Ενα «Πάρκο των Ευχών» δεν φέρνει την «άνοιξη» στην αγορά

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2020 22:20

Το «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα φαίνεται ότι κλείνει τον κύκλο του. Ήταν μια φιλόδοξη πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, αλλά δυστυχώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην τουριστική προβολή της πόλης. Το μεγάλο τμήμα των επισκεπτών είναι μαθητές

σχολείων του Νομού μας και διερχόμενοι επισκέπτες από Βόρεια Ελλάδα για Τρίκαλα, Μετέωρα και Περτούλι. Η παραδοχή έρχεται με δηλώσεις στην εφημερίδα «Ελευθερία» της προέδρου των ξενοδοχειακών μονάδων νομού Λάρισας, η οποία επισημαίνει ότι: «Γι' άλλη μια χρονιά, διαπιστώθηκε ότι η Χριστουγεννιάτικη πρόταση του γειτονικού μας δήμου έφερε τουρίστες και στη Λάρισα, την οποία οι επισκέπτες την επέλεξαν ουσιαστικά και μόνο για τη διαμονή τους, καθότι στα Τρίκαλα δεν υπάρχουν πολλά καταλύματα...». Πιστεύω ότι είναι ανάγκη να γίνει ένας καινούριος σχεδιασμός για την επόμενη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Το φυσικό πάρκο του Αλκαζάρ αποδεικνύεται στην πράξη ότι βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης, μακριά από την αγορά. Δυστυχώς δεν είναι εύκολη η πρόσβαση των επισκεπτών στο κέντρο. Είχαμε τονίσει προεκλογικά ως Δημοτική παράταξη ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λάρισα επιδεινώνεται διαρκώς, με δυσμενείς επιπτώσεις στην καθημερινότητα κατοίκων, επαγγελματιών κι επισκεπτών και δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Χαιρόμαστε βλέποντας τα λεωφορεία των επισκεπτών στο «Πάρκο των Ευχών», δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν οι χώροι στάθμευσης για να προσεγγίσουν το κέντρο και κατ’ επέκταση την αγορά της πόλης οι επισκέπτες. Θεωρώ ότι μια πολύ καλή λύση είναι η δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου πάρκου στον χώρο του Μύλου του Παππά και η αξιοποίηση των γύρω χώρων. Παράλληλα να φωτισθεί μεγάλο μέρος των δρόμων πλησίον της Κεντρικής πλατείας και της πλατείας Ταχυδρομείου. Πρέπει να οδηγούμε τους επισκέπτες στην αγορά της πόλης μας και όχι στο εκπτωτικό κέντρο, όπου βρίσκουν χώρο στάθμευσης. Παράλληλα, πρέπει να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα, όπως είχαμε τονίσει ως Δημοτική παράταξη προεκλογικά, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Είμαστε από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που έχουμε Αρχαίο Θέατρο στο κέντρο της πόλης και είμαστε από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που τη διασχίζει ποτάμι. Τέλος, πρέπει ως Δήμος να προβάλλουμε περισσότερο τα Μουσεία, κόσμημα, της πόλης και της χώρας μας, το Διαχρονικό και το Λαογραφικό Μουσείο και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας έχει επισκεφθεί τόσο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών, όσο και το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα. Κάτι ανάλογο δε συμβαίνει στα Μουσεία της πόλης μας από τις σχολικές μονάδες των γειτονικών θεσσαλικών Νομών. Χωρίς σχέδιο και όραμα δεν επιτυγχάνεται η τουριστική προβολή της πόλης μας.

Από τον Δημήτριο Παπαποστόλου, δημοτικό σύμβουλο Λαρισαίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass