ΙΕΡΕΣ... ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!

Είναι γλυκό το πιοτό της εξουσίας...

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2019 16:44

ΤΙ σου κάνει λοιπόν η καρέκλα... Βλέπουμε τον πολύ και βαρύ Νίκο Φίλη (καρατομηθέντα ελέω εκκλησιαστικού πρώην υπουργό) να υποκλίνεται στον Αρχιεπίσκοπο και να παίρνει το αντίδωρο με κάθε σεβασμό από το χέρι του.

Βλέπουμε στην τηλεόραση και στις ειδήσεις, το ζεύγος Τσίπρα (με τα αβάπτιστα τέκνα τους) να κρατούν λαμπάδα (!) στην Ανάσταση και την ίδια στιγμή, χωρίς αναστολές ο πρωθυπουργός, να διορθώνει τα πράγματα, κάνοντας λόγο για ... ανάσταση της οικονομίας (αγνοώντας την Ανάσταση του Κυρίου). Προφανώς μη βρεθούν και προ εκπλήξεως οι άθεοι ψηφοφόροι και ο ίδιος σε αναζήτηση εξηγήσεων...

ΤΗΝ ίδια τακτική, του αρχηγού Αλέξη ακολουθούν και χιλιάδες ομοϊδεάτες, σε όλους τους ναούς της χώρας. Στην Ανάσταση και στους ασφυκτικά γεμάτους ναούς με πιστούς (και ψηφοφόρους) επέλεξαν κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, να «προσκυνήσουν» για πολλοστή φορά την ...υποκρισία! Να βλέπεις γειτόνους (μικρή και κλειστή κοινωνία είμαστε άλλωστε) που δεν πάτησαν ποτέ σε ναούς, εκτός σε κηδείες και γάμους - και πάλι απ’ έξω - να κάνουν τον Σταυρό τους ανάμεσα σε πλήθος ψηφοφόρων, αφού την ψήφο τους θα ζητήσουν διεκδικώντας εκλογή σε τοπικά ή δημοτικά συμβούλια.

 «ΔΕΝ έχουν τον θεό τους» - κατά πώς το λέει ο λαός... Είναι γλυκιά η καρέκλα και ευλογημένος ο μισθός! Κάνουν τα πάντα για να εκλεγούν. Και με απίστευτη επιτυχία, υποδύονται τους ... καραγκιόζηδες! Είναι γλυκό το πιοτό της εξουσίας. Το προσποιητό, το υποκριτικό σε όλο του το μεγαλείο. Αλλά, τι είναι μια ακόμα κωλοτούμπα; Αφού ο πρώτος διδάξας, κάτοχος «μαύρης ζώνης» στο σπορ, είναι ο ίδιος ο αρχηγός! Και καλά να μην πιστεύεις, δικαίωμά σου είναι. Να κοροϊδεύεις όμως και από πάνω, είναι ντροπή. Έχει όμως όρια στην πολιτική η υποκρισία; Υπάρχει πάτος στο πηγάδι της ανυποληψίας; Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εθνικό σπορ κατάντησε για την πολιτική.

ΕΛΕΓΕ κάποιος, αντικρίζοντας την εικόνα του Φίλη να σκύβει και να φιλάει το χέρι του Αρχιεπισκόπου τον οποίο ούτε ζωγραφιστό δεν ήθελε να δει: «Αυτοί οι τσαρλατάνοι, για τις ψήφους θα μπορούσαν να γίνουν και αρχιμανδρίτες»! Δεν είναι βεβαίως τσαρλατάνοι μόνο στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αυτοί τουλάχιστον ξέρουν τι πιστεύουν. Επαγγελματική ανάγκη τους κάνει μέχρι τις εκλογές να το κρύβουν. Υπάρχουν και άλλοι, αρκετοί θα έλεγα, που ενώ δηλώνουν χριστιανοί, πατούν μόνον λίγο πριν τις εκλογές στην εκκλησία. Πέρασαν και άλλοι πρωθυπουργοί εκτός του σημερινού Αλέξη, ένας μάλιστα, δεν ήξερε πού να βάλει το κερί όταν του το άναψαν!

ΠΑΡΑΘΕΤΩ μερικές αναρτήσεις αγανακτισμένων Ελλήνων στο διαδίκτυο: «Μα πόσο υποκριτές είναι; Δεν παίζονται με τίποτα στο τέλος θα αρχίσουν να κτίζουν και εκκλησίες. Είμαι σίγουρος θα το δούμε και αυτό...». «Έγιναν οι χειρότεροι όλων ... τι να πρωτοπείς (Άγιο Φως αρχηγός κράτους, καύση νεκρών Βουλγαρία μόνο, κωλοτούμπες με Αμβρόσιους κι Αρχιεπισκόπους κ.ά. παρόμοια φαιδρά και μη). «Και χέρι θα φιλήσουμε και το σφουγγαρόπανο θα στύψουμε και τούμπες θα κάνουμε, μια και η άτιμη η κοινωνία μας έριξε στην εξουσία».

Από τον Χρήστο Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass