Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 15:50

Τι κι αν τα λέει ο γλυκύτατος και θεοσεβούμενος κ. Τσιόδρας και ο επίσης συμπαθέστατος κ. Χαρδαλιάς, “εμείς το βιολί μας”. “Απ’ το ένα αυτί τα βάζουμε και απ’ το άλλο τα βγάζουμε”, έτσι λέει ο λαός.


“Φωνή βοώντος εν τη ερήμω” λέει και μια σοφή ρήση και αυτός είναι και ο τίτλος του άρθρου μου.
Μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που δεν χρειάζεται πλέον χαρτί και ταυτότητα για να βγούμε απ’ το σπίτι μας... ξεχυθήκαμε στους δρόμους.
Λες και περιμέναμε πίσω απ’ την πόρτα να... φέξει και να ορμήσουμε στις πλατείες.
Καλοί μου κύριοι και κυρίες εσείς οι άνω των εξήντα πέντε – μέσα σ’ αυτούς κι εγώ, που μόλις άκουσα ότι ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία, τα τυπογραφεία κι όλα αυτά τα μαγαζάκια που δακτυλογραφούνε και βγάζουν φωτοτυπίες έτρεξα να φτιάξω τα άρθρα μου, να τα βάλω σε CD. Γιατί δεν περιμέναμε λιγάκι, να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, μ’ αυτόν τον αόρατο εχθρό τον πολυσυζητημένο κορονοϊό!
Γέμισαν οι πλατείες... μπαστούνια, με μάσκες ή χωρίς αυτές, να κάθονται δίπλα-δίπλα οι ηλικιωμένοι, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις στα παγκάκια.
Δεν χλευάζω τους... μπαστουνάτους, μην φανταστείτε κάτι τέτοιο, προς τα εκεί βαδίζω κι εγώ και είμαι πολύ κοντά, αλλά δεν το πήρα ακόμα, όπου νάναι αν ζήσω και δεν φάω καμιά... κατραπακιά απ’ τον κορονοϊό να πάω στα... κυπαρίσσια θα το πάρω οπωσδήποτε.
Βέβαια αν το φιλοσοφήσεις, όλοι προς τα επάνω πάμε και προς το μπαστούνι βαδίζουμε, άλλοι είμαστε πιο κοντά και άλλοι μακρύτερα. Αλλά το μπαστούνι δεν το γλιτώνουμε αν ζήσουμε. Και τώρα ας σοβαρευτούμε λίγο.
Όπως έγραψα και παραπάνω, έπρεπε να περιμένουμε λίγο, ειδικά εμείς που ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά-σιγά και με σύνεση, ας βγαίναμε αν ήταν απαραίτητο, ή να κάναμε μια βόλτα να μας χτυπήσει λίγο ο αέρας στο κεφάλι.
Ομολογουμένως θόλωσε το μυαλό μας κλεισμένοι μέσα σχεδόν δύο μήνες.
Αυτή μας η συμπεριφορά η βιαστική όμως, δεν ξέρω πού θα μας οδηγήσει! Σκεφτόμαστε τι θα γίνει αν πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα και οι θάνατοι; Θα κλειστούμε πάλι μέσα και δεν θα ξέρουμε για πόσον καιρό.
Γιατί δεν παραδειγματιζόμαστε απ’ τις χώρες που μετράνε χιλιάδες κρούσματα και θανάτους, κάθε μέρα!
Ως εδώ στη χώρα μας καλά τα πήγαμε – λέγοντας... “καλά” κρίμα στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα – γιατί τηρήσαμε οι περισσότεροι τα μέτρα, από εδώ και πέρα όμως;
“Ο ιός είναι εδώ δίπλα μας, πάνω απ’ τα κεφάλια μας”, τονίζουν οι ειδικοί, ας τους ακούσουμε.
Ας μη γκρεμίσουμε ό,τι κτίσαμε με την έλλειψη της ελευθερίας μας, της καθημερινότητάς μας και με το πλήγμα της οικονομίας μας, που θα το βρούμε μπροστά μας αργότερα.
Ο Θεός να μας φωτίσει να πράξουμε το σωστό. Να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας τώρα που χαλάρωσαν τα μέτρα, για να μην πληρώσουν και άλλοι την ανευθυνότητά μας.

Από την Καλλίτσα Γκουράβα- Δικτά, συγγραφέα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass