Ανάλυση

Πλησιάζει η ώρα παράδοσης άνευ όρων του Τσίπρα

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2015 8:17

Από τον Γιώργο Δελαστίκ

Ανατριχιάσαμε ακούγοντας τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να μιλάει στους δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Ευρωομάδας το βράδυ της Πέμπτης. Αισθανθήκαμε φρίκη ακούγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα πρότεινε στους Γερμανούς και τους υπόλοιπους δανειστές την ίδρυση μιας Ανεξάρτητης Αρχής Φόρων και Τελών, καθώς και ενός ανεξάρτητου από την εκάστοτε κυβέρνηση Δημοσιονομικού Συμβουλίου!

Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να απεμπολήσει τον έλεγχο των εσόδων του κράτους, εκχωρώντας τα σε μια Ανεξάρτητη Αρχή Φόρων και Τελών; Πώς είναι δυνατόν να εκχωρεί η κυβέρνηση τον έλεγχο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε ένα ανεξάρτητο από την εκάστοτε κυβέρνηση Δημοσιονομικό Συμβούλιο το οποίο μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Γ. Βαρουφάκης, σε περίπτωση που δεν πάει καλά η εκπλήρωση του προϋπολογισμού, θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει και να επιβάλει μόνο του (!) οριζόντιες περικοπές στους προϋπολογισμούς όλων των υπουργείων;

Καλά, αν ο έλεγχος των εσόδων του κράτους και ο έλεγχος του προϋπολογισμού περάσει σε ανεξάρτητες αρχές που δεν ελέγχονται από καμία κυβέρνηση και δεν ελέγχονται από κανέναν και ούτε φυσικά εκλέγονται, γιατί ο κόσμος να προσέρχεται στις κάλπες και να ψηφίζει εκλέγοντας κυβέρνηση; Τι ακριβώς θα κάνει η κυβέρνηση αυτή, αφού τα οικονομικά θα είναι εκτός της δικαιοδοσίας της στην πραγματικότητα; Τι θα συζητούν στη Βουλή οι βουλευτές, αφού τα οικονομικά θα τα έχουν εκχωρήσει σε δήθεν "ανεξάρτητες αρχές";

ΟΡΓΑΝΑ ΞΕΝΩΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ

Οι βουλευτικές εκλογές μετατρέπονται έτσι σε φάρσα εξαπάτησης των πολιτών. Αν υποθέσουμε π.χ. ότι ο Σαμαράς - Βενιζέλος διόρισαν για τέσσερα, πέντε χρόνια την Ανεξάρτητη Αρχή Φόρων και Τελών και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, τι νόημα έχει να πάει ο κόσμος στις κάλπες και να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού την οικονομική πολιτική θα την ασκούν οι άνθρωποι του Σαμαρά και του Βενιζέλου;

Και εδώ που τα λέμε, αυτή θα είναι η ευτυχέστερη περίπτωση! Να είναι δηλαδή αυτοί που συναπαρτίζουν τις ανεξάρτητες αρχές έστω και τυφλά, αφοσιωμένα όργανα των Ελλήνων πολιτικών αντιπάλων μιας κυβέρνησης!

Αυτό που φοβόμαστε και είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα γίνεται είναι, αντιθέτως, ότι αυτοί οι άνθρωποι που δεν εκλέγονται και ως εκ τούτου είναι απολύτως ασύδοτοι, θα είναι ταυτόχρονα μισθωμένα όργανα των Γερμανών! Είτε θα είναι γερμανόδουλοι ευθύς εξαρχής είτε θα εξαγοράζονται στη συνέχεια από το Βερολίνο, το οποίο έτσι θα οικοδομεί το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας με οικονομικά μέσα και με ανθρώπους που δεν λογοδοτούν σε απολύτως κανέναν για τις πράξεις τους, αφού δεν εκλέγονται! Ετσι δεν έγινε και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, όπως διαπίστωσαν την εβδομάδα που πέρασε οι περισσότεροι Ελληνες;

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Την Τετάρτη το πρωί, η Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας που έχει συστήσει η πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντοπούλου και στην οποία συμμετέχουν Ελληνες και ξένοι επιστήμονες με ειδικές γνώσεις στα θέματα χρέους επρόκειτο να παρουσιάσει την έκθεση με τα συμπεράσματά της, όπως και έκανε άλλωστε.

Λίγη ώρα πριν αρχίσει η παρουσίαση αυτή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σε μια εμφανέστατη προσπάθεια να υπονομεύσει τα συμπεράσματα της επιτροπής ειδικών πριν καν ανακοινωθούν, έστειλε στη Βουλή εσπευσμένα την ετήσια έκθεσή του για τη νομισματική πολιτική!

Η έκθεση δεν είχε καμία σημασία. Ολο το παιχνίδι που είχε στηθεί βασιζόταν στα όσα έγραφε ο Γ. Στουρνάρας στον πρόλογο της έκθεσής του, με τα οποία πρώτα απ΄ όλα αποσκοπούσε στην υπονόμευση της κυβέρνησης Τσίπρα και κατά δεύτερο λόγο στόχευε στην υπεράσπιση του εαυτού του! Ο Γ. Στουρνάρας ήταν ο υπουργός Οικονομικών που συνέχισε και θεμελίωσε βαθύτερα τη μνημονιακή πολιτική των πρωτεργατών του μνημονίου, του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αφού από το 2012 ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και καμία όρεξη δεν έχει να βρισκόταν ξαφνικά κατηγορούμενος σε κάποιο δικαστήριο, κατηγορούμενος ίσως όχι μόνο για τερατώδεις πολιτικές ευθύνες.

"ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ"

Τι ακριβώς είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, μπορεί να συμπυκνωθεί σε δύο φράσεις: "Αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας, η οποία θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και πιθανότατα από την Ευρωπαϊκή Ενωση" ήταν ο πρώτος ισχυρισμός του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. "Η Ελλάδα, από ισότιμο μέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών, θα μετατραπεί σε μια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης - γι΄ αυτό η Τράπεζα της Ελλάδας υποστηρίζει ακράδαντα ότι η συμφωνία με τους εταίρους είναι ιστορική επιταγή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε" ήταν ο δεύτερος ισχυρισμός του, συμπεριλαμβανόμενος και αυτός, όπως και ο πρώτος, στη νομισματική έκθεση Σουρνάρα.

Με άλλα λόγια, "ιστορική επιταγή" είναι η αποδοχή των όρων των Γερμανών, τους οποίους αν δεν αποδεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας, θα μας διώξουν όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την ίδια την Ε.Ε.!!! Ιστορίες με δράκους...

Εσπευσε όμως να συμπαρασταθεί στον Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο οι Γερμανοί θεωρούν άνθρωπο της πολιτικής επιρροής τους, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει καγκελάριος της Γερμανίας στη θέση της Ανγκελα Μέρκελ - όνειρο όμως που πιθανότατα αποκλείεται να πραγματοποιηθεί λόγω του καταποντισμού λίγο πάνω από το 20% των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών από τότε που λειτουργούν ως "τσόντα" στη δεξιά γερμανική κυβέρνηση, ακολουθώντας το... "πρότυπο Βενιζέλου"!

ΣΟΥΛΤΣ: ΄Η ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΄Η ΣΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.!

"Νομίζω πως έξοδος από το ευρώ σημαίνει επίσης έξοδος από την Ε.Ε.!" δήλωσε χαρακτηριστικά προς εκφοβισμό ο Μάρτιν Σουλτς στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" αποδεικνύοντας εμπράκτως πως οι Εργατικοί της Βρετανίας είναι ο πολιτικός φορέας μέσω του οποίου οι Γερμανοί ασκούν την πολιτική τους στην Αγγλία, αφού η "Γκάρντιαν" είναι η ιστορική εφημερίδα που πρόσκειται στους Εργατικούς.

"Είναι νομικά ασαφές" τι μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις σαν αυτή της Ελλάδας, πρόσθεσε ο Σουλτς, προσπαθώντας να δημιουργήσει την εικόνα μυστηρίου.

Μέσα στο παιχνίδι των πιέσεων και η Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ. "Στόχος είναι να αποκατασταθεί ο διάλογος με ενηλίκους στο δωμάτιο" δήλωσε υπεροπτικά, υπονοώντας προφανώς ότι μέχρι τώρα η ελληνική διαπραγματευτική αντιπροσωπεία "παιδιαρίζει". Αναφερόμενη στην κυβέρνηση Τσίπρα, η Λαγκάρντ είπε ότι "περιμένουμε να επανέλθουν με ρεαλιστικές προτάσεις", υπαινισσόμενη και πάλι ότι οι μέχρι τώρα κυβερνητικές προτάσεις ήταν μη ρεαλιστικές. Κατά τη Λαγκάρντ "οι θεσμοί συνέταξαν μια σειρά λογικές προτάσεις".

Εάν η Αθήνα δεν πληρώσει τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στις 30 Ιουνίου, είπε η Λαγκάρντ εισερχόμενη στο "ζουμί" των σκληρών πιέσεων, τότε αυτό "θα είναι χρεοκοπία, θα είναι ληξιπρόθεσμη οφειλή την 1η Ιουλίου. Ελπίζω όμως πραγματικά ότι δεν θα συμβεί αυτό".

Για να δούμε, λοιπόν αν η κυβέρνηση λέει αλήθεια ή μπλοφάρει, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με αρμοδιότητα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις δήλωσε σε συνέντευξή του στο αγγλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι "αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα".

"ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ 140 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!"

Δεν σταμάτησαν εδώ οι εκβιασμοί των δανειστών, "Διαπιστώσαμε μετά λύπης πως έχει σημειωθεί πολύ μικρή πρόοδος" δήλωσε στο Λουξεμβούργο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Ευρωοομάδας, μετά τη λήξη της συνεδρίασής της.

Τη σκυτάλη των πιέσεων πήρε αμέσως ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του πρώτου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ο οποίος είναι φυσικά Γερμανός. Αυτός ανέλαβε να εξηγήσει ότι επειδή ο δανεισμός του ESM του μηχανισμού στήριξης δηλαδή είναι κατά την άποψή του συνδεδεμένος στενά με εκείνου του ΔΝΤ, αν η Ελλάδα δεν πληρώσει στις 30 Ιουνίου στο ΔΝΤ τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, τότε ο ESM έχει το δικαίωμα να ζητήσει πίσω την επιστροφή όλων των δανείων που έχει δώσει στην Ελλάδα - δηλαδή κάπου... 140 δισεκατ. ευρώ αμέσως και όχι όταν είναι να δοθούν οι δόσεις!!!

Εδώ δηλαδή η κυβέρνηση Τσίπρα δηλώνει ότι δεν έχει να πληρώσει 1,5 δισεκατομμύρια και ο Γερμαναράς μας απειλεί ότι θα μας ζητήσει να του δώσουμε αμέσως όχι ενάμισι, αλλά... εκατόν σαράντα δισεκατομμύρια!!!

Το αποτέλεσμα φυσικά σε περίπτωση που τολμήσει κάτι τέτοιο θα είναι να εισπράξει μια μεγαλοπρεπέστατη μονομερή διαγραφή του χρέους και να γίνει μπίλιες ολόκληρη η Ευρώπη...

ΤΟ ΔΝΤ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 3,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΓΙΑ... 1,6 ΔΙΣ.!

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ νομίζει προφανώς ότι απευθύνεται σε αδαείς ή ακόμη και σε ηλίθιους, όταν μας λέει δημοσίως πως αν δεν πληρώσουμε στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, τότε την επόμενη μέρα, την 1η Ιουλίου, θα έχουμε ήδη χρεοκοπήσει.

Το ΔΝΤ καθυστερεί από πέρυσι τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και με πρόσχημα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση, δανειακές δόσεις που έπρεπε να είχε δώσει στην Ελλάδα συνολικού ύψους - κρατήστε την αναπνοή σας! - περίπου... 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μας "χρωστάει" δηλαδή 3,6 δισεκατομμύρια και ταυτόχρονα μας απειλεί ότι θα μας χρεοκοπήσει, αν δεν του δώσουμε εμείς 1,65 δισ !!! Θα μας τρελάνουν η Λαγκάρντ και οι Αμερικάνοι;

Αλλα 3,6 δισ. ευρώ μας "χρωστούν" οι Ευρωπαίοι, εκ των οποίων μάλιστα τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ είναι κέρδη που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης, κερδοσκοπώντας ασύστολα πάνω στα ελληνικά κρατικά ομόλογα!

Μας καθυστερούν επιστροφές χρημάτων ή δανειακές δόσεις οι Ευρωπαίοι δανειστές συνολικού ύψους 2,6 ευρώ και θα μας χρεοκοπήσουν επειδή στις 20 Ιουλίου αποκλείεται να βρούμε να τους δώσουμε 3,5 δισ. ευρώ! Είμαστε με τα καλά μας;

Αυτά βλέπουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Αυτά είχαν υπογράψει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και οι αρμόδιοι υπουργοί τους - γι΄αυτό και τώρα φωνάζουν να γίνει οπωσδήποτε συμφωνία αποδοχής των γερμανικών όρων!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass