Ελλάς - Ευρώπη - Συμμαχία

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2019 17:35

Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στο Παρίσι, μετά την ολοκλήρωση της δεκαετούς κρίσης και την απόφαση του ελληνικού λαού στις 7 Ιουλίου να γυρίσει οριστικά σελίδα, δεν σηματοδοτεί μόνο τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ούτε απλά την αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες των χωρών, ακόμα και σε μείζονα για την Ελλάδα θέματα, όπως αυτά της Κύπρου, των οικονομικών επενδύσεων, του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και της πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Η πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ιλισίων είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή ιδέα. Αν απέδειξε κάτι η τελευταία «αιματηρή» για τους Έλληνες δεκαετής κρίση είναι πως ο οραματιστής Κωνσταντίνος Καραμανλής και η παράταξη της ΝΔ, βάζοντας τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, διαφύλαξαν από τότε τα συμφέροντα της Ελλάδας. Την περίοδο όπου η αριστερή εξαλλοσύνη εκφραζόταν με το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», η πολιτική της ΝΔ εξασφάλιζε τη χώρα από περιπέτειες που θα είχαν λάβει υπαρξιακά χαρακτηριστικά.

Η ΝΔ ήταν επίσης η παράταξη η οποία, αφήνοντας στην άκρη το όποιο κομματικό συμφέρον το 2015, στήριξε τον τέως Πρωθυπουργό να λάβει τις αποφάσεις που θα κρατούσαν την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε., κάτι που δεν ήταν καθόλου βέβαιο μετά τις αλήστου μνήμης κυβερνητικές παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστή στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας ξεδιπλώνει τη στρατηγική της εθνικής μας ανασυγκρότησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, βάζοντας και πάλι την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει. Το διαχρονικό σύνθημα Ελλάς–Γαλλία-Συμμαχία βρίσκει την ιστορική του συνέχεια μέσω του συνθήματος Ελλάς–Ευρώπη-Συμμαχία.

 

Από τη Στέλλα Μπίζιου, δικηγόρο, βουλευτή Λάρισας της ΝΔ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass