Οι ασυνέπειες των πολιτικών

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2019 17:45

«Το καθήκον της Κυβέρνησης

δεν είναι να προσφέρει την ευτυχία,

αλλά να δίνει στους ανθρώπους

τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουν

την ευτυχία τους»

ΚΑΝΝΙΓΚ

Απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα έχει πληγεί από την κρίση επί δεκαετία και αγωνίζεται σήμερα να βγει από την κρίση που αποτελεί στόχο της σημερινής Κυβέρνησης. Την ευθύνη για την κρίση μεγάλης χρονικής διάρκειας φέρουν το πολιτικό σύστημα, ο λαός μας και οι δανειστές μας, οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν ληστρικά απέναντί μας. Είναι γνωστό ότι την εκτελεστική εξουσία, την εκάστοτε κυβέρνηση ελέγχουν η αντιπολίτευση, η τετάρτη εξουσία που είναι τα Μ.Μ.Ε., η Δικαστική εξουσία και ο λαός.

Μέχρι πρότινος ελέγχονταν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τα ολισθήματα, τα σφάλματα, τα λάθη και τις ασυνέπειες. Με τις πρόσφατες εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταψηφίστηκε και αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό.

Η σημερινή κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη θα ελέγχεται αυστηρώς για τους λόγους, τις πράξεις, τις ασυνέπειες, τα παραπατήματα και τις παραλήψεις. Προεκλογικά ο κ. πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι και αυτοδυναμία αν θα αποκτήσει, θα επιδιώξει τη συνεργασία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συνεργάζεται με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Το ΚΙΝΑΛ πρότεινε στον πρωθυπουργό να εφαρμοστεί στο ζήτημα της κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου η διάταξη της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία εψηφίσθη από 255 βουλευτές, αφού θα δεχόταν τις ανάλογες διορθώσεις. Όμως επέμενε ο πρωθυπουργός να ψηφισθεί η πρότασή του σχετικά με την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και δεν επετεύχθη συνεργασία της κυβέρνησης και του ΚΙΝΑΛ.

Άλλη ασυνέπεια του πρωθυπουργού είναι η αντιμετώπιση της συνθήκης των Πρεσπών, που προεκλογικά τη θεωρούσε εθνικά επιζήμια. Σήμερα έχει την άποψη ότι το κράτος έχει συνέχεια και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα εθνικά σημεία και να θεραπεύσουμε τα αρνητικά σημεία και τα ελαττώματα της συνθήκης.

Επίσης μεγάλη ασυνέπεια του πρωθυπουργού είναι η άποψή του και η κατεύθυνση της κυβέρνησής του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, που σήμερα είναι 3,5% του εθνικού εισοδήματος, να μειωθεί στα 2 έως 2,5% το 2021, ενώ προεκλογικά η εξαγγελία του ήταν να μειωθεί το πλεόνασμα ευθύς αμέσως μετά τις εκλογές και όχι να αναβληθεί για το έτος 2021 δεδομένου ότι η αντιπολίτευση προτείνει και επιμένει να γίνουν διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος εντός του έτους.

Η οικονομία της χώρας μας για να αλλάξει πορεία και να αναπτυχθεί πρέπει οπωσδήποτε το πρωτογενές πλεόνασμα να μειωθεί, άλλωστε οι συνθήκες της αγοράς και η κυρία Λαγκάρντ που θα είναι και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής τράπεζας, ευνοούν τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τούδε και όχι από το 2021, όπως σχεδιάζει και προγραμματίζει η παρούσα εξουσία.

Προεκλογικά ο κ. πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι όταν θα αποκτήσει την εξουσία θα προτείνει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο NOVARTIS καθώς και για την αδικαιολόγητη αδράνεια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρώτο πεντάμηνο της άσκησης της εξουσίας. Μέχρι στιγμής ο κ. πρωθυπουργός τεχνηέντως αποφεύγει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του. Όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω αποτελούν αιτιάσεις, ενστάσεις και απόψεις της αντιπολίτευσης.

Τον κ. Μητσοτάκη κατηγορούν ότι είναι αλαζονικός και αυταρχικός στην άσκηση της εξουσίας και ότι αντί να οργανώσει επιτελικό κράτος αντίθετα επιτυγχάνει το συγκεντρωτικό κράτος και τον απόλυτο έλεγχο από το Μέγαρο Μαξίμου. Αιτίαση της αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης απαγόρευσε στους υπουργούς να προσλάβουν υπαλλήλους τους συγγενείς τους εκείνος όμως έσπευσε να προσλάβει την ανιψιά του. Εάν γυρίσουμε στα χρόνια της άσκησης της εξουσίας από τον αείμνηστο Νικόλαο Πλαστήρα, εκείνος είχε αδερφό άνεργο και ως πρωθυπουργός δεν φρόντισε να τον διορίσει σε κάποια θέση, και αναζήτησε μόνος του την τακτοποίησή του χωρίς την παρέμβαση του αδερφού του που ήταν πρωθυπουργός.

Η σύγκριση των δύο ηγετών ως προς το ήθος είναι εις βάρος του νυν πρωθυπουργού. Επίσης ο πρωθυπουργός μας, όταν συνάντησε την Καγκελάριο Μέρκελ και ανεκρούστη ο εθνικός μας ύμνος παρέμεινε καθιστός ενώ έπρεπε να σηκωθεί όρθιος, όπως κάνει κάθε Έλληνας όταν σε ανάλογες εκδηλώσεις ανακρούεται ο Εθνικός ύμνος. Εν αντιθέσει προς τον αξιωματούχο Κινέζο, ο οποίος κατά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ, όταν ανεκρούσθη ο Κινέζικος εθνικός ύμνος εκτινάχθηκε ως ελατήριο όρθιος. Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού μας ήταν απαράδεκτη.

Η παρούσα Κυβέρνηση έχει και θετικές παρεμβάσεις. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών δημιουργούν προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη και ελπίδες στον λαό ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Όμως η αντιπολίτευση έχει ενστάσεις και για τα φορολογικά μέτρα. Επίσης η κυβέρνηση υπόσχεται διάφορες μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν και θα τονώσουν την προσέλκυση επενδύσεων.

Παρ’ όλες τις μέχρι σήμερα ασυνέπειες της κυβέρνησης, δημιουργείται κλίμα αισιοδοξίας, καλής πορείας του τόπου και αναγέννησης της οικονομίας. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα κριθούν σε βάθος χρόνου εκ του αποτελέσματος.

Από τον Γιάννη Θεούλη, επίτιμο δικηγόρο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass