Γραμματείς & Φαρισαίοι

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2020 22:05

«Ποιος περίμενε στ’ αλήθεια, να βγουν ψευτιές και παραμύθια
και να ξεχάσουνε απ’ τα Λονδίνα τους, τα λόγια κείνα


Μα δεν πειράζει, δεν θα το βάλουμε μαράζι
δεν θα κλάψουμε, που πάλι μας ξεχάσατε,
γιατί δεν είναι πρώτη φορά, που μας τη σκάσατε
στην υγειά σας, μια οκαδούλα εμείς θα πιούμε
και στη μικρή την Ελλαδούλα μας θα πούμε:
Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου κι όσο μπορείς κρατήσου
και στα παλιά παπούτσια σου, γράψε όσα λέν’ οι εχθροί σου.
...ίσως μια μέρα εμάς που τόσο αίμα εχάσαμε,
να μας καθήσουν στο σκαμνί, γιατί νικήσαμε.
Κι αν μας τη σκάσανε με μπαμπεσιά,
οι σύμμαχοι στη μοιρασιά, κάνε κουράγιο Ελλάδα μου,
μην μας αρρωστήσεις, γιατί το θέλει ο Θεός να ζήσεις και θα ζήσεις.
Μίμης Τραϊφόρος - Μιχάλης Σογιούλ

Τραγουδήθηκε απ’ τη Βέμπο (‘46) κι αποτυπώνει ανάγλυφα τη δόλια στάση των συμμάχων. Φάνηκε περίτρανα πως οι ξένοι είν’ όλο υποσχέσεις. Mάθανε να παίρνουν κι όχι να δίνουν.
«Λέγαμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν Ήρωες, τώρα θα λέμε πως οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!» είπε ο Τσώρτσιλ αλλά οι συσχετισμοί και τα συμφέροντα ήταν άλλα.
Μήπως και σήμερα, από ποιον θα φυλαχτείς, τους έξω ή τους μέσα; Οι διατυπώσεις στα ελληνοτουρκικά, επιτηδευμένες μην τα χαλάσουν με τον ξένο παράγοντα.
Πάλι καλά που το «Oruc Reis» (απ’ τον αλβανοελληνικής - καταγωγής πειρατή Ορούτς Ρέις (1474–1518), μπέη Αλγερίου - Μπεηλέρμπεη Δυτικής Μεσογείου, αδερφού του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρός) και οι τουρκικές φρεγάτες , δεν ξεχειμώνιασαν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (Καστελόριζο) . Στο 8ωρο “κόπασαν’’ και οι αγέρηδες που το ...παρέσυραν ντε, 6 μποφόρ παρακαλώ!
Μη ψάχνουμε πολλά, οι κυβερνήσεις για να κρύψουν τις πομπές τους, επικαλούνται τον στρατηγό άνεμο», οι πολίτες, πρέπει να τα χάφτουν, στ’ όνομα του κομματικού “πατριωτισμού’’;
Στεφάνια από μακριά στα Ίμια, επί Καμμένου, στεφάνια από πουθενά επί Μητσοτάκη κι αυτό το μάθαμε απ’τον Ερντογάν! [Εylemler yok için Kardak]. Έτσι τα συμφώνησαν, έτσι έκαναν. Μας πέφτει εμάς λόγος;
Κατ’ επιθυμίαν των ΗΠΑ, η Αθήνα, πασχίζει γι’ αποκλιμάκωση στο Αιγαίο. Ζητά απ’ την Άγκυρα, περιορισμό NAVTEX, δράσης υποβρυχίων. Χρήση τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ ΑΤΑ Λάρισας - Εσκί Σεχίρ, για σοβαρές εμπλοκές στον αέρα. Επίλυση επεισοδίων στον Έβρο από τοπικές διοικήσεις. Περιορισμό, παραβιάσεων εναερίου χώρου - χωρικών υδάτων, υπερπτήσεων άνωθεν ελληνικών νησιών, πλοίων.
Πού σθένος για κατάργησή τους!
Τέλος την αδυναμίαν, ανάγκην ποιούμενη καταφεύγει σ’ ευχές: ν’ απέχουν από ενέργειες έντασης και εσχάτως μιλά (Δένδιας) για έντιμο συμβιβασμό συμφώνως του διεθνούς δικαίου. Να πώς ξεπροβάλλει το σχέδιο διαμοιρασμού - συνεκμετάλλευσης των ΗΠΑ (Κίσιγκερ ‘76). Μετά την απόβαση “προσφύγων’’ στο Καστελόριζο συνοδεία τουρκικής ακτοφυλακής διαφαίνεται αδρά πως οι Τούρκοι επισπεύδουν χρονοδιαγράμματα .
Πέρυσι μιλιούνια φώναζαν: “η Μακεδονία ήταν, είναι και θάναι ελληνική” Τώρα με Τσίπρα - Μητσοτάκη , συνεργούντων και των ψηφοφόρων ε, η Μακεδονία είναι και σλαβική!
Φέτος σήκωσαν παντιέρα στα νησιά. Γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί φωνάζουν τα νησιά ήταν, είναι και θάναι ελληνικά! Μαντεύετε τη συνέχεια... Yarim - yarim μισά - μισά (Κύπρος) ή kazan - kazan δηλ. όλοι κερδισμένοι.
Κόκκινοι, πράσινοι, γαλάζιοι και μαύροι ψηφοφόροι καταλαβαίνουν, πως πληρώνουμε τα καμώματά τους;
“Ξεχνoύν’’, οι Ελληνες πολιτικάντηδες πως ο Ερντογάν νιώθει την επικράτειά του ως συνέχεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που εδραιώθηκε και σφυρηλατήθηκε ,όπως όλες, με αίμα, ατσάλι, τύχη, δύναμη και κατακτήσεις!
Μας ξενίζει γιατί μιλούν για γαλάζια πατρίδα. Τον γρίφο τον λύνει ο κουρδικής καταγωγής καθηγητής Αλή Καρδούχ καλεσμένος στο militair του Πάρη Καρβουνόπουλου: “Έλληνες και Κούρδοι μοιραζόμαστε τον ίδιο μπελά. Κάθε φασιστική κίνηση θέλει μύθο και ο Ερντογάν, όπως ο Χίτλερ, ζητά ζωτικό χώρο. Ορίζουν στόχο και τον επενδύουν, μ’ένα αφήγημα: Mavi vatan! Ωστόσο καμία λέξη δεν αρχίζει από μι και βε. Η 1η είναι αραβική, η 2η κουρδική. Στα τουρκικά δεν υπάρχει η λέξη πατρίδα , γιατί δεν είχαν πατρίδα, ήταν νομάδες. Ζούσε ο καθένας σε σκηνή (γιούρτ απ’ τα μογκολικά, τσαντίρι απ’ τα περσικά) Γιουρτ σημαίνει χώρος που βάζω σκηνή. Λέξη, γείτονας (komsu) δεν υπήρχε. Έλεγαν γιουρτ τας, αυτός που έστησε σκηνή δίπλα σου. Στο λεξικό, γιουρτσέ θα πει πατρίδα. Άρα έχουν (λέξη) πατρίδα. Όχι, γιατί γιουρτσέ σημαίνει: χώρος, πόλη, ξένη πατρίδα, που θα λεηλατηθεί, θα διαμοιρασθεί (ουλετσμέ). Η γλώσσα είναι βαρόμετρο σκέψης, δράσης’’.
Γενιές Τούρκων μαθαίνουν τον Όμηρο (Ομέρ) ως Τούρκο, πως την Κνωσσό την έχτισαν Τούρκοι, γιατί ένα τόσο μεγάλο έργο, μόνο μεγάλος λαός θα μπορούσε να δημιουργήσει!
Μη γυρεύουμε εχθρούς. Μεγαλύτερος εχθρός μας δεν είναι οι Τούρκοι αλλά οι μέτριοι εξ ημών, που ανακυκλώνουν ταλαίπωρες κυβερνήσεις.
«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει το αναγνωρισμένο εθιμικό δίκαιο των ελληνικών νησιών, αντιποιείται την ελληνική ΑΟΖ νοτιοανατολικά της Κρήτης, δεν εναρμονίζεται με τις αρχές της ακριβοδίκαιης οριοθέτησης (equitable delimitation), [Σύμβαση Δικαίου Θαλάσσης, άρθρο 74]» έγραψε η Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής. Ε και. Απ’ τους Πρώσσους ακόμη οι Γερμανοί ήταν φιλότουρκοι .
Πολλοί ερίζουν: Τι θέλετε πόλεμο; Μα αν καταστούμε σοβαρό κράτος κι όχι μίμος, θα το σέβονται - υπολογίζουν όλοι. Δεν θα παρακαλάμε για συμμαχίες, άλλοι θ’ αποζητούν τη συμμαχία μας. Κάθε κακόβουλος θα τα «βρει μπαστούνια». Μόνον τότε δεν θα αιωρείται το ερώτημα «σύγκρουση ή συμβιβασμός» (Κυπριώτης στρατηγός ε.α.).
Κατά τ’ άλλα, τη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε Δήμους, Περιφέρειες, κινητές μονάδες, πέραν του ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Ψυχιατρείων, προβλέπει ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων.
Καταλαβαίνετε, μας θέλουν πλέον και νεοραγιάδες και μαστουρωμένους.

 

 Από τον Πέτρο Ιωάννου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass