Η ΔΕΘ έρχεται, οι νέοι φεύγουν

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:30

Ο πρωθυπουργός το Σάββατο ετοιμάζεται για ένα νέο επικοινωνιακό σόου, αυτή τη φορά με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ, όπου επρόκειτο να εκκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις επερχόμενες εκλογές σε επίπεδο ευρωβουλής, αυτοδιοίκησης αλλά και εθνικό.

Ο κ.Τσίπρας είναι έτοιμος για ακόμη μια φορά να εξαγγείλει μια νέα δέσμη μέτρων εξαπάτησης του ελληνικού λαού, κάνοντας μια ακόμη προσπάθεια να διατηρήσει όσες δυνάμεις τού έχουν απομείνει.

Εμείς οι νέοι όμως, έχοντας υποστεί τόσες αδικίες και δυσκολίες τα τελευταία χρόνια της κρίσης, δεν εξαπατόμαστε, γιατί γνωρίζουμε καλά τους λόγους και τους παράγοντες που οδήγησαν τη νέα γενιά να βρίσκεται με κομμένα τα φτερά της, έχοντας χάσει τόσο τα όνειρα όσο και τις ελπίδες της. Ο κ.Τσίπρας θα μας πει πολλά το Σάββατο. Δεν θα μας πει όμως σίγουρα 10 αλήθειες που καίνε τη νέα γενιά.

1) Δεν θα μας πει για τη φορολογική εξόντωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των ελεύθερων επαγγελματιών.

2) Δεν θα μας πει για τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες αποτελούν αρνητικό παράγοντα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

3) Δεν θα μας πει πως στην Ελλάδα, με την υπάρχουσα φορολογική και ασφαλιστική κατάσταση, κανένας δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να επενδύσει.

4) Δεν θα μας πει για τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων 3.5% μέχρι το 2022 και 2.2% μέχρι το 2060,που υπονομεύουν οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική.

5) Δεν θα μας πει πως συνεχίζει να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση ως κέντρο πελατειακών οργίων.

6) Δεν θα μας πει πως η όποια αύξηση του κατώτατου μισθού, έχοντας ήδη ψηφίσει μείωση του αφορολόγητου, είναι σαν από τη μία τσέπη να τα δίνεις στον εργαζόμενο και από την άλλη να του τα παίρνεις.

7) Δεν θα μας πει για τα ρουσφέτια και το βόλεμα ημετέρων, ενώ χιλιάδες υπερπροσοντούχοι νέοι αναγκάζονται να εργαστούν 10 και 12 ώρες για λίγα ευρώ, πολλές φορές σε καθεστώς μαύρης εργασίας.

8) Δεν θα μας πει τίποτα για τη δημογραφική παρακμή της χώρας και πως σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο της Eurostat, η χώρα μας το 2080 θα έχει χάσει περίπου 3,5 εκ από τον πληθυσμό της

9) Δεν θα μας πει τίποτα για τη μαζική φυγή των νέων στο εξωτερικό και πως την τελευταία 10ετία πάνω από 450.000 Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα, αναζητώντας καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες και καλύτερη ποιότητα ζωής. Και ενώ παλαιότερα εγκατέλειπαν τη χώρα κυρίως ανειδίκευτοι εργάτες, πλέον η πλειοψηφία όσων φεύγουν στο εξωτερικό είναι επιστήμονες, πτυχιούχοι ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

10) Δεν θα μας πει πως φτάσαμε στο σημείο οι λέξεις επιχειρηματικότητα, αυτενέργεια και δημιουργία οικογένειας να ξυπνούν αρνητικά συναισθήματα στους νέους.

Δεν θα μας πει και πολλά ακόμη…

Οι νέοι της χώρας όμως είναι αναγκαίο να κατανοήσουν πως το τεράστιο κόστος του λαϊκισμού που πλήρωσαν και πληρώνουν, πρέπει να προκαλέσει τη μεγάλη αφύπνισή τους για νέες πολιτικές δυνάμεις, με άλλη κουλτούρα και ήθη, που μόνο αυτές μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες της χώρας μας και του ελληνισμού.

Είναι βέβαιο πως η χώρα μας στη μετά το Μνημόνιο εποχή έχει ανάγκη μία νέου τύπου πολιτική διαχείριση και διακυβέρνηση, για να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να μπει σε μονοπάτια προόδου και ανάπτυξης. Και αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο από ανθρώπους της εποχής, με ποιότητα και άλλες αντιλήψεις.

Από τον Νίκο Γαμβρούλα (*)

* Ο Νίκος Γαμβρούλας είναι οικονομολόγος, M.Sc Finance, M.Sc Human Resources, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ευθύνης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass