ΜΝΗΜΕΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ

Επτά (συν ένα) τα κεριά στα Τέμπη

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 16:36

ΑΝ θυμάμαι καλά σ' εκείνο το πολύνεκρο τροχαίο στα Τεμπη που είχε γίνει στις 4 Οκτωβρίου 1999, όταν τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι στην προσπάθειά του να κάνει προσπέραση και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι, σκορπώντας τον θάνατο σε επτά νεαρούς φιλάθλους, είχε χάσει αδίκως τη ζωή του και ένας 68χρονος Λαρισαίος.

Ο Αστέριος Ακζιώτης, που οδηγούσε ένα φορτηγάκι πάνω στο οποίο έπεσε πριν ανατραπεί στο χαντάκι το λεωφορείο των οπαδών του ΠΑΟΚ. Αν και όλων η ζωή είναι το ίδιο πολύτιμη, ιδιαίτερα όταν αυτή χαθεί αδίκως, ούτε τώρα που θα προσκυνήσει ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ στο μνημείο μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, ούτε για τρεις δεκαετίες από την τραγωδία, ΔΕΝ είδα καμία επιμνημόσυνη αναφορά, ούτε αφιερώματα και στεφάνια για τον 68χρονο Λαρισαίο που έφυγε από τη ζωή και τον έχασαν για πάντα οι δικοί του, επειδή ένα 19χρονο τότε αγόρι πήρε το τιμόνι του λεωφορείου από τα χέρια του ιδιοκτήτη.

ΩΣ δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της «Ε» εκείνη την εποχή, δεν θα ξεχάσω τις σκληρές εικόνες που αντίκρισα με τα καταπλακωμένα από το λεωφορείο νεκρά κορμιά εκείνων των άτυχων νεαρών, που πλήρωσαν ακριβά την αγάπη τους για την ομάδα. Την ίδια φρίκη ένιωσα, θυμάμαι καμιά φορά, με τον αδικοχαμένο φίλαθλο της ΑΕΛ Χαράλαμπο Μπλώνα, όταν τον περνούσαν από μπροστά μας σε φορείο με το αίμα να αναβλύζει από την καρωτίδα στην οποία σφηνώθηκε εκείνη φωτοβολίδα. Νέοι άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους τόσο άδικα. Κρίμα, πολύ κρίμα...

ΝΑ θυμήσω ότι από τα συντρίμμια του λεωφορείου των οπαδών του ΠΑΟΚ, ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 χρόνων), Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 χρόνων), Χριστίνα Τζιόβα (18 χρόνων), Αναστάσιος Θέμελης (22 χρόνων), Γεώργιος Γκανάτσιος (22 χρόνων), Κυριάκος Λαζαρίδης (17 χρόνων), καθώς και o Αστέριος Ακζιώτης (68 χρόνων), ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα. Και οι 6 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass