Οχι διάλογο με την Τουρκία

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2020 16:45

Λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε που το πάει o φονταμενταλιστής ισλαμιστής «σουλτάνος» με τη συνεχιζόμενη έντονη επιθετικότητά του.

Θέλει εν ονόματι «της γαλάζιας πατρίδας» να υφαρπάξει μέρος του «μαύρου χρυσού» της χώρας μας, μερικά από τα νησιά μας, να προσαρτήσει τη Θράκη, και οτιδήποτε άλλο φαντασιώνεται εναντίον της χώρας μας, με τις πλάτες του φίλου του Τραμπ. Για να κατανοήσουμε το μεγάλο πρόβλημα με την Τουρκία, και να πάρουμε επιτέλους τις χρονοκαθυστερημένες αποφάσεις αντιμετώπισής του, δεν χρειάζονται επιπλέον αναλύσεις επί αναλύσεων. Ήρθε πλέον ο καιρός για τη σκληρή τιμωρία της γείτονας με επώδυνες ευρωπαϊκές και ελληνικές κυρώσεις, αντί για έναν διάλογο μαζί της εφ όλης της ύλης, όπως προτείνουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, ειδικά της Γερμανίας, αλλά όχι το εθνικό συμφέρον της χώρας μας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πέσουμε σε μια τέτοια παγίδα που θα έχει επώδυνες επιπτώσεις για τη χώρα μας.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να κλείσουμε άμεσα την πρεσβεία μας στην Άγκυρα και το προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη, με το παράλληλο κλείσιμο της πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα και του προξενείου της στη Θεσσαλονίκη. Επίσης πρέπει να κλείσουμε τα σύνορά μας. Ως εκ τούτου, το κόστος μεταφοράς των προϊόντων της Τουρκίας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη ανεβαίνει κάθετα, χωρίς την οδική διέλευσή τους μέσω της χώρας μας, και τα κάνει μη ανταγωνιστικά, με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται για την τουρκική οικονομία. Τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα που εισάγει η χώρα μας από την Τουρκία, θα μπορούσε άνετα να τα προμηθευτεί από άλλες χώρες, με μηδαμινό οικονομικό αντίκτυπο. Γι’ αυτόν τον λόγο ας μην φοβόμαστε τα πιθανά οικονομικά αντίποινα της Τουρκίας. Έναν «νταή» σαν τον «σουλτάνο» αν δεν τον χτυπήσεις (metaphorically speaking) στο σημείο μεταξύ των ματιών του, για να σωριαστεί κάτω, δεν πρόκειται να βάλει μυαλό. Η τελευταία μας ευκαιρία, που μάλλον χάθηκε, ήταν που δεν κόψαμε για μια δεύτερη φορά, τα ηχοβολιστικά καλώδια του ORUC REIS, τη στιγμή που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας. Το μόνο που μας απομένει είναι να εξοπλίσουμε άμεσα τις ένοπλες δυνάμεις μας, με οπλικά συστήματα αιχμής, που θα είναι προτιμότερο να συμπαράγονται στη χώρα μας, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, τις χωρίς τελειωμό επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας εναντίον μας, αν πραγματικά θέλουμε να έχουμε διαρκή ειρήνη. Όσο για το παραμύθι ότι η Ελλάδα μας είναι αδύναμη οικονομικά για να προβεί στην αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεών της, η λύση υπάρχει και είναι άμεση. Κόβονται εδώ και τώρα τα ψηφοθηρικά εφάπαξ στους νεοσυνταξιούχους Συνέλληνες, και με αυτά τα δισεκατομμύρια που σπαταλιώνται κάθε χρόνο, εξοπλίζουμε τη χώρα μας σαν αστακό. Όποιον οικονομικά θιγόμενο δεν του αρέσει η παραπάνω πρότασή μου, ας διαβάσει τα παρακάτω: «Μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἀπάντων τιμιώτερόν ἐστιν ἡ Πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἀγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾿ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι». Κάτι ανάλογο είπε και ο John Fitzgerald Kennedy: «Μην ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η χώρα σας για εσάς, αλλά τι μπορείτε να κάνετε εσείς για τη χώρα σας».  Αξίζει ένα θερμό ευχαριστώ απ’ όλους τους Ομογενείς και Συνέλληνες στην εφημερίδα GUARDIAN, που έγραψε πρόσφατα για τον «νταή» Ερντογάν, όπως ορθά τον αποκάλεσε. Αν οι μεγάλες δυνάμεις αφήσουν την Τουρκία στο απυρόβλητο, αυτή θα κατασκευάσει τα δικά της πυρηνικά όπλα, στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, με ό,τι κακό αυτό προμηνύει για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και μη εξαιρουμένης της χώρας μας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, όχι οι προσχηματικές ενεργειακές ανάγκες της, που άρχισαν ήδη να χτίζονται από τους Ρώσους πυρηνικοί σταθμοί στο έδαφός της, και ο νοών νοείτο. Τέλος οι πολιτικοί μας ηγέτες, νυν και πρώην, ας αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και ας υπερασπίσουν με τις ένοπλες δυνάμεις μας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Πάση θυσία. Διαφορετικά ας παραιτηθούν.

Από τον Αχιλλέα Λυγγέρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass