Οχι στη διαφήμιση του νέο-οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού...

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2021 15:06

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Εδώ και χρόνια τώρα παρατηρείται ένα όλο και αυξανόμενο μάκρος στην ειδησεογραφία που αφορά τα ελληνοτουρκικά. Με αναφορές στους μύδρους που εξαπολύει ο σουλτάνος, μέσα από το χρυσοκέντητο παλάτι του, εναντίον της Ελλάδας και στο γεμάτο

προκλητικότητα ύφος και νταηλίκι του πρωτοπαλίκαρου του υπουργού άμυνας...
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό των απειλών προστίθεται το κατ’ εξακολούθηση προβαλλόμενο τηλεοπτικό σόου των κινήσεων στο Αιγαίο του λειψού τεχνογνωσίας τουρκικού ερευνητικού σκάφους με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων. Σκοπός του, το γκριζάρισμα θαλάσσιων και υποθαλάσσιων περιοχών της ελληνικής επικράτειας και όχι η εντόπιση πηγών ενέργειας, γιατί δεν μπορεί. Στο θέαμα αυτό του σουλτανικού μεγαλοϊδεατισμού συχνή παρουσίαση έχουν στους τηλεοπτικούς δέκτες μας οι επεκτατικές και νέο-οθωμανικές επεμβάσεις του σε γειτονικές και αδύναμης πολεμικής ισχύος χώρες.
Αυτήν την ιταμή και εχθρική πολεμική του χαλίφη εμείς αναπαράγουμε καθημερινά σε μακροσκελέστατη βάση, μέσω των media, σε μια περίοδο που η οικονομία του καταρρέει και η λαϊκή αποδοχή του βρίσκεται στο ναδίρ του μέχρι τώρα πολιτικού του βίου. Η πρακτική αυτή, άθελά μας, αποτελεί διαφήμιση της ισχύος του και της αδυναμίας της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει το διαρκές παραλήρημά του στη διεκδίκηση του δικαίου, που νομίζει ότι έχει. Απειλώντας, αν δεν το πάρει, να το επιβάλλει, με τη δύναμη των όπλων, αψηφώντας ιστορικές συνθήκες και κανόνες.
Και εμείς τι κάνουμε; Διαφημίζουμε κάθε φορά μέσω των Μ.Μ.Ε. το αηδιαστικό περιεχόμενο των εθνικιστικών του ονείρων. Της αρρωστημένης ιδεολογίας του με την οποία επιδιώκει να χορτάσει τον δυστυχούντα λαό του. Και το χειρότερο προβάλλουμε το μίσος του σουλτάνου εναντίον των δικαίων της πατρίδας μας, που το εκφράζει με τη ρητορική της συντριβής μας από τη δύναμη πυρός που διαθέτει... Θεωρώντας την Τουρκία, κατά την γκλάβα του, ανίκητη περιφερειακή δύναμη. Προκαλώντας έτσι ψυχολογική πίεση και απόσπαση του λαού μας από τα ζωτικά του προβλήματα.
Ας, σταματήσουμε λοιπόν να βάζουμε πλάτη στην παλαιοντολογία του σουλτάνου, που αποτελεί το όπιο του λαού του. Στη φαιδρότητα της νοσταλγίας της σουλτανικής μεγαλοπρέπειας και του νέο- οθωμανικού επεκτατισμού. Οδηγώντας τον λαό μας στην ειρηνική και απρόσκοπτη δημιουργία, μακριά από μακροσκελείς ειδήσεις αναφερόμενες στην τουρκική προκλητικότητα, στις μονταζιέρες, στις φαντασιώσεις και στη μεγαλομανία του χαλίφη. Γιατί άθελά μας τον διαφημίζουμε. Προβάλλουμε τη δύναμή του που νομίζει ότι έχει, την προκλητικότητά του, το νταηλίκι του… με αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία του λαού μας.
Όχι, επομένως σε πρακτικές που δρουν ανασταλτικά στην πρόοδο και στην επιβίωση του τόπου μας. Ναι, στη μεγάλη φροντίδα για το σπίτι μας, την Ελλάδα μας. Ισχυροποιώντας την οικονομία και μαζί μ’ αυτήν τον εκσυγχρονισμό και τη δύναμη πυρός των ενόπλων μας δυνάμεων. Για να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια και να ταπεινώσουμε τον οιονδήποτε επιχειρήσει το μαγάρισμα των εθνικών μας συνόρων. Την ποτισμένη με αίμα γη των αθάνατων προγόνων μας: του έπους -40- και της εθνεγερσίας του 1821 που φέτος θα έχουμε την τιμή να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της.
Αυτά θα πρέπει να προβάλλουμε και όχι τον νέο-οθωμανικό και ουτοπιστικό αναθεωρητισμό, που τώρα τελευταία εμφανίζεται με την υποκριτική και ψεύτικη βούληση του διερευνητικού διαλόγου... για να αποφύγει τυχόν κυρώσεις στη σύνοδο του Μαρτίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass