Η επιλογή

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2019 16:30

Αν και ο συνταγματικός χρόνος είναι μακρινός για τη διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών, τα πολιτικά κόμματα της χώρας, εργάζονται πυρετωδώς για τον σχηματισμό των συνδυασμών των σε κάθε περιοχή και την ανεύρεση και επιλογή των κατάλληλων προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Κατά καιρούς βλέπουμε στον Τύπο ν΄ανακοινώνονται μεμονωμένα άτομα σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Οι σημαιοφόροι αυτού του αγώνα στα κόμματα εξουσίας είναι πολλοί και έχουν ως κεντρικό μοτίβο της διαλεκτικής τους και της συνθηματολογίας τους το σύνθημα: εφόσον τιμηθούν από το κόμμα και τον λαό θα ανταποκριθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα του λαού. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο ναός της δημοκρατίας, οφείλει να κατοικείται και να έχει μέσα στους κόλπους του την αφρόκρεμα του ελληνικού λαού, σε ήθος, εντιμότητα, ακεραιότητα, γενναιότητα, προσφορά, θυσία και αγάπη, και όχι δούλους της διαφθοράς και της φθοράς που δηλητηριάζουν με τις πράξεις και τις ενέργειές τους, τον υγιή ιστό της κοινωνίας μας. Οι εκπρόσωποι του Εθνους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι βουλευτές μας, πρέπει να είναι αλέκιαστοι, αψεγάδιαστοι, αμόλυντοι, γενναίοι μαχητές του ορθού λόγου, κήρυκες και υπερασπιστές της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Και όχι άνθρωποι που συμπλέκονται και διασταυρώνονται στα κατηγορητήρια της διαφθοράς και της ανομίας.

Θεωρώ την επιλογή των υποψήφιων βουλευτών από τα κόμματα, ως το κορυφαίο γεγονός για την ομαλή πορεία του τόπου και τη δημιουργική του προσκοπή και ανάπτυξη. Τα κόμματα, αν πραγματικά νοιάζονται για την ευτυχία και την ευημερία του τόπου και του λαού, οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικά στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το Κοινοβούλιο.

Οφείλουν να επιλέξουν αυτούς που έδωσαν εξετάσεις μέσα στην κοινωνία και πήραν άριστα. Να αναζητήσουν επιτυχημένους επαγγελματίες, επιστήμονες, τεχνοκράτες, οικονομολόγους, ανθρώπους του πνεύματος και της εργασίας από όλες τις κοινωνικές ομάδες, που θέλουν να προσφέρουν για το καλό της χώρας και των αθρώπων της. Ανθρώπους που να μπορούν σε μία δεδομένη στιγμή να εγκαταλείψουν την οικγένειά τους και να βάλουν βαθιά το χέρι τους στις δικές τους τσέπες και όχι στα ταμεία του κράτους, να θυσιάσουν για όσο καιρό χρειαστεί την προσωπική τους ελευθερία και ζωή, προκειμένου να ανταποκριθούν στην υπεράσπιση των συμφερόντων της πολιτείας. Ανθρώπους με ήθος και κοινωνική προσφορά που θα τιμήσουν με ευλάβεια και σεβασμό το αξίωμα, το οποίο ενδεχόμενα η πολιτεία να τους προσφέρει, και όχι κοράκια και λύκους που αρπάζουν, σκορπιούς που δαγκώνουν και αρκούδες που δεν χορταίνουν, άτομα δακτυλοδεικτούμενα, βουτηγμένα μέσα στην ανομία και τον χλευασμό του λαού. Ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν με την κινητοποίηση της ανεκτίμητης δύναμης της ψυχής τους, της πίστης τους, ότι η προσφορά τους θα βρει θετική ανταπόκριση στις καρδιές του λαού, και όχι ανθρώπους που επιζητούν να κάνουν επαγγελματική πολιτική καριέρα απομυζώντας τον μαστό του κράτους, μαζί με το γενεαλογικό τους δέντρο.

Δεν είναι λίγα τα φαινόμενα αυτού του είδους που στο παρελθόν πίκραναν το λαό, τον προβλημάτισαν σε βαθμό έκρηξης και τον έκαναν να διακόψει την εμπιστοσύνη του με τους πολιτικούς.

Αυτή η πρότασή μου έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή της ανήσυχης σκέψης μου και του προβληματισμού μου και έχει ως σκοπό να ξεμπλοκάρει τη μέχρι τώρα διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων βουλευτών. Οι υπηρέτες, οι δούλοι των ατομικών συμφερόντων και της διαφθοράς δεν έχουν θέση και δεν δικαιούνται να πρωτοστατούν για μια θέση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Μπορεί να ευαγγελίζονται και να διατυμπανίζουν επιφανειακά το σύνθημα υπηρέτησης του λαού, πλην όμως μέσα τους έχουν εναγκαλιστεί το δικό τους και μόνο συμφέρον και κατ’ επέκταση τη διαφθορά. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι υποψήφιοι. Στο χέρι των κομμάτων είναι να επιλέξουν τους καθαρούς και άφθαρτους και να αφήσουν απ΄έξω τους λαδιάρηδες και τους λεκιασμένους.

Από τον Αθανάσιο Φώτο, επί τιμή διηγόρο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass