Η εξουσία παρεκτρέπεται

Δημοσίευση: 24 Απρ 2019 16:32

«Η νόμιμος εξουσία πρέπει

να σέβεται την έκταση

της ενέργειάς της και τα όριά της»

Σούμπερτ.

Η λαϊκή βούληση έδωσε την εντολή στον κ. Τσίπρα για να γίνει ο Κυβερνήτης, ο οιακοστρόφος και ο τιμονιέρης της χώρας μας.

Οι Έλληνες πολίτες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις υποσχέσεις που καλλιέργησαν ελπίδα και προσπάθεια για θεραπεία των παθογενειών της οικονομίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αναγέννηση και απογείωση του τόπου. Όμως απεδείχθη το άκρως αντίθετο, γιατί ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν είχε τις απαιτούμενες ηγετικές ικανότητες, τη φρόνηση, την ευθύτητα, την ευαισθησία και το ήθος για να εκπληρώσει τη λαϊκή εντολή και να τηρήσει την αποφθεγματική ρήση που αναφέρεται στην αρχή του κειμένου μου.

Η εξουσία του πρωθυπουργού με ιδιαίτερο ζήλο αύξησε τους μετακλητούς υπαλλήλους για να εισοδεύουν και να καλοπερνούν οι ημέτεροι χωρίς να τηρηθούν οι προϋποθέσεις της νομιμότητας και της αξιοκρατίας και της αναγκαιότητας των προσλήψεων.

Οι Έλληνες δεν συγχωρούν στον πρωθυπουργό την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, αφού δεν είχε λευκή επιταγή από τον λαό για να διαπράξει το εθνικό λάθος να δώσει όνομα, ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Ο κ. Τσίπρας εφάνη με τη συμφωνία των λιμνών ότι είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντά μας και ωφέλιμος για τα ξένα συμφέροντα. Οι χαλεπές συνέπειες της σύμβασης των λιμνών τώρα αρχίζουν.

Στη Μακεδονία μικρές ομάδες επιδιώκουν να οργανώσουν συλλόγους και να δημιουργήσουν μειονοτικό ζήτημα. Τα σήματα των γεωργικών προϊόντων συναντούν δυσκολίες από στις διεθνείς αγορές. Και ζητούν να διδάσκεται στα σχολεία μας η μακεδονική γλώσσα. Η απερισκεψία και η αλαζονεία ενός ηγέτη μικρού μεγέθους πλήγωσε τους Έλληνες και τραυμάτισε την Ελλάδα. Η τωρινή εξουσία εκτός από το ιστορικό λάθος και την αποτυχημένη επιλογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, διώκει εν όψει των επερχόμενων εκλογών να αναζητήσει και να ζωντανεύσει το δήθεν σκάνδαλο της «Novartis» με τους 10 πολιτικούς, δύο πρώην πρωθυπουργοί και 8 πρώην Υπουργοί. Ήδη οι 4 εξ αυτών θεωρήθηκαν ως μη έχοντες ανάμειξη στο σκάνδαλο. Για τους υπόλοιπους ερευνάται αν υπάρχουν στοιχεία. Όμως ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της εξουσίας και για τον περιορισμό του μεγέθους της ήττας στις εκλογές που έρχονται και προσπαθεί να αλώσει το ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κ.Α., ως δωροδοκηθέντα από την Ελβετική Φαρμακοβιομηχανία.

Η υπόθεσή του είναι στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις. Ήδη ο εισαγγελέας της διαφθοράς διεξήγαγε όλες τις ενέργειες για να διαπιστωθεί αν πράγματι υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον κ. Λοβέρδο και ουδέν ευρέθη. Όμως ο κ. Λοβέρδος είναι Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Α. και πρέπει να δυσφημισθεί το Κίνημα Αλλαγής για να αλιεύσει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας καλύπτει και συγκινείται από το δόγμα Πολάκη που ορίζει ότι πρέπει να βάλουμε 5-6 φυλακή από τους αντιπάλους για να κερδίσουμε τις εκλογές. Σε καμία χώρα η κυβέρνηση δεν ενοχοποίησε τους πολιτικούς αντιπάλους για το σκάνδαλο «Novartis». Μόνο στην Ελλάδα συνέβη να εμπλακούν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης στο σκάνδαλο.

Πώς να ενοχοποιηθεί ο κ. Λοβέρδος όταν ως υπουργός Υγείας κατεβάζει τη δαπάνη υγείας του κράτους, όταν ένα φάρμακο από 1.900 ευρώ το μειώνει στα 1.600 ευρώ; Όταν στο συνταγολόγιο θέσπιζε το ηλεκτρονικό σύστημα. Όταν ο προϋπολογισμός του κράτους ορίζει τη δαπάνη σε ορισμένο ποσό που δεν μπορεί ο υπουργός να υπερβεί. Όταν ο κ. Λοβέρδος στις εμφανίσεις του στη Βουλή των Ελλήνων και στην άσκηση των καθηκόντων του επί σειρά ετών εμφανίζεται άψογος, υπεύθυνος και έντιμος, πώς μπορεί να τον κατηγορεί ότι δωροδοκήθηκε κατά τα κοινώς λεγόμενα τα τσέπωσε;

Ο κ. Τσίπρας για να «εξοντώσει» το Κ.Α., για να το εξαφανίσει και να αρπάξει τους ψηφοφόρους του οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ως οργανωτή σκανδάλων, ως εμπνευστή δωροδοκιών των αντιπάλων. Προκαλεί την οξύτητα, επιδιώκει τη σύγκρουση, δημιουργεί συνθήκες συναλλαγής δημοσίων αξιωμάτων για προσχώρηση των εχόντων ελαστική συνείδηση στον κομματικό του χώρο. Προβάλλει τα θέλγητρα και τα αγαθά της εξουσίας για να προσελκύσει τους πρόθυμους.

Ο πρωταγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει επικοινωνιακές εκδηλώσεις και καλεί τους δημοκρατικούς κομματικούς σχηματισμούς και προσωπικότητες να διαμορφώσουν την προοδευτική συμμαχία αποβλέποντας στη διάσωσή του από το συντριπτικό πλήγμα που θα υποστεί στις εκλογές που έρχονται. Όμως το εγχείρημά του απέτυχε γιατί ο λαός αλλά και το Κ.Α. και άλλα μικρά κόμματα αρνούνται την πρόσκληση του κ. Τσίπρα.

Η παρούσα εξουσία με την αλαζονεία και την αυταρχικότητα, την έλλειψη ευαισθησίας και το μειωμένο ήθος της δεν σεβάστηκε την έκταση της ενέργειάς της και τα όριά της.

Και το σπουδαιότερο δεν σεβάστηκε τον λαό, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Από τον Γιάννη Θεούλη, επίτιμο δικηγόρο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass