Γραμματείς και ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

Ενας πόλεμος που τον έλεγαν Ειρήνη

Δημοσίευση: 03 Νοε 2019 16:46

 Ρώτησαν μια Κούρδισα Πεσμεργκά, πού πήγε η θηλυκότητά σου;

 και ‘κείνη αποκρίθηκε: «Την έχασα. Έφυγε μαζί με τους άντρες που

 το ‘βαλαν στα πόδια, αντί να πολεμήσουν για την πατρίδα τους».

Δεν πέρασε παρά χρόνος απ΄ τον «κλάδο ελαίας» την εισβολή στο Αφρίν που ευλόγησε! ο Βαρθολομαίος και τώρα, «Πηγή ειρήνης»... Άκου! ανάλογη με την «ειρηνευτική επιχείρηση» του Αττίλα το '74.

«Δεν σκοτώνουν μόνο ξεδιάντροπα, κοροϊδεύουν τους νεκρούς. Ποιος ΟΗΕ και Συμβούλιο Ασφαλείας; Δεν υπάρχει. Μόν' αυτοκίνητα, λεφτά, συνεδριάσεις «μαϊμού» απ' τους «υπερασπιστές» της Ειρήνης. Ποιος κάνει κουμάντο; γράφει ο ανάγωγος, στο Αλ Τσαντίρι.

Οι Κινέζοι κάνουν τον… Κινέζο, η Ρωσία σφυρίζει σ΄ ένα στημένο πολυεπίπεδο παιχνίδι, η Αμερική ευλογεί με κυρώσεις!, οι Τούρκοι με αίμα και τσαμπουκάδες παζαρεύουν και οι Έλληνες κάνουν δηλώσεις αφοβίας και υψηλού φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ζωντανοί Κούρδοι σπεύδουν να σώσουν τα παιδιά τους. Τρέπονται σε φυγή αφήνοντας πίσω υπάρχοντα και φρίκη.

Ελπίζω οι μεγάλοι αδικημένοι της ιστορίας Κούρδοι και Παλαιστίνιοι μαχόμενοι να κερδίσουν την ελευθερία τους, παρότι αυτό σημαίνει διαμελισμό της Τουρκίας άρα και της Ελλάδας...

Αναρωτιέμαι καιρό αν η γλαύξ απέδρασε απ΄ την Ελλάδα μαζί και η σοφία. Το ίδιο κι ένας ανήσυχος πολίτης και Έλληνας με κεφαλαίο, ο Δ. Χρήστου: «Μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία χωρίς ενημερωμένους κι απαιτητικούς πολίτες;

Με πολίτες που χάφτουν εύκολα την εντύπωση και γοητεύονται από τις ψεύτικες υποσχέσεις; Με πολίτες που συνηθισμένοι να παραβιάζουν τους κανόνες στην καθημερινή συμπεριφορά τους χωρίς συνέπειες, οι σχέσεις τους με τους πολιτικούς αξιωματούχους ορίζονται ως πελατειακό σύστημα, δούναι και λαβείν.

Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας. Πρόκειται για κυρίαρχο διεθνές ρεύμα και Ευρωπαϊκό φαινόμενο!

Τα σύγχρονα εργαλεία χειραγώγησης είναι απίστευτα αποτελεσματικά. Και είναι απίστευτα αποτελεσματικά, διότι οι πολίτες δεν έχουν γνώση και άποψη. Και επειδή σε κανέναν δεν αρέσουν οι δυσκολίες και το κόστος που αυτές έχουν, οι περισσότεροι πολιτικοί τούς πλασάρουν μόνον τα οφέλη.

Για παράδειγμα ο Σαλβίνι στην Ιταλία έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα, κυνηγώντας μετανάστες και δεσμευόμενος ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα μειώσει τους φόρους. Σε κανέναν δεν λέει πώς θα μειώσει το τεράστιο χρέος της χώρας που ξεπερνά το 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ! Κανείς δεν θέλει να μάθει πώς;

Όσον αφορά στο «κυνήγι» μεταναστών ...του πρώην κυβερνητικού εταίρου, που γκρέμισε ο ίδιος την κυβέρνησή του, δεν είχε καμία τύχη. Η ιταλική Δικαιοσύνη ανέστειλε τον νόμο Σαλβίνι.

Χρόνια τώρα οι Έλληνες ουσία, αρνούνταν τους Αλβανούς, στα χωράφια όμως είναι περιζήτητοι!

Σήμερα αποδέχονται με γκρίνια τις τρέχουσες ροές, που υπηρετούν διακινητές, ΜΚΟ, ο Ερντογάν, ο Σόρος παραβλέποντας τον άτυπο εποικισμό, που καταδικάζει, το διεθνές δίκαιο (άρθρο 49 της συνθήκης της Γενεύης,1949)

Πώς φτάσαμε ως εδώ στην Ευρώπη; Τι απέγιναν οι απαιτητικοί ενημερωμένοι πολίτες; Πώς εξαφανίστηκε η πολιτική και κοινωνική αγωγή, τώρα που όλοι σχεδόν έχουν πρόσβαση στη γνώση;».

«Τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν σου εξασφαλίζουν παιδεία. Αυτή ξεκινά μεσ΄ από την οικογένεια, απ΄ τα «μαθήματα» που θα πάρει το παιδί πρακτικά, διά της μίμησης και του παραδείγματος, από τη μητέρα του και τον πατέρα του. Μετά έρχεται το σχολείο. Αυτά που υποφέρει σήμερα η Ελλάδα είναι αποτέλεσμα ελλειμματικής παιδείας, σε όλα τα επίπεδα» (Δημήτρης Νανόπουλος).

Τι μένει; Πολίτες που γίνονται αγέλη κι ακολουθούν τον τσοπάνη και τον άγριο σκύλο του στο πουθενά.

 «Δεν έχει πια η ελλαδική κοινωνία ένστικτο αυτοσυντήρησης, κριτήρια για να επιλέξει τρόπο σωτηρίας. Όταν φτάνει να εναποθέτει τις ελπίδες της στον «τυχαίο» Μάικ Πομπέο ή στα τσακάλια των «Αγορών» που ηγεμονεύουν στις Βρυξέλλες, οι εξελίξεις είναι προδιαγεγραμμένες.

 Νεκρανάσταση και σωτηρία θα προμηνούσε μόνο, αν ξάφνου πρώτη προτεραιότητα γινόταν η γλώσσα, μ΄ αρχαία ελληνικά στο Δημοτικό, άλλο σχολειό, άλλο πανεπιστήμιο, άλλο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ριζοσπαστικός μετασχηματισμός της οργάνωσης του κράτους.

Για σκεφθείτε, έναν Ντε Γκωλ στη θέση του Παυλόπουλου». (Χρ.Γιανναράς)

Πάντως το ανδρολογικό ινστιτούτο ηύρε μετεκλογικά, καλύτερους τους Ελληνες κατά 30% ...στη σεξουαλική τους ζωή, με χαμένους το 13%. Πού να φανταζόταν τότε η Μαλβίνα, οτι ο Μητσοτάκης θα επηρέαζε θεαματικά το λίμπιντό μας...

Πάει και το Νόμπελ Ειρήνης. Το πήρε Αιθίοπας. Κοτζάμ Πρέσπες εμείς και ούτε ένα βραβείο. Τη Χρυσή Πιρόγα! Κάτι!

Στον αντίποδα το δικό μας, νεαρές Κούρδισες γυναίκες, που ξέρουν τι θέλουν. Κάποιες δεν έχουν κλείσει καν τα 20, κι όμως αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των Τζιχαντιστών του ISIS. Ο λόγος; Αν χάσεις τη ζωή σου από χέρι γυναίκας, σύμφωνα με το Κοράνι, θα χάσεις στον Παράδεισο και τις 72 παρθένες...

Απάνω τους κορίτσια!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass