Πρόγραμμα 100 ημερών

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2014 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:53
 
Από τον Γεώργιο Ντόβα
Μέχρι σήμερα προγράμματα 100 ημερών δημοσιοποιούσαν προεκλογικά τα κόμματα που διεκδικούσαν βάσιμα τη διακυβέρνηση της χώρας. Όταν ανέρχονταν στην εξουσία τα ακύρωναν ή ελάχιστα πραγματοποιούσαν. Οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις δεν μας είχαν συνηθίσει σε παρόμοια προγράμματα. Εν πάση περιπτώσει ο κ. Καλογιάννης με εξέπληξε ευχάριστα διαβάζοντας στην «Ελευθερία» της 17ης Ιουλίου ότι καταρτίζει μετεκλογικά ως νέα Δημοτική Αρχή «Πρόγραμμα 100 ημερών». Με πρόλαβε στο παρά πέντε γιατί είχα στο νου μου μια τέτοια πρόταση γιατί θεωρώ ότι είναι επίκαιρη και επιτακτική.
Επίκαιρη διότι ο κ. Καλογιάννης πρέπει να κάνει αισθητή τη διαφορά από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία λόγω μακράς θητείας προσεβλήθη από τα σύμφυτα της εξουσίας που είναι η αλαζονεία, η διαπλοκή, η αδιαφορία, η αρχομανία, ο λαϊκισμός, κ. ο. κ. Επίκαιρη διότι ο κ. Καλογιάννης ως νέος δήμαρχος δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να βάλει σε τάξη πολλά πράγματα και να εγγράψει υποθήκες ειλικρίνειας και χρηστής διοίκησης ευθύς εξ αρχής. Εξάλλου η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Επίκαιρη γιατί οι πολίτες της Λάρισας απαιτούν νέο ήθος και ύφος στην άσκηση της εξουσίας όπου θα ακούγεται η φωνή τους στα θέματα που τους αφορούν και δεν θα αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση και αδιαφορία. Προσωπικά έχω υποστεί πρόσφατα τέτοια απαράδεκτη μεταχείριση που με έκανε να αγανακτήσω.
Επιτακτική διότι πέραν των αναγκαίων ενεργειών για τις οποίες δεσμεύεται να προβεί αμέσως ο κ. Καλογιάννης θα ήθελα να προτείνω μερικές που θεωρώ αρκετά σημαντικές για την πόλη και έχω επανειλημμένα επισημάνει με άρθρα μου στην «Ε» χωρίς αποτέλεσμα.
Πρώτη επιτακτική ανάγκη στην οποία επιγραμματικά αναφέρεται και ο κ. Καλογιάννης είναι η αναστήλωση του Α' Αρχαίου Θεάτρου. Στο μνημείο αυτό, το μοναδικό στην Ελλάδα, εκτελούνται έργα με πιστώσεις ΕΣΠΑ 2007-2014 ύψους 3.000.000 ευρώ με χαρακτηριστικές καθυστερήσεις, οφειλόμενες στη βαριά γραφειοκρατία, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η κυρία Μενδώνη, ΓΓ / ΥΠΠΟ, σε επίσκεψή της στο Θέατρο τον Οκτ. 2013. Επιληφθείτε αμέσως του θέματος των καθυστερήσεων γιατί υπάρχουν σοβαροί λόγοι να χαθούν οι πιστώσεις αφού το ΕΣΠΑ διάγει την παράτασή του που είναι μέχρι τέλους του 2015.
Επιτακτική ανάγκη είναι η αντιμετώπιση των ασχημιών με γκράφιτι στις προσόψεις δημοσίων κτιρίων, μνημείων και αγαλμάτων, που προσβάλλουν βάναυσα την αισθητική των πολιτών και της πόλης (Ιατρική Σχολή Κατσίγρα, Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, Σχολεία κ. ά ) Το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Αλκαζάρ στα χάλια που βρίσκεται θα πρέπει να καθαριστεί πλήρως ή να καθαιρεθεί αφού τα κειμήλια της Αντίστασης έχουν μεταφερθεί στο κτίριο της παλιάς πυριτιδαποθήκης.
Επιτακτική ανάγκη αποτελεί η μεταφορά του «Αλόγου», που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του Αλκαζάρ, σε Μουσείο της πόλης και στη θέση του να τοποθετηθεί το Θεσσαλικό άλογο, σύμβολο ομορφιάς και περηφάνιας. Βέβαια η περηφάνια μπορεί να γίνει το πέπλο της ασχήμιας αλλά αυτό αποτελεί εξαίρεση και όχι κανόνα. Άγαλμα θα πει: παντοτινή χαρά των ματιών και λίγες φορές στιγμιαία θλίψη.
Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ στη νέα δημοτική αρχή καλή θητεία, γόνιμο έργο, και ξεκίνημα μιας νέας αντίληψης στην άσκηση της εξουσίας που θα σηματοδοτήσει τη γέννηση του νέου και το τέλος του παλιού. Αν δεν συμβεί αυτό τότε κακώς οι πολίτες της Λάρισας αλλάξαμε Δήμαρχο.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass