άλλα, οι δολοφονίες κατά χιλιάδες ανώνυμων πατριωτών και επώνυμων αξιωματούχων, Π. Κολοκοτρώνη, Ανδρούτσου, Καραϊσκάκη, Καποδίστρια κ.α., η φυλάκιση του Θ. Κολοκοτρώνη, ο παραμερισμός του Νικηταρά, η πολιτική εξαφάνιση του Υψηλάντη, η πράξη υποτέλειας και τόσα άλλα δεινά είναι ορισμένα από τα έργα τους.
Κι αφού ρήμαξαν την Ελλάδα με την πρακτική τους, κατάφερναν με την εκλογονοθεία, τη βία των, την τρομοκρατία, την κάθε μορφής πολιτική παθογένεια να είναι οι ρυθμιστές των ελληνικών πραγμάτων επί σχεδόν 3 δεκαετίες καταλαμβάνοντας τα ανώτατα αξιώματα και δημιουργώντας δι’ εαυτούς περιουσίες αμύθητες . Ο Μαυροκορδάτος έγινε αρχηγός του Αγγλικού κόμματος, ο Κουντουριώτης κρατούσε τις κάσες με τις λίρες και ο Κωλέττης διαχειριζόταν τα αγγλικά δάνεια κατά το δοκούν, όντας παράλληλα αρχηγός του Γαλλικού κόμματος! Το Ρωσικό κόμμα το παραμέρισαν, γιατί συνειρμικά παρέπεμπε στον Καποδίστρια!
Κι έστησαν τέτοιο πολιτικό οικοδόμημα, που με τη στήριξη του ξένου παράγοντα εξακολουθεί και σήμερα να στέκεται όρθιο και γερό – δυστυχώς για την Ελλάδα – και μέσα του να στεγάζει τρόφιμους, πολιτικούς απόγονους των ιδρυτών του. Το οικοδόμημα αυτό πολέμησαν οι δολοφονηθέντες γνήσιοι πατριώτες, το οικοδόμημα αυτό έβαλε σκοπό να γκρεμίσει ο Ι. Καποδίστριας. Απορίας άξιο πώς ο Θ. Κολοκοτρώνης καθόταν δίπλα – δίπλα με τους καιροσκόπους αυτούς στις εθνοσυνελεύσεις και τους προσφωνούσε μάλιστα με το ‘’Κύριε…’; Τα κουμπούρια του αφλογιστία πάθαιναν στη θέα αυτών των πολιτικών τυχοδιωκτών; Γιατί ακόμα ο Γέρος του Μοριά αγνόησε τις απανωτές συστάσεις του Οδ. Ανδρούτσου;
Τον καιροσκοπισμό, την κοινωνική αναλγησία και την εθνική προδοσία. Το φιλοτομαρισμό, τη δολιότητα και τη δουλοπρέπεια αυτών των ΄΄εθνικών μας ηρώων’’ τα γνώριζαν ακόμα και οι πέτρες. Ωστόσο κανείς δεν τόλμαγε μα τους αγγίξει. Και δείτε για την ιστορία ποιους είχαν ως θησαυροφύλακες εξ απορρήτων: ο Κουντουριώτης τον Γ. Σταύρου. Πρόκειται για τον ιδρυτή τραπεζών, που η προσωπογραφία του, ως ο ευτραφής και πετυχημένος ‘’πωλητής τοις μετρητοίς’’ φιγουράρει τιμής ένεκεν στα τραπεζικά μας καταστήματα. Ο Κωλέττης είχε τον πασίγνωστο και πολυτιμημένο στρατηγό Μακρυγιάννη! (σωστά διαβάσατε). Και ο Μαυροκορδάτος, που ωσεί ύαινα ετρέφετο με τα πτώματα των Ελλήνων αγωνιστών, είχε το Θ. Νέγρη. Και κοντά σε αυτούς κι άλλα ηχηρά ονόματα: Μαυρομηχαλαίοι, Γκούρηδες, Ζαΐμηδες, Τρικούπηδες, Λόντοι…
Συν τοις άλλοις έδειξαν υποταγή στον Καποδίστρια για την κατάληψη αξιωμάτων, ώσπου τον δολοφόνησαν. Έδωσαν αμνηστία και σκέπασαν έτσι τα πολιτικά και τα εθνικά τους εγκλήματα. Δήλωσαν πίστη στον Όθωνα, για να γίνουν αυτοί πρωθυπουργοί ύστερα από την απομάκρυνση εκ της Ελλάδος του Βαυαρού πρωθυπουργού της Ελλάδος Άρμανσμπεργκ..
Απ΄τις τόσες ανηθικότητες των ανθρώπων αυτών και δη του Μαυροκορδάτου, στο παρόν θα αναφερθώ μονάχα σε ένα περιστατικό, ενώ αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατριχιαστικών αποκαλύψεων προσεχώς… Μετά λοιπόν την ήττα του Μαυροκορδάτου στη Σφακτηρία, οπου ο θρασύδειλος μυστικοσύμβουλος του αρχιστράτηγου (!) Κουντουριώτη στη θέα του Αιγυπτιακού στόλου, τον οποίο πήγε να αντιμετωπίσει – τι ειρωνεία - κυριολεκτικά τα είχε κάνει πάνω του, τον επισκέφθηκε ο Γ. Καραϊσκάκης , για να ζητήσει τους μισθούς των στρατιωτών. Φυσικά ο πρωθυπουργός Μαυροκορδάτος τον απέπεμψε σκαιότατα. Ο στρατηγός τον αποκάλεσε ‘’τσογλάνι ‘’ και του φώναξε μπροστά στο σκυλολόι των υποτακτικών του: ‘’Ε, ωρέ Μαυροκορδάτο εσύ την προδοσία μπορεί να μου την έγραψες στο χαρτί, εγώ όμως θα σου τη γράψω στο κούτελο για να βλέπει ούλος ο κόσμος ποιος είσαι! ΄΄
Βεβαίως ο Καραϊσκάκης στη συνέχεια γνώρισε απηνή διωγμό, ώσπου στις 22 Απριλίου του 1827 πάνω στην προσπάθειά του να διώξει τον Κιουταχή απ’ την Αττική και τη Ρούμελη και να σώσει την Ακρόπολη, δολοφονήθηκε την ώρα που οι Μαυροκορδάτος, Κόχραν και Τσώρτς, οι εντεταλμένοι να παραδώσουν στον Κιουταχή την Αττική εξολοθρεύοντας τον ελληνικό στρατό, στον όρμο του Φαλήρου μέσα απ’ τη γολέτα του Κόχραν παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα.
Την επομένη της κηδείας του Καραϊσκάκη, ήρθε και η τραγωδία του ελληνικού στρατού στην Αττική. Ο Κολοκοτρώνης στην είδηση της δολοφονίας του Καραϊσκάκη γονάτισε κι έκλαιγε γοερά σα μικρό παιδί. Έκλαιγε τη συμφορά της πατρίδας του. Ο Μαυροκορδάτος όμως και ο Κόχραν, αφού άφησαν στο Φάληρο τον Τσωρτς με εντολή να παραδώσει στον Κιουταχή την Ακρόπολη, εγκαταλείποντας τα πτώματα 1500 αγωνιστών, μετέβησαν στην Ύδρα, όπου στο Κουντουριώτικο αρχοντικό μαζί με τη σάρα και τη μάρα γιόρτασαν τα… επινίκια με αρνιά ψητά, γαλλικά κρασιά και ναργιλέδες!
Εν κατακλείδι θα προσθέσω μόνο τούτο: όλα τα παραπάνω στοιχεία ηλεγμένα και απολύτως διασταυρωμένα ως Ομάδα τα κρατάμε στα χέρια μας και τα έχουμε στη διάθεση του καθενός. Είναι καιρός οι Έλληνες να μάθουν την ιστορική τους αλήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση οι Κουντουριώτηδες, οι Μαυροκορδάτοι και οι Κωλέττηδες δεν πρόκειται να φύγουν απ΄ το σβέρκο μας.  

Για την Ομάδα Ιστορικής
Έρευνας «Δημ. Αγραφιώτης»
Οδυσσέας Β. Τσιντζιράκος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass