Πληθωρική επικαιρότητα

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2018 16:32

 

«Η επιθυμία για απόκτηση της εξουσίας

είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη».

Τιπούκητος

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται σε διέγερση και αναβρασμό. Οι εξελίξεις τρέχουν με γοργό ρυθμό και στο πολιτικό προσκήνιο αναφύονται και προβάλλουν γεγονότα και θέματα που απαιτούν ρυθμίσεις και λύσεις.

Οι κομματικοί σχηματισμοί και οι αρχηγοί τους συγκρούονται, αντιδικούν και αντιμάχονται με την έκδηλη επιθυμία να αποκτήσουν την εξουσία. Και έτσι η αποφθεγματική ρήση του Τιπούκητου επιβεβαιώνεται.

Οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης στη συζήτηση του προϋπολογισμού καθώς και στις δηλώσεις τους που κάνουν κατά καιρούς διασταύρωσαν τα ξίφη και με ιδιαίτερο ζήλο επεδίωξαν τη σύγκρουση, τους εκφραστικούς διαπληκτισμούς και τη ρητορική οξύτητα για να συσπειρώσουν τους εκλογείς τους και τους οπαδούς τους. Είναι γνωστά όσα ελέχθησαν στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση επιβάλλει μεγαλοφορολογικές επιβαρύνσεις και επιμένει στις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές. Πρόσθετες επιβαρύνσεις 1 δισ. ευρώ. Περικόπτονται δαπάνες του Δημοσίου για επενδύσεις και κοινωνικό κράτος άλλο ένα δισ. ευρώ. Εισέπραξε 10 δισ. ευρώ και μοιράζει επιδόματα ψίχουλα 1 δισ. ευρώ.

Ομολογεί ότι πιέζει και αρπάζει ό,τι μπορεί από τη μεσαία τάξη για να δώσει επιδόματα στους οικονομικά αδυνάτους.

Ο κ. πρωθυπουργός προσπαθεί να φανεί συμπαθής στις ασθενέστερες τάξεις. Ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή και το συνέδριο του κόμματος ήταν ορμητικός και δυναμικός στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και ανοίχτηκε προς τον λαό με υποσχέσεις και παροχές.

Δημιουργήθηκε οξύ επεισόδιο με τον πρόεδρο της Βουλής εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς κάποιου μέλους της Βουλής και της κακής και ανεπιτυχούς άσκησης των καθηκόντων του προέδρου της Βουλής. Ισχνή ευθύνη έχει και ο κ. Μητσοτάκης για τη δήλωσή του περί εξόδου από την αίθουσα της Βουλής για την εκτραπείσα βουλευτίνα. Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να αναπτυχθεί, αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα. Είχε δυναμική εμφάνιση και η σύνεση κυριάρχησε στην εκφορά του λόγου της. Ο ορθός λόγος της και οι συνεχείς εξαγγελίες δεν τροφοδότησαν την οξύτητα. Αντιθέτως οι μονομάχοι κ. Τσίπρας και κ. Μητσοτάκης με την ανταλλαγή του σκοπιανού με την αναστολή των συντάξεων επέφεραν την όξυνση. Η έλευση της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα για να πιεστεί η κυβέρνηση με τη θετική λύση του σκοπιανού προς τα συμφέροντα της γερμανικής Ευρώπης θα προκαλέσει την ταπείνωση της χώρας μας και θα εκδηλωθεί η υποτέλειά της. Ανησυχεί ο λαός για την εξέλιξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεδομένου ότι η Τουρκία συνεχώς προκαλεί και διεκδικεί το μοίρασμα του Αιγαίου, επίσης οι Αλβανοί κακομεταχειρίζονται τους Βορειοηπειρώτες και τους αρπάζουν τις περιουσίες τους. Στο πολιτικό προσκήνιο προκλήθηκε αναταραχή από το σκάνδαλο της ΔΑΚΕ και έχει προκαλέσει ρύπανση στον πολιτικό κόσμο και κυρίως στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας οργανώνουν κομματικό κράτος, επιδίδονται σε παροχές επιδομάτων και αποδυναμώνουν ανεξάρτητες υπηρεσίες τοποθετώντας κομματικούς φίλους ως επικεφαλής αυτών των υπηρεσιών.

Η κ. Θάνου τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου τοποθετείται πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ως άνω κυρία ήταν νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού και συνεπώς είναι ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη η τοποθέτησή της στην πιο πάνω ανεξάρτητη αρχή, που απαιτεί ανεξάρτητο και αμερόληπτο πρόεδρο. Ο κύριος Πρωθυπουργός που αύξησε τους μετακλητούς από 800 σε 1.400 και δεν επέδειξε ενδιαφέρον για την κατάργηση των εκατοντάδων οργανισμών και επιτρόπων που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. Δεν νιώθει τύψεις για την ανεργία, τη φτώχεια, τη δυστυχία και την πείνα των συμπολιτών μας;

Το πολιτικό σύστημα και κυρίως οι κυβερνώντες με το τρίτο μνημόνιο έχουν την ευθύνη για τη λιτότητα και τη δυσπραγία των Ελλήνων και έχει δίκιο ο Πυθαγόρας που αποφαίνεται με τον αποφθεγματικό λόγο ότι «το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις τύψεις, όταν παραλείπουμε να κάνουμε το καθήκον».

Προκύπτει το ερώτημα, έχει ο κ. Τσίπρας τύψεις και αυστηρό έλεγχο της συνείδησής του, όταν βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στην ανέχεια και τη φτώχεια, στην καταλήστευση των πενιχρών εισοδημάτων και στην κατάρρευση και συντριβή των νοικοκυριών; Για τον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας είναι persona non grata.

 

* Από τον Γιάννη Θεούλη, επίτιμο δικηγόρο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass