Η ευαισθησία και το ήθος των πολιτικών

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2020 17:45

«Δεν υπάρχει τελειότερο προτέρημα

στον άνθρωπο από την αρετή

σε σχέση με την πολιτική»

«ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ»

Στη χώρα μας λειτουργούν κομματικοί σχηματισμοί σύμφωνα με τα ήθη, τα έθιμα, τους νόμους και το σύνταγμα του Ελληνικού κράτους.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, οι βουλευτές και τα στελέχη τους, πρέπει να διακρίνονται για την ευαισθησία, το ήθος και γενικά οι πράξεις και τα ενεργήματά τους να διέπονται από τη φρόνηση και την αρετή.

Όμως το πολιτικό σύστημα, οι αρχηγοί των κομμάτων και τα στελέχη τους, έχουν ατροφική ευαισθησία και χαμηλό ήθος, γιατί με θέρμη υποστηρίζουν τον λαϊκισμό και τον κομματισμό. Δεν φροντίζουν, δεν μεριμνούν, δεν αγωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα και οι προσπάθειές τους κατευθύνονται προς ικανοποίηση των συμφερόντων των ολίγων και των ξένων.

Οι βουλευτές μας για να αντιμετωπίσουν τις βιοτικές τους ανάγκες και για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εισπράττουν μηνιαία αποζημίωση. Παράλληλα εισπράττουν αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής. Έχουν ατέλειες και άλλα προνόμια και μετά τη συμπλήρωση οκταετίας συνταξιοδοτούνται έχοντας επιπλέον και τη σύνταξη του επαγγέλματός τους.

Η αρετή των πολιτικών δεν επιτρέπει την είσπραξη των αποζημιώσεων από τη συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής, αφού εισπράττουν τη βουλευτική αποζημίωση. Επίσης δεν υπάρχει ηθική δικαιολόγηση για τη συνταξιοδότηση των βουλευτών, αφού θα έχουν την επαγγελματική τους σύνταξη. Η εθνική μας οικονομία θα βοηθηθεί αν ο αριθμός των βουλευτών περιοριστεί στους 200 και εξοικονομηθούν τα έξοδα που απαιτούνται για τους επιπλέον 100 βουλευτές.

Στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων δεν επιτρέπεται, όταν κατακτούν την εξουσία να οργανώνουν κομματικό κράτος, ενώ ισχυρίζονται ότι θεμελιώνουν επιτελικό κράτος. Το υψηλό ήθος των πολιτικών ηγεσιών απαγορεύει τον διορισμό των ημετέρων, των φίλων και των συγγενών τους σε επιτελικές και ανώτερες θέσεις του κρατικού οργανισμού. Η ευαισθησία τους τούς υποχρεώνει να εφαρμόζουν τις αρχές της νομιμότητας και της αξιοκρατίας κατά τον διορισμό και την πρόσληψη ικανών, υπεύθυνων και εντίμων στελεχών.

Η αρετή των πολιτικών, το όραμά τους, η αγωνία τους θα πρέπει να στοχεύουν στην εκτίναξη της εθνικής οικονομίας, την πρόοδο και προκοπή του ελληνικού λαού, την καταπολέμηση της ανεργίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και την εξάλειψη της φτώχειας εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών.

Πληγή και ελάττωμα των πολιτικών είναι η έλλειψη συνεργασίας και συμπόρευσης στη λειτουργία του κράτους και στην άσκηση της εξουσίας προς επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας. Οι κομματικοί σχηματισμοί που αγωνίζονται για την κατάκτηση της εξουσίας συγκρούονται όχι με αντιπαλότητα αλλά με εχθρική διάθεση αποβλέποντες στη συντριβή του αντιπάλου παραβιάζοντας ηθικές αξίες και βασικές αρχές. Απόδειξη θετικού αποτελέσματος εκ της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων αποτελεί η ομόφωνη απόφαση της βουλής των Ελλήνων για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του αποδήμου ελληνισμού.

Η παθογένεια του πολιτικού συστήματος γέννησε εις βάρος δέκα πολιτικών προσωπικοτήτων το σκάνδαλο NOVARTIS, που αποτελεί σκευωρία διότι δεν υπάρχουν αποδείξεις εις βάρος των καταγγελλομένων πολιτικών. Το σκάνδαλο NOVARTISείναι διεθνές διότι εξεδηλώθει σε πολλές χώρες του κόσμου και σε καμιά χώρα δεν υπήρξε κατηγορία εναντίον των πολιτικών. Στη χώρα μας η πολιτική φαυλότητα επινόησε το σκάνδαλο NOVARTIS εις βάρος πολιτικών προς απόκτηση πολιτικού οφέλους.

Σοβαρό εθνικό θέμα είναι το μεταναστευτικό-προσφυγικό που ταλανίζει τη χώρα, προκαλεί αναταραχή στο Αιγαίο με αποτέλεσμα ο νησιώτικος πληθυσμός να βρίσκεται σε απελπισία και να υφίσταται τραγικές συνέπειες.

Η άσκηση πολιτικής στο παραπάνω πρόβλημα από τους κυβερνόντες δεν αποδεικνύει μόνο ανικανότητα, αλλά και έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στους κατοίκους των νησιών που είναι και φρουροί των συνόρων μας.

Η πολιτική σκοπιμότητα, το κομματικό συμφέρον και η έντονη φιλοδοξία προς απόκτηση της εξουσίας, οδηγούν τις πολιτικές δυνάμεις σε σύγκρουση με αποτέλεσμα να αποκλείουν τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και να δυσχεραίνουν την θετική επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Απόδειξη των αναφερθέντων αποτελούν το ασφαλιστικό, ο εκλογικός νόμος και άλλα θέματα, που αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τις αντιλήψεις των κυβερνόντων.

Οι κομματικοί σχηματισμοί του τόπου μας θα πρέπει να έχουν τη φωτισμένη και ευαίσθητη σκέψη του ΣΟΥΪΓΚ η οποία είναι η εξής: «Η δημοκρατία είναι μια ατελείωτη προσπάθεια, μια αδιάκοπη πορεία προς την πρόοδο».

Από τον Γιάννη Θεούλη, επίτιμο δικηγόρο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass