Η νέας μορφής πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο...

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2020 16:36

Στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της πατρίδας μας έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη νέας μορφής πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την πλεύση ερευνητικού της σκάφους σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, καλύπτουσα υφαλοκρηπίδα ελληνικών συμφερόντων.

Οι ερμηνείες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας περί δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταμέτρησης της ελληνικής αντίδρασης δεν πείθουν και δεν αποδίδουν την πραγματική εκδοχή της τουρκικής παρανομίας: ότι μπαίνουμε σε μια εποχή πρακτικής αμφισβήτησης και των θαλάσσιων συνόρων με σκοπό την αρπαγή, με το έτσι θέλω, του ενάλιου και υποθαλάσσιου πλούτου της πατρίδας μας.

Οι ενέργειες αυτές του αδέσποτου σουλτάνου είναι γέννημα της πρακτικής ανυπαρξίας των διεθνών οργανισμών. Των επιφορτισμένων με την ευθύνη τήρησης της διεθνούς νομιμότητας. Η έλλειψη της οποίας έχει μεταβάλει σε ζούγκλα τον πλανήτη. Και αυτό συμβαίνει, γιατί το διεθνές δίκαιο λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα των δυνατών. Αυτοί το κατευθύνουν και το οδηγούν εκεί που θέλουν.

Η ιδιοτελής συμπεριφορά τους εκφράζεται: με την τήρηση των ίσων αποστάσεων του δικαίου από το άδικο, της ζωής από τον θάνατο, του ηθικού απ’ το ανήθικο, της εθνικής κυριαρχίας από την παραβίασή της... μη διστάζοντας να βάψουν τα χέρια τους ακόμα και με αίμα αθώων πολιτών προκειμένου να χορτάσουν τον αδηφάγο και αιμοδιψή χαρακτήρα τους.

Οι διεθνείς οργανισμοί και η αναποτελεσματική πρακτική τους έχουν ονοματεπώνυμο: ο Ο.Η.Ε. του οποίου οι αποφάσεις του διαχρονικά δεν εφαρμόζονται..., το συμβούλιο ασφαλείας-κρίμα στον τίτλο του- ελεγχόμενο από τις μεγάλες δυνάμεις..., το Ν.Α.Τ.Ο. ο χωροφύλακας και υποστηρικτής των συμφερόντων των ισχυρών της δύσης και η τελούσα εν διαλύσει Ευρωπαϊκή Ένωση, φέουδο της Γερμανίας... που τροφοδοτεί με όπλα την Τουρκία δυνάμενα να χρησιμοποιηθούν ακόμα και εναντίον της χώρας μας.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η πατρίδα μας σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο απειλές. Η πρώτη εξ ανατολών προερχόμενη από τις παράνομες και ανιστόρητες διεκδικήσεις της Τουρκίας επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η δεύτερη απ’ τη λειτουργική ανυπαρξία, σε πρακτικό επίπεδο, των διεθνών οργανισμών. Αυτό σημαίνει ότι το S.O.S. που εκπέμπει η πατρίδα μας δεν εισακούεται, γιατί πνίγεται μέσα στα συμφέροντα των ισχυρών.

Τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση της καταστάσεως αυτής; Σε πολιτικό επίπεδο: Δραστηριοποίηση και αναβάθμιση της διπλωματίας με την επιλογή των αρίστων. Ενίσχυση και σταθερότητα των συμμαχιών μας, όπως πολύ σωστά πράττει ο πρωθυπουργός της χώρας με τις επισκέψεις του στο εξωτερικό. Προσεκτική μελέτη των προθέσεων των σφετεριστών των δικαίων της πατρίδας για να είμαστε μπροστά από τα γεγονότα και όχι από πίσω τους...

Σε στρατιωτικό επίπεδο δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ρήση του ναυάρχου και πρώην υπουργού Αμυνας Αποστολάκη, ότι μόνοι μας θα πολεμήσουμε. Άρα, αν χρειασθεί μόνοι μας θα επιβάλουμε το δίκαιο παίρνοντας τον νόμο, που δεν εφαρμόζουν οι διεθνείς οργανισμοί, στα χέρια μας.

Αυτό αποτελεί και το τελευταίο όπλο μας, το οποίο πρέπει να είναι και το πλέον ισχυρό, που στο άκουσμά του να τρομοκρατεί τους τρομοκράτες. Αυτό σημαίνει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, κατά το πρότυπο του Ισραήλ. Που πάντα θα νικούν. Και θα νικούν, αν είναι άρτια εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες, έτοιμες ανά πάσα στιγμή να χτυπήσουν καίρια τον επίδοξο εισβολέα.

Ας εργασθούμε λοιπόν μεθοδικά και προγραμματισμένα για να κρατήσουμε ελεύθερα και αμόλυντα τα αγιασμένα και ματωμένα χώματα των μαρτύρων και ηρώων της πίστης και του έθνους μας.

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass