ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ

Άσχετοι διαπραγματεύονται για λογαριασμό μας!

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2015 8:34

Του Χρήστου Τσαντήλα

«Έκαναν τις διαπραγματεύσεις άσχετοι με το αντικείμενο άνθρωποι, που δεν ενημέρωναν ούτε τον υπουργό, ούτε τον γραμματέα. Ο υπουργός Δημήτρης Στρατούλης μάθαινε τελευταίος τι αποφάσιζαν και τι πρότειναν στους τροϊκανούς. Τώρα έχει γίνει καταστροφή… Ο υπουργός και εγώ, δεν είχαμε ιδέα τι διαπραγματεύονταν αυτοί που ορίσθηκαν, οι οποίοι συμβουλεύονταν μνημονιακούς εκτός Υπουργείου!»

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΝ οι νοήμονες στο άκουσμα αυτών των καταγγελιών, από το στόμα του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (παραιτηθέντος και …ξεπαραιτηθέντος εισέτι) κ. Γιώργου Ρωμανιά. Και μάλιστα από τον άνθρωπο που στις απίστευτες γνώσεις του γύρω από το ασφαλιστικό, υπολόγιζαν το πότε θα βγουν στη σύνταξη, αν τους συμφέρει, ποιοι προστατεύονται από τα σκληρά μέτρα που θα μας επιβληθούν και πόσα θα πάρουν ακριβώς, εκατομμύρια Έλληνες που κατέβαλλαν μια ζωή τεράστια ποσά στις εισφορές, προκειμένου να έχουν δικαίωμα σε καλά γεράματα.

ΑΥΤΟ που κατήγγειλε ο γραμματέας κ. Ρωμανιάς, αν είναι αληθές, κάποιοι δεν πρέπει να κάθονται ακόμη στις υπουργικές καρέκλες. Να απομακρυνθούν αμέσως. Αν δεν είναι αληθές και πάλι θα πρέπει να παραιτηθούν! Και να λογοδοτήσουν, διότι με τέτοια θέματα που αφορούν στα εργασιακά κεκτημένα με αίμα και θυσίες, ενός ολόκληρου λαού, κανείς δεν δικαιούται να παίζει! Και μάλιστα πρώτα πρέπει να λογοδοτήσουν στο λαό, εκείνοι που όρισαν ασχέτους να διαπραγματευτούν τη μοίρα μας!

ΠΟΛΛΕΣ φορές στα τηλεπαράθυρα, βγαίνουν και ειδήσεις παρά το γεγονός ότι έχει παρεξηγηθεί και αμφισβητηθεί η σοβαρότητα των περισσότερων πολιτικών που αποτελούν τους «πρωινούς μαϊντανούς» των ενημερωτικών εκπομπών. Μέσα σ' αυτούς τους καθημερινούς επισκέπτες των τηλεπαραθύρων, ξεχώριζε για τη σοβαρότητά του ο κ. Ρωμανιάς, από τα χείλη του οποίου κρέμονταν οι τηλεθεατές. Υπ' αυτή την έννοια, αποκτά βαρύτητα και η ανάλογη καταγγελία ότι δηλαδή το ασφαλιστικό και τα εργασιακά που είναι το άλφα και το ωμέγα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ των Ελλήνων και των δανειστών, τα διαπραγματεύονταν χωρίς να ενημερώνουν κανέναν, «παντελώς άσχετοι και χωρίς εμπειρία πολιτικοί και διπλωμάτες» κάτι που οδήγησε τον Γιώργο Ρωμανιά στην υποβολή της παραίτησής του από τη θέση που του εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΝ έγινε γνωστό αν έχει εμπλουτιστεί η διαπραγματευτική μας ομάδα με έμπειρα στελέχη, γεγονός είναι πάντως ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών έχει χαθεί, καθώς η πληροφόρηση για το τι ακριβώς συζητείται στα στρογγυλά τραπέζια των υπουργείων, δεν υπάρχει ή όταν αυτό γίνεται παρέχεται με το σταγονόμετρο και εξοστρακίζεται στα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια και στα ΜΜΕ, τα οποία ερμηνεύουν όπως τους βολεύει με απώτερο στόχο την άνοδο της τηλεθέασης.

ΟΥΔΕΙΣ λοιπόν, κάτω των 67, μπορεί να γνωρίζει πότε ακριβώς βγαίνει στη σύνταξη και τι δικαιούται από το ασφαλιστικό του ταμείο στο οποίο πλήρωνε αδρά όλα τα χρόνια τις εισφορές του. Χειρότερο όμως απ’ αυτό είναι για τον πολίτη να γνωρίζει ότι εκείνοι που διαπραγματεύονται για λογαριασμό του, δεν είναι οι κατάλληλοι να το κάνουν…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass