Μήνυση και δημόσια καταγγελία

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 17:15

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Μηνύω και καταγγέλλω δημόσια και επωνύμως τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Λάρισας για κατάχρηση εξουσίας και πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του.

Η εν λόγω Υπηρεσία, καλυπτόμενη από την αδυναμία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων να του ασκήσουν κριτική για ευνόητους λόγους, λειτουργεί με δικούς της Νόμους, έξω από την ισχύουσα Νομοθεσία. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο κάθε έτους δεν ελέγχει εντάλματα πληρωμών, τον Δεκέμβριο δεν δέχεται εντάλματα μετά τις 10/12 ενώ αντίστοιχη καθυστέρηση παρατηρείται και το Πάσχα.

Η εν λόγω καταχρηστική λειτουργία (άρνηση πρωτοκόλλησης των κατατιθεμένων ενταλμάτων από τους Δήμους) έχει άμεση επίπτωση στους εργολήπτες και προμηθευτές του Δημοσίου γιατί αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου (είναι αυξημένες λόγω κλεισίματος της χρονιάς). Σημειωτέον ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία ανοίγματος του νέου έτους (ψήφιση Προϋπολογισμών, τεχνικών Προγραμμάτων, διάθεση πιστώσεων κλπ) οι νέες πληρωμές αρχίζουν το νωρίτερο τέλος Φεβρουαρίου.

Όλα αυτά δεν οφείλονται στην οικονομική κρίση άλλα στην αδυναμία του συστήματος να λειτουργήσει αποτελεσματικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να υποχρεώσει τους δημοσίους λειτουργούς να εργαστούν συνειδητά. Το σύστημα ασχολείται μόνο με τις συντάξεις. Καληνύχτα ανάπτυξη.

Υ.Γ: Οι πολιτικοί (διαχρονικά) ας πάψουν να υποκρίνονται και να συντηρούν έναν θεσμό που δεν αντέχει στην κοινή λογική (έλεγχος των συμβάσεων των ΟΤΑ όχι προσυμβατικά αλλά επί των ενταλμάτων πληρωμών, αφού έχει εκτελεστεί το έργο ή πραγματοποιηθεί η προμήθεια).

Τη Νομοθεσία αυτή ψήφισαν οι «φωστήρες τις Πολιτικής» χάριν της δήθεν διαφάνειας αλλά χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους δεδομένου ότι τις συνέπειες της όποιας καθυστέρησης ή άρνησης πληρωμής την υφίσταται ο εργολήπτης ή ο προμηθευτής.

Την κρίση δεν θα την ξεπεράσουμε ποτέ όταν το Δημόσιο δεν μπορεί να κάνει χρήση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας στις περισσότερες Υπηρεσίες και αρνείται ακόμα να επικοινωνήσει με email ή να εισπράξει με κάρτα και e-banking.

 

Δημήτρης Καφφές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass