4 Μαΐου, το επόμενο βήμα

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2020 16:12

Πολλές φορές οι άνθρωποι, και δη οι Έλληνες, συγχέουν το «πολιτεύομαι» με το «αντιπολιτεύομαι». Είναι αλήθεια ότι ο πειρασμός είναι μεγάλος και εθιστικός αλλά πρέπει ενίοτε να παραμερίζεται τόσο από τους πολίτες όσο και από τους πολιτικούς, καθώς αυτό

προστάζει η εύρυθμη λειτουργία του κράτους, ειδικότερα σε περιόδους κρίσης. Έχοντας ομολογουμένως επιφέρει μια νίκη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία καταγράφεται στα ΜΜΕ παγκοσμίως, η Ελλάδα, με την εικόνα της στο εξωτερικό ανέλπιστα βελτιωμένη, τολμά το επόμενο βήμα. Το εγχείρημα γίνεται με την καθοδήγηση επιστημόνων και ειδικών οι οποίοι είναι αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, περιορίζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων. Χρειάζεται αμέριστη ιδεοληψία για να μην αναγνωρίσει κανείς ότι η ελληνική κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ο Κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε νηφάλιος, οργανωτικός και αποτελεσματικός όσο λίγοι ηγέτες στην υφήλιο, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια του αυτονόητου. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει ταμπουρωμένη στον καναπέ, όσο και αν αυτό βολεύει μερικούς. Οι συνθήκες ωρίμασαν, κατά τα λεγόμενα των επιστημόνων που μερικές ημέρες πριν αποθεώναμε και με προσοχή πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα, όπως συμβουλεύουν. Πολλά μπορεί να πει κανείς για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί το αύριο μετά τον εγκλεισμό. Είπαμε όμως ότι η κρίση αυτή θα μας αλλάξει. Ίσως είναι καιρός να σταματήσουμε να κάνουμε τον προπονητή, τον διαιτητή, τον γιατρό. Είναι καιρός να απεμπολήσουμε την κατάρα του οστράκου που κουβαλάμε από τους προγόνους μας και να σταματήσουμε να εξοστρακίζουμε αρίστους. Η αξιωματική αντιπολίτευση, εκμεταλλευόμενη την εθνική μας αυτή παθογένεια , έκανε την επιλογή της και αποφάσισε να επιδοθεί σε μια κατρακύλα λαϊκίστικής ρητορείας, περιμένοντας να επωφεληθεί από μια πιθανή αστοχία της κυβέρνησης. Είναι όμως λάθος. Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αντιπολίτευση με σοβαρές επισημάνσεις και εποικοδομητικές προτάσεις . Στις 4 Μαΐου, η χώρα πρέπει πρωτίστως να έχει περάσει ένα δυνατό ηλεκτροσόκ αυτογνωσίας. Μετά την πανδημία ξεκινά ένας άλλος αγώνας επιβίωσης.

Από τον Ηρακλή Γερογιώκα, συντονιστή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass