Η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2020 20:28

Από τον Δημήτρη Παπαποστόλου,
δημοτικό σύμβουλο Λάρισας

«Οι Ρομά πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα, τα μέτρα που έχουν παρθεί αφορούν στη διασπορά του ιού. Δεν υπάρχει χώρος για φόβο, μίσος και διακρίσεις στην κοινωνία μας».


Με τα παραπάνω λόγια ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας αφόπλισε όλους όσοι θα ήθελαν να επενδύσουν αντιπολιτευτικά στον γενικότερο σχεδιασμό της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Φάνηκε το μεγαλείο του ανθρώπου και του επιστήμονα.
Από την πρώτη μέρα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας η Δημοτική Αρχή Λάρισας έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για τον συνωστισμό στις καφετέριες -και πολύ σωστά έκανε- σε αντίθεση με την περιοχή «Νταμάρια» της Νέας Σμύρνης, όπου υπάρχει πυκνή κατοίκηση.
Στη συνέχεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, εν μέσω πανδημίας, η Δημοτική Αρχή ήταν απούσα και όλα είχαν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο. Η εικόνα με τα χόρτα τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης όσο και στις συνοικίες το αποδεικνύουν ξεκάθαρα.
Μόλις παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα στη Λάρισα, «έζωσαν τα φίδια» τη Δημοτική Αρχή, αναλογιζόμενη τις δικές της ευθύνες. Ευτυχώς σ΄ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία έδρασε αστραπιαία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και έτσι απεφεύχθη η διασπορά του ιού και η μετατροπή της περιοχής σε υγειονομική βόμβα.
Η επικεφαλής της παράταξής μας κ. Ρένα Καραλαριώτου κράτησε υπεύθυνη στάση και στήριξε όλα τα μέτρα του Δήμου για τον κορονοϊό. Αρχή μας είναι ότι την ώρα της μάχης δεν κάνουμε κριτική, αλλά βαδίζουμε όλοι ενωμένοι.
Δεν είπε κανείς ότι η Δημοτική Αρχή έθεσε την περιοχή σε καραντίνα, αλλά η Πολιτική Προστασία. Η ολιγωρία όμως της Δημοτικής Αρχής οδήγησε σε περιπέτειες τους συμπολίτες μας στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Χάρη στις άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης με τους ειδικούς επιστήμονες στη Λάρισα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως με το τέλος της καραντίνας θα βρεθεί ο ίδιος στη συνοικία για να συζητηθούν και να μπουν στο τραπέζι τα χρόνια προβλήματα, ενώ παράλληλα θα φέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αλήθεια, εδώ κι έξι χρόνια που έχουν τα ηνία του Δήμου, ποιες ενέργειες έκαναν για την επίλυση των προβλημάτων στη συνοικία; Τώρα προέκυψαν όλα τα προβλήματα; Ποιες παρεμβάσεις έκαναν προς την προηγούμενη κυβέρνηση και τι αποτελέσματα είχαν;
Είναι γνωστή η τακτική της Δημοτικής Αρχής. Επιφανειακές και επικοινωνιακές παρεμβάσεις με στόχο πάντα την αλίευση ψήφων.
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο χάθηκε η ψυχραιμία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής εκτοξεύοντας απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας. Ανθρώπινα τα λάθη, αλλά δεν είναι κακό να ζητήσεις συγγνώμη. Μεγαλείο ψυχής η συγγνώμη!
Η Δημοτική Αρχή ας παραδεχτεί τα λάθη και τις παραλείψεις της. Ευτυχώς χάρη στις άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Επιστημονικής Επιτροπής δεν οδηγήθηκε η πόλη μας σε περιπέτειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass