«Φως στο τούνελ» ή... πάτος στο βαρέλι;

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2019 16:42

ΑΝ το πρωινό πολιτικό τηλεοπτικό κοινό, για δεκαετίες ολόκληρες είχε σιχαθεί τα (απίστευτα και γραφικά) «σαλιαρίσματα» του Αυτιά στους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, τότε αυτόν τον χειμώνα, θα πρέπει να σπάσει το τηλεκοντρόλ!

Ο «μικρός ήρωας» των συνταξιούχων, θα αλλάξει εντελώς το τροπάρι και καθ´ εκάστην πρωινήν, θα αναλύει λεπτομερώς το πόσο ωφελημένη είναι από κάθε κυβερνητική απόφαση, η τσέπη των Ελλήνων πολιτών...

ΟΠΩΣ λοιπόν και ο «γκουρού» - δημοσιογράφος των οικονομικών, έτσι σχεδόν άπαντες οι της κεντροδεξιάς παράταξης υποστηρικτές, αναθάρρησαν από την έως τώρα συμπεριφορά του αρχηγού Κυριάκου, του οποίου το ύφος κατατάσσουν σε πολιτικούς που δεν είχε την τύχη να κυβερνηθεί ως τώρα η χώρα. Είναι δικαιολογημένος άραγε ο ενθουσιασμός, των φίλα προσκείμενων στον σημερινό πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή του; Προφανέστατα είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πρώτη δημόσια επαφή του με τους πολίτες της χώρας, από το βήμα της ΔΕΘ, άφησε αισιόδοξα μηνύματα και προγραμματικές κατευθύνσεις δωδεκάμηνης διάρκειας, οι οποίες θα κριθούν στην επόμενη ΔΕΘ, με τους στόχους να αγγίζουν την ανάπτυξη, τη φορολογική πολιτική, τις επενδύσεις, τις σχέσεις με τον κόσμο της εργασίας και το παραγωγικό ψηφιακό κράτος.

ΘΑ ήταν πολύ μικροπρεπές να μην αναγνωρίσει κανείς τα μεγάλα, τα σημαντικά και χειροπιαστά πρώτα δείγματα της κυβέρνησης που είδαν οι πάντες στις τσέπες τους. Για πρώτη φορά από το 2009 μέχρι τώρα είδαμε περικοπή σε χαράτσια και φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ επιχειρήσεων). Είχαμε συνηθίσει μόνο σε περικοπές, στους μισθούς και στις συντάξεις. Το μέτρο ενίσχυσης της οικοδομικής δραστηριότητας, με μηδενικό ΦΠΑ για κάποιο διάστημα, αν μη τι άλλο, λογίζεται στα θετικά βήματα μιας κυβέρνησης που αν εξαιρέσουμε τους θερινούς μήνες, δεν έκλεισε ακόμη ούτε μήνα δουλειάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αντιπολιτευτικό και μικρόψυχο θα ήταν η μη αναγνώριση του πρώτου βήματος αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας, το κυριότερο ίσως έγκλημα όλων των κυβερνήσεων που έμειναν αδιάφορες μπροστά στο γεγονός ότι με μαθηματική ακρίβεια σε λίγες δεκαετίες στην Ελλάδα δεν θα κατοικούν ...Έλληνες! Το 2011 οι τότε κυβερνώντες έκοψαν το βοήθημα των 1.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού και άφησαν ανεξέλεγκτα τα έξοδα τοκετού για τα νέα ζευγάρια που εργάζονται (όσα εργάζονται) για 400 ευρώ! Ακόμα και σήμερα το τίμημα των 2-3.000 ευρώ για τη γέννηση ενός μωρού στην οικογένεια, υπάρχει και είναι πολύ βαρύ. Η δέσμευση λοιπόν για βοήθημα 2.000 ευρώ από το νέο έτος για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο, αν είναι δυνατόν να μην χειροκροτηθεί.

ΤΟ οικονομικό στραπάτσο της χώρας παίχτηκε στα ευρωπαϊκά σαλόνια τη δεκαετία 2009-2019. Δεκαετία στη διάρκεια της οποίας κατέρρευσαν όλα τα σταθερά της μεγέθη. Αποφύγαμε ως χώρα την επίσημη χρεοκοπία, όμως θυσιάσαμε ως λαός, πολλές από τις ελευθερίες μας και κυρίως την αξιοπρέπειά μας, δυστυχώς χωρίς κανείς να πληρώσει αυτό το βαρύ τίμημα. Σήμερα, μια ολόκληρη, μια οδυνηρή δεκαετία κρίσης, στη διάρκεια της οποίας τα λάθη πολιτικών καταλήστεψαν τα οικογενειακά εισοδήματα και έστειλαν στη μετανάστευση τους νέους μας, μακάρι να μπορεί να μας συνετίσει... Άραγε, ποιος δεν θα ήθελε να πετύχει αυτή η κυβέρνηση; Μόνο η ανοησία δεν θα άντεχε κάτι τέτοιο.

Από τον Χρήστο Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass