Απειροι «πιλότοι», πρωθυπουργικές ...αερομαχίες!

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2019 13:39

ΠΟΣΑ μηνύματα θα πρέπει να πάρουμε επιτέλους, ώστε να καταλάβουμε ότι σε τούτη τη χώρα, κάτι (από καιρό και πολύ μεθοδευμένα) εξυφαίνεται; Κάτι που, αν μη τι άλλο, στόχο έχει την πλήρη διάλυση της χώρας και την περαιτέρω υποδούλωσή μας σε εξωτερικούς παράγοντες. Κάτι που θα επιφέρει τον πλήρη ευτελισμό των ελληνικών νοικοκυριών και την κακοποίηση της ιστορίας του έθνους, καθώς και την προσβολή της αξιοπρέπειας και τον τραυματισμό της κοινωνικής συνοχής. Μήπως εκεί οδηγούμαστε τελικά και αρνούμαστε ακόμη να το χωνέψουμε;

ΤΟ πρώτο μήνυμα ότι στηρίξαμε τις ελπίδες μας σε άπειρους πολιτικούς, ήρθε τούτες τις μέρες από τη μακρινή Αυστραλία. Για όσους δεν γνωρίζουν, μόνο στη Μελβούρνη, η ελληνική κοινότητα αριθμεί πάνω από 400.000 άτομα. Και οι Σκοπιανοί μετανάστες είναι αρκετές χιλιάδες. Από χρόνια οι καβγάδες μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών ήταν καθημερινότητα και είχαν να κάνουν με τη διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς. Οι Έλληνες νιώθουν περισσότερο Έλληνες εκεί και η συμφωνία των Πρεσπών τους «σακάτεψε» κυριολεκτικά. Βλέπουν σήμερα τους Σκοπιανούς που τους προκαλούν χρόνια τώρα, να πανηγυρίζουν. Και πονούν οι Έλληνες, πραγματικά πονούν, όταν χάνει μάχες η πατρίδα τους.

ΤΟ πατριωτικό συναίσθημα της ομογένειας, ιδιαίτερα στη μακρινή Αυστραλία, έπρεπε να το γνωρίζει η κυβέρνηση. Και να μην στέλνει Βαρεμένους να προκαλούν. Μα κάποιος από τους διορισμένους Έλληνες διπλωμάτες στη μακρινή ήπειρο δεν τους ενημέρωσε ότι κανείς δεν παίζει με εθνικά θέματα στην Αυστραλία; Είναι θράσος και ανοησία, που χαρακτηρίζει άπειρους πολιτικούς. Και ως φαίνεται, τόση απειρία για πολιτικούς που κυβερνούν, ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε στη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά.

ΜΗΠΩΣ όμως δεν ήταν θρασύτατες και βλακώδεις οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων τόσο για το Καστελόριζο, ότι «δεν ανήκει στο Αιγαίο», όσο και για τα «δικαιώματα» των Τούρκων στη θάλασσά μας και μάλιστα από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών; Διότι αν αποφασίσουμε ότι δεν είναι από βλακεία, ότι δεν είναι από απειρία, τότε είναι σίγουρα ένα καλοστημένο σχέδιο νέου ξεπουλήματος ελληνικών κεκτημένων που αποκτήθηκαν με θυσίες και αίμα που μόνον οι ανθέλληνες και ανιστόρητοι δεν αναγνωρίζουν.

ΕΙΝΑΙ δηλαδή τόσο ανόητος ο υπουργός νούμερο ένα της κυβέρνησης, να δηλώσει από την καρδιά της Μακεδονίας, ότι έγινε γνωστή στην υφήλιο από τους Σκοπιανούς και όχι από τους Έλληνες; Αποκλείεται βεβαίως να είπε χωρίς περίσκεψη κάτι τέτοιο. Εδώ, κάτι σκοτεινό, κάτι αντεθνικό και εθνικά βλαβερό μπορεί να συμβαίνει. Δεν εξηγείται διαφορετικά τόσο απύθμενο θράσος, έστω και αν το βαπτίσει κανείς ως ...απειρία!

ΑΛΛΑ, τόσα λάθη μαζεμένα, δυστυχώς για τον Ελληνισμό παύουν να είναι λάθη. Αυτοί οι άνθρωποι απέδειξαν πολύ καιρό τώρα ότι αυτά που λένε τα εννοούν! Υπουργοί δέχονται προπηλακισμούς από πολίτες, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόζουν την ίδια τακτική με τους πρώτους που εφήρμοσαν πριν γίνουν κυβέρνηση.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ και πρόεδροι σε ελικόπτερα, ενώ πετούν στη χώρα τους να παρενοχλούνται! Και να παρενοχλούνται από εκείνους που επιβουλεύονται ωμά τα εδάφη μας! Ηγέτες που αρκούνται σε περιγραφές των παραβιάσεων από αέρα και θάλασσα, απαντώντας με δηλώσεις περί ...κηροζίνης και βενζίνης, λες και πρόκειται για παιχνίδι «πλέι-στέισον», που δεν αποφασίζουν να απαντήσουν με σκληρή γλώσσα αλλά και με όποιον τρόπο χρειαστεί, αφού υπερασπίζονται το δίκαιο. Όλα αυτά τα μηνύματα προβληματίζουν. Και δεν βγάζουν από τη σκέψη την πιθανότητα να οδηγηθούμε στο κλείσιμο με συμφωνία ενός ακόμα εθνικού μας ζητήματος. Μακάρι να μην είναι έτσι...

Από τον Xρήστο Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass