Το φανάρι 28ης και Ηρ. Πολυτεχνείου

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 15:10

Αγαπητή «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα προβλήματα της καθημερινότητας των Λαρισαίων και με αφορμή τα έργα ανάπλασης στην οδό Ιουστινιανού, σας γνωρίζω τα παρακάτω:
1. Από την ημέρα έναρξης των έργων, παρατηρείται πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην οδό 28ης Οκτωβρίου, η οποία δέχεται όλο το βάρος της κίνησης προς την Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα ο φωτεινός σηματοδότης (πράσινο) επί της 28ης με Ηρώων διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.
2. Το αποτέλεσμα της παραπάνω πολύ μικρής χρονικής διάρκειας του πράσινου σηματοδότη επί της 28ης Οκτωβρίου με Ηρώων Πολυτεχνείου, σε συνδυασμό με την πολύ αυξημένη κίνηση, είναι να δημιουργούνται προϋποθέσεις πρόκλησης ατυχημάτων λόγω εκνευρισμού των οδηγών που κινούνται στην 28ης Οκτωβρίου προς Ηρώων και σε πολλές περιπτώσεις μη συμμόρφωσης τόσο στη διαγράμμιση κατεύθυνσης κίνησης, όσο και στις φωτεινές ενδείξεις (εντολές) του σηματοδότη. Στα παραπάνω να προστεθεί και η ηχορύπανση από τα κορναρίσματα των οδηγών με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ηρεμία των περιοίκων στις γύρω κατοικίες.
3. Μία λύση η οποία θα άμβλυνε το πρόβλημα, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν τα έργα, θα ήταν η επαναρύθμιση του υπόψη φωτεινού σηματοδότη για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στο πράσινο, έτσι ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων από την 28ης Οκτωβρίου προς την Ηρώων Πολυτεχνείου και να αποφεύγεται κατά το δυνατό ο εκνευρισμός και η μη τήρηση των κανόνων Οδικής Ασφάλειας από πλευράς των οδηγών.
Σκοπός εξάλλου είναι η πόλη να εκσυγχρονίζεται (έργα), αλλά παράλληλα να εξασφαλίζονται και να δημιουργούνται εάν αυτό χρειάζεται οι προϋποθέσεις αποδοχής των έργων από όλους τους κατοίκους της.
Δημ. Κωστογλίδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass