ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Ενιωσα θλίψη και ντροπή»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 16:05

Θλίψη, ντροπή και θυμό ένιωσα στον ιστορικό περίπατο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), όταν είδα σε ποια κατάσταση είναι τα μνημεία της πόλης.

Γεμάτος σκουπίδια και άγρια χόρτα ο χώρος στο Μπαϊρακλί Τζαμί και σκεπασμένος από αγριόχορτα ο ρωμαϊκός δρόμος, σε πλήρη εγκατάλειψη. Μια ντροπιαστική εικόνα που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αυτή η πόλη πριν ένα χρόνο κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας για να εκλεγεί Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021;

Λυπάμαι αλλά αυτή η εικόνα προσβάλλει τη Λάρισα, προσβάλλει τους κατοίκους της, προσβάλλει την ιστορία. Έχει ευθύνη ο Δήμος Λάρισας που βρήκε χρόνο να διοργανώσει παζάρια και ετοιμάζει τώρα και το Πάρκο των ευχών, που όπως φαίνεται αυτά αποφέρουν κέρδη, αλλά άφησε τα μνημεία της πόλης να χορταριάσουν και να θυμίζουν σκουπιδότοπο.

Όσο για την κ. Άννα Βαγενά, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με τον δήμαρχο ξενάγησε τον υφυπουργό Πολιτισμού περιχαρής πριν λίγες μέρες στο Αρχαίο Θέατρο και ευτυχώς που δεν τον πήγε λίγα μέτρα παραπέρα να δει την κατάντια, ας καταλάβει ότι ιστορία της Λάρισας δεν είναι μόνο το Αρχαίο θέατρο αλλά και τα άλλα μνημεία της πόλης που μαρτυρούν τη μακρόχρονη ιστορία της.

 

Ευαγγελία Παπαδοπούλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass