Φαινόμενα αποκαρδίωσης

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2021 15:25

Από καιρό τώρα ένα φαινόμενο αποκαρδίωσης, αιωρείται σ’ όλον τον κόσμο. Δεν υπάρχουν γενικά, ηγέτες κατάλληλοι να οδηγήσουν τους λαούς, σε λεωφόρους ανέλιξης, προόδου και πολιτισμού. Όλοι τους ενδιαφέρονται, τα γκεσέμια δηλαδή, πώς θα

αρπάξουν εδάφη. Πώς θα εμπλέξουν τους μικρούς, για τα πετρέλαια, τα ορυκτά, τη γεωπολιτική τους θέση. Μόνιμες συρράξεις. Περπατούν επί πτωμάτων. Δημιουργούν στίφη μεταναστών. Λες και τους τρέφει το αίμα.
Εκείνος όμως ο οποίος υπερέβη όλους σε πρόκληση και σε εγκληματική αμέλεια. Είναι αυτός που φορτώθηκε 220.000 θανάτους από άρνηση να καταπολεμήσει τον κορονοϊό. Δεν είναι εγκληματίας; Αυτός είναι ο Τραμπ, ο ηγέτης της Αμερικής. Από την αρχή έδειξε την κτηνωδία του. Έπαψε να χρηματοδοτεί τον Οργανισμό Παγκόσμιας Υγείας. Χάλασε συμφωνίες με την Κίνα. Όποιος τολμούσε να του εναντιωθεί ήταν για πυρ το εξώτερο. Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, φάνηκε πως το καράβι του έτριζε. Άρχισε να αφρίζει. Κατηγόρησε τον αντίπαλό του τον Μπάιντεν παππούλη, αν και η διαφορά ηλικίας των είναι μόνον δύο χρόνια.
Από τις 3 Νοεμβρίου όμως, η ηπιότητα του Μπάιντεν και ο σταθερός του λόγος, φάνηκαν να εκπορθούν και τα πιο ισχυρά κάστρα του ψυχοπαθούς ηγέτη. Ο Τραμπ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Όσες λαδιές έκανε γύρισαν κατ’ επάνω του. Ο οιηματίας υπεράνθρωπος, βρυχάται. Σε θυμίζει τον Μουσολίνι. Προκλητικός και Φαμφαρόνος. Ηγέτης ανάλγητος. Όχι μάσκες φώναζε. Σαν είδε όμως το κακό «φοράτε μάσκες».
Με τον Μπάιντεν νίκησε η Δημοκρατία. Μια νίκη όμως που έδωσε φτερά σε όλους τους Δημοκράτες του κόσμου. Σκίτσα και γελοιογραφίες παγκόσμιες κατά τον κατάπτυστον ηγέτη. Ενώ η εκλογή του Τραμπ θα σήμαινε κάτι το πρωτόφαντο, το υποτιμητικό. Ένα πανανθρώπινο πλήγμα. Θα δείτε, πως η αγένεια, ο θυμός και η πικρία για την ήττα του, δεν θα τον αφήσει να παραστεί ούτε στην τελετή ορκωμοσίας. Οι Ρεπουμπλικανοί έμειναν άναυδοι. Δε μιλούν, εκτός βέβαια των τραμπούκων με τον βαρύ οπλισμό, που βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν κατά της δήθεν νοθείας.
Ο Τραμπ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, για πιθανές νοθείες. Τα Δικαστήρια όμως, όσα μέχρι τώρα εξέδωσαν αποφάσεις, αποφαίνονται πως καμιά νοθεία δεν έγινε. Ούτε καν ακούει τις γνώμες και τις πιέσεις της οικογενείας του. Δεν ακούει τους ιδιαίτερους του Συμβούλους, που τους απολύει για την ασυμφωνία τους. Δεν ακούει ακόμα, ούτε τους Γερουσιαστές Ρεπουμπλικανούς.
Θυμίζει τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα. Τώρα ακόμη στην επιδημία του Covid-19 πολλοί Κοσμικοί και Εκκλησιαστικοί ισχυρίζονται πως η επιδημία οφείλεται σε μια γρίπη. Και πως οι μάσκες είναι όργανα, για να μας παραπλανούν. Πολλοί όμως όπως ο Τραμπ, δε συμμετέχουν στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εγκληματούν συνωστιζόμενοι σε παράνομες συγκεντρώσεις, σε μπαρμπουτιέρες, σε κρυφά καζίνο και σε κρυφά γλεντοκόπια. Και ποιοι; Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων, Βουλευτές της πεντάρας, άνθρωποι άνοες. Μήπως δεν εγκληματούν κι αυτοί;
Δυστυχώς όμως το φαινόμενο της ανικανότητας μικρών και μεγάλων ηγετών και ηγεμονίσκων, υποδηλοί μια εποχή παρακμής ηγεμονίσκων.

Από τον Κων/νο Ι. Παπακωνσταντίνου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass