ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δημόσιο εναντίον Δημοσίου κι ένας Δήμος σε άγνοια!

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2021 15:15

Αγαπητή Ελευθερία,


Ως καταγόμενος από μία κωμόπολη του Δήμου Τεμπών (Γόννοι), σας παρακαλώ να διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χώρο της εφημερίδας σας, προκειμένου να εκφράσω μία μεγάλη απορία με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση «Γκιντίκι». Πριν από τη διατύπωση όμως της απορίας μου, επιτρέψτε μου να θυμίσω σε όλους τους συμπατριώτες τη συμπεριφορά μου σε όλη μου τη ζωή απέναντι στο χωριό μου, στους συγχωριανούς και στους ανθρώπους που επιλέγουν να τους διοικούν, που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα, όπως του συμμαθητή μου Τάκη Δημερά, του Απόστολου Τόλιου, του Κώστα Κολλάτου και του Γιώργου Μανώλη. Όλοι τους γνωρίζουν τη διάθεσή μου καθώς και όλων των συμπατριωτών που κατάγονται από τα χωριό μας, αλλά είμαστε μόνιμοι κάτοικοι άλλων πόλεων. Γνωρίζουν λοιπόν όλοι οι φίλοι Πρόεδροι παλαιότερα, Δήμαρχοι τώρα ότι η διάθεσή μου/μας είναι πάντοτε θετική, αλλά σε ό,τι με αφορά πολλές φορές και κριτική, πάντοτε όμως με σκοπό θετικό. Αυτό μου/μας δίνει τη δυνατότητα να σχολιάσουμε και αυτά που διαβάζουμε έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες. Ποιο ακριβώς είναι αυτό:
Από ανακοίνωση πολιτικού κόμματος ενημερωθήκαμε για όσα διαδραματίσθηκαν από το 2009 μέχρι και σήμερα σχετικά με τη διεκδίκηση έκτασης του Δήμου στη θέση «Γκιντίκι», η οποία είχε παραχωρηθεί αρχικά στον Δήμο Νέσσονα, του οποίου καθολικός διάδοχος ήταν ο Δήμος Τεμπών. Η συγκεκριμένη έκταση με πρωτόδικη απόφαση του 2009 παραχωρήθηκε στον πρώην Δήμο Νέσσωνα, με καθολικό διάδοχο τον Δήμο Τεμπών, στη συνέχεια μέσω διαδικασιών που δεν τιμούν πολιτισμένα κράτη και με πλήρη απουσία του Δήμου στις διαδικασίες που μεσολάβησαν, η έκταση παραχωρήθηκε στο Δημόσιο (το κράτος), που στη συνέχεια την παραχώρησε σε εταιρεία αγνώστων στοιχείων που άρχισε να κατασκευάζει Φ/Β πάρκο χωρίς να γνωρίζει ο Δήμος τίποτα σχετικά.
Γι’ αυτά τα κωμικοτραγικά νομίζω ότι δικαιούμαστε ορισμένα ερωτήματα από τις απαντήσεις των οποίων θα εξαρτηθεί και η συνέχιση της εμπιστοσύνης μας στις ηγεσίες του Δήμου του πατρικού μας χωριού.
Ερώτημα πρώτο: Πώς είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε για το ιστορικό της υπόθεσης της ιδιοκτησίας από πολιτικό κόμμα και όχι από τις υπηρεσίες του Δήμου; Απέκτησε ο Δήμος πολιτικό εκπρόσωπο;
Ερώτημα δεύτερο: Πώς είναι δυνατόν επί δέκα χρόνια να εξελίσσονται τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν έκταση του Δήμου, την οποία τελικά έχασε χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο Δήμος; Αυτό με απλή λογική σημαίνει ή τέλεια αδιαφορία ή μεθοδεύσεις και αποσιώπηση γεγονότων. Και τα δύο είναι ιδιαίτερα βαριά και οφείλουν οι Δημότες να ξέρουν.
Ερώτημα τρίτο: Από την «Ε» πληροφορηθήκαμε ότι την ημέρα που έγιναν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Φ/Β πάρκου, ο Δήμαρχος επισκέπτονταν τον Υπουργό Περιβάλλοντος (εκπρόσωπο του Δημοσίου που «υφάρπαξε» την έκταση του Δήμου, την οποία διεκδικεί δικαστικά τώρα ο Δήμος). Δεν ανάφερε το θέμα αυτό και αν ναι, τι απάντησε ο εκπρόσωπος του κράτους;
Βέβαια απορίες σοβαρές υπάρχουν και προς τους δημόσιους φορείς που διαφεντεύουν τη μοίρα αυτών των άτυχων πολιτών, όπως:
Πώς είναι δυνατόν το ένα Δημόσιο (Κράτος) να ανταγωνίζεται και μάλιστα με ανέντιμες μεθόδους το άλλο Δημόσιο (Δήμος) χωρίς να γνωρίζει τίποτα το άλλο Δημόσιο (Περιφέρεια), να αποσπά έκταση από τον Δήμο και να την παραχωρεί σε ιδιωτική εταιρεία για εκμετάλλευση με το άλλο μέρος του Δημοσίου (Λαός) να είναι στα απόλυτα σκοτάδια; Μετά από κάτι τέτοια εξηγείται η ...τεράστια εμπιστοσύνη που έχει ο πολίτης στο κράτος.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Με εκτίμηση

Χρίστος Δ. Τσαντήλας, μόνιμος κάτοικος Λάρισας, καταγόμενος από τους Γόννους Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass