ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ…

Της χώρας τα… περίεργα!

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2015 8:15

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΗΡΘΑΝ τα πάνω κάτω στη χώρα. Για πρώτη φορά νομίζω, έχουμε στο Εθνικό Κοινοβούλιο, μια αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και μια συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση! Αλλά να ήταν μόνον αυτά όσα περίεργα έμελλε (και πού είσαι ακόμα) να μας συμβούν; Να τα αξιολογήσω, έτσι τα πιο ορατά.

*Για πρώτη φορά είχαμε πρωθυπουργό που αναδείχθηκε στη θέση του πρωθυπουργού, ως αρχηγός εκείνου του κόμματος το οποίο προηγουμένως είχε ρίξει από την κυβέρνηση! Στην Ευρώπη τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο…

*Είχαμε από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, την απίστευτη σύμπραξη στην αποδοχή των μνημονίων με ανίερη συγκυβέρνηση των δυο παραδοσιακά και πολιτικά «θεσμικά» αντίπαλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Δεξιοί και σοσιαλιστές μαζί! Ποιος θα το πίστευε αν το έλεγες μια δεκαετία πριν; Κι όμως, (μας) συγκυβέρνησαν «αγαπημένοι» και δεν τα χάλασαν ποτέ…

*Ζούμε τη συγκυρία να συγκυβερνούν σήμερα τον τόπο οι αριστεροί (της πλατφόρμας και μη), με τους αντιμνημονιακούς δεξιούς μαζί! Τον «γάμο» αυτό τον είχε ευλογήσει πρώτος πριν πολλά χρόνια ο ιστορικός γραμματέας του ΚΚΕ, αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης. Άλλος παραλογισμός κι αυτός. Ήθελαν να βάλουν στη φυλακή εκείνο τον πολιτικό που επέκριναν όσο κανέναν άλλο για σκάνδαλα και ανηθικότητα, αλλά ο λαός τον εξέλεξε ξανά πρωθυπουργό, τον Ανδρέα Παπανδρέου! Και νομίζω ότι αν δεν αρρώσταινε, ακόμα θα μας κυβερνούσε!

ΣΤΗ χώρα των εκπλήξεων και των αντιθέσεων τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και ιδιαίτερα οι προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων που ανατρέπονται μόλις εκλεγούν στην κυβέρνηση. Τότε και τώρα. Πάντα δηλαδή. Με πιο φρέσκο το σημερινό. Τις απίστευτες κυβιστήσεις της κυβέρνησης. Και του ιδίου του πρωθυπουργού, η αποδοχή του οποίου εκπλήσσει. Είναι ο μοναδικός (γιατί όλοι που πέρασαν μας χόρτασαν ψέματα) που αφομοίωσε (στις δημοσκοπήσεις) στα υπέρ του τα «είπα-ξείπα» μέσα σε τόσο σύντομο χρονικά διάστημα. Μόλις έξι μηνών! Με τους όρους να έχουν ολίγον αντιστραφεί.

ΔΕΝ ξεχνάμε βεβαίως, που διώξαμε (με τόση παλικαριά) τους τροϊκανούς από την Αθήνα και από τα υπουργεία. Τόσο πολύ το χαρήκαμε τότε, που μαύριζε η ψυχή μας και τσαλακωνόταν η υπερηφάνεια μας, βλέποντας κάθε ώρα και στιγμή την τηλεόραση την εικόνα των εκπροσώπων της τρόικας να μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και αμέτρητα τηλεοπτικά συνεργεία να τους ακολουθούν. Ε, τώρα αυτό άλλαξε. Οι τροϊκανοί που έγιναν τέσσερις, επέστρεψαν στην Αθήνα, αλλά δεν μπαινοβγαίνουν πλέον στα υπουργεία. Πάνε οι υπουργοί μας να τους βρουν! Πρόοδος!

ΠΑΡΑ αυτή τη σημαντική διαφορά, ο πρωθυπουργός Τσίπρας, που αναγκάσθηκε να τους ξαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μήπως και μας δώσουν τα χρήματα να σωθούμε προσωρινά, εξακολουθεί να ανεβαίνει δημοσκοπικά! Αυτό δεν το είδαμε πουθενά στην Ευρώπη.

ΑΛΛΑ, τι να προτάξει κανείς, πόσα ακόμα περίεργα συνέβησαν και πόσα ακόμη θα συμβούν, στη χώρα της δημοκρατίας, που καταστρέφεται από την κρίση. Από τους ίδιους τους υπουργούς που πρώτοι βγάζουν τα λεφτά στο εξωτερικό και εξακολουθούν να είναι υπουργοί, ή τους συνεργάτες των πρωθυπουργών που δεν ξέρουν πόσα έχουν και αφορολόγητα σε τράπεζες της αλλοδαπής; Τι να προτάξει κανείς…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass