EΠΙΣΤΟΛΗ

Να συσταθεί Αστυνομικό Τμήμα στη Νέα Σμύρνη

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2021 15:10

Αγαπητή «Ελευθερία»,


Η Νέα Σμύρνη Λάρισας, μία βαρέως ασθενούσα συνοικία της πόλης, εκτός των άλλων προβλημάτων της (γεωγραφικά - κοινωνικοπολιτικά κ.λπ.) θεωρείται και η πρώτη στην παραβατικότητα. Καθημερινά γίνονται ανεπίτρεπτα επεισόδια όπως σπασμένοι καθρέφτες αυτοκινήτων, παραβιάσεις της κοινής ησυχίας, κλοπές κ.λπ. Καθημερινά, παρά τις απαγορεύσεις της άσκοπης κυκλοφορίας λόγω των ειδικών μέτρων, οι αυλές των σχολείων αλλά και οι δρόμοι της συνοικίας είναι γεμάτοι από παιδιά. Όσο για την Αστυνομία, όταν καλείται, έρχεται, βλέπει και φεύγει. Ούτε μία παρέμβαση, ούτε μία παρατήρηση.
Κατά το παρελθόν, με δεκάδες υπομνήματα κατοίκων στον Τύπο, διαμαρτυρόμασταν γι' αυτήν την κατάσταση αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Επιτροπή κατοίκων της συνοικίας που επισκέφτηκε δύο φορές τον προηγούμενο αστυνομικό διευθυντή κ. Βασίλη Καραπιπέρη για περισσότερη αστυνόμευση είχε φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Μετά όμως από τη συνταξιοδότηση του κ. Καραπιπέρη, η αστυνόμευση χαλάρωσε και η παραβατικότητα επανήλθε στα πρότερα επίπεδα. Καθημερινά βρίσκουμε αναποδογυρισμένους κάδους μερικές φορές και καμένους.
Καθημερινά βρίσκουμε καθρέφτες αυτοκινήτων σπασμένους. Προ ημερών διέρρηξαν αυτοκίνητο στην οδό Αισχύλου, διέρρηξαν το 11ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Σμύρνης, διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν τηλεόραση κ.λπ. Το πάρκο της Αισχύλου (όταν το επιτρέπει ο καιρός) μέχρι αργά το βράδυ είναι γεμάτο παιδιά παρά την απαγόρευση. Πιστεύω πως η Νέα Σμύρνη, λόγω της παραβατικότητας έχει ανάγκη από καθημερινή αστυνόμευση.
Θεωρώ ότι στη Νέα Σμύρνη υπάρχει ανάγκη ύπαρξης παραρτήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας. Υπάρχει χώρος δίπλα ακριβώς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη οδό Σωκράτους, στο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ πρώην Ιωαννίδη που με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να γίνει κατάλληλο και επιπλέον έχει και εύκολη πρόσβαση. Αυτή η κίνηση σίγουρα θα φέρει την ησυχία και την ηρεμία που δικαιούμαστε κι έχουμε τόσο ανάγκη.

Κώστας Ζέβλας, κάτοικος Νέας Σμύρνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass