Εκατομμύρια σε κυβόλιθους και μηδενική ανάπτυξη στον Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2021 15:10

Από τον Μάριο Ξηρομερίτη, δημοτικό σύμβουλο, πρ. αντιδήμαρχο Πολεοδομίας

Ρητορικό το ερώτημα: πόσο ανάπτυξη μπορούν να προσφέρουν οι κυβόλιθοι που στρώνονται σε ασφαλτόδρομους; Αν ο μέσος δημότης, πολίτης στον διευρυμένο Δήμο της Λάρισας καταφέρει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα θα αντιληφθεί ότι η στρατηγική της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη επί 7 συναπτά έτη δεν προσέφερε καμιά ανάπτυξη, καμιά υπεραξία, καμιά καινοτομία και φυσικά καμιά βασική υποδομή που θα είναι επωφελής για τις επόμενες γενιές.
Πολλά θα μπορούσαν να γίνουνε επί παραδείγματι: θεματικά πάρκα, νέα πάρκα έργων τέχνης, ειδικά αθλητικά πάρκα, υπαίθρια ή σκεπαστά δημοπρατήρια για τους αγροκτηνοτρόφους του Δήμου μας με μεγάλα οφέλη για τους καταναλωτές δημότες μας, κυψέλες ή πάρκα καινοτομίας σε δομές του Δήμου μας για τους νέους μας. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πάρα πολλές αναπτυξιακές δράσεις και υποδομές με τις οποίες θα έπρεπε να έχει καταπιαστεί ο Δήμος Λαρισαίων, αλλά αντ’ αυτού το μόνο που βλέπουμε είναι κυβόλιθοι στην πρώην άσφαλτο που κοστίζει πανάκριβα και φυσικά πληρώνονται από το υστέρημα που καταθέτει ο κάθε δημότης σε άμεσους και έμμεσους φόρους προς τον Δήμο Λαρισαίων. «Πεταμένα» κυριολεκτικά εκατομμύρια ευρώ επάνω στην άσφαλτο της Λάρισας, μόνο και μόνο για να δηλώσει η Δημοτική Αρχή την παρουσία της και να δικαιολογήσει τη διεκδίκηση της ψήφου των δημοτών για ακόμα μια φορά!
Δυστυχώς ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ οπισθοδρομεί και αυτό θα πρέπει να μετουσιωθεί σε μια κοινή αντίληψη για την πορεία του Δήμου μας. Όλοι οι δημότες βιώνουν, όπου διέρχονται ή ζούνε στους δρόμους που γίνανε ως ΣΒΑΚ, τα εξής τεράστια προβλήματα:
- Μείωση θέσεων πάρκινγκ (σε αντίθεση με αυτά που προέβλεπε ο μελετητής).
- Πιο στενοί δρόμοι.
- Φθορές - ζημιές αυτοκινήτων καθημερινά.
- Δυσκολία στην πρόσβαση μεγάλων οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (όπως πυροσβεστικά οχήματα σε σεισμό ή φωτιά).
- Δυσκολία σε πολλές στροφές με γωνίες.
- Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, καθώς και οι διερχόμενοι που σε πολλές περιπτώσεις αυξάνουν τη ροή της κυκλοφορίας εφόσον δεν βρίσκουν πουθενά δωρεάν πάρκινγκ.
Ας σταματήσει, λοιπόν, αυτή η τεράστια σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ που δεν οδηγεί σε καμιά ανάπτυξη, που δεν δημιουργεί σύγχρονες υποδομές και δεν προάγει μια σύγχρονη αστική πόλη σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών. Μπορεί η τακτική αυτή των κυβόλιθων αντί της υπάρχουσας ασφάλτου να αποφέρει ψήφους στη Δημοτική Αρχή Λάρισας όμως πάει τον Δήμο μας πολύ πίσω γιατί δεν επενδύει σε σύγχρονες υποδομές που θα δημιουργήσουν υπεραξία στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, τη Λάρισά μας.
Θα κλείσω με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής σήμερα αντιστρατεύεται την ανάπτυξη και τις προσπάθειες της νέας γενιάς: υπάρχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες (Τούμπας - Άγιος Γεώργιος και στην περιφερειακή οδό Φαρσάλων, ύψος Praktiker) στον χώρο του τένις που η επένδυση των νέων αυτών ανθρώπων αγγίζει εκαντοντάδες χιλιάδες ευρώ και ο Δήμος Λαρισαίων δεν έχει κάνει το αυτονόητο να τους «στρώσει» λίγα μέτρα άσφαλτο ώστε να μην ταλαιπωρούνται από τη σκόνη οι περίοικοι, οι επιχειρήσεις, οι επισκέπτες και οι αθλητές. Ενώ από την αντίθετη πλευρά ξαναστρώνει άσφαλτο και βάζει κυβόλιθους σε υπάρχουσες καλοδιατηρημένες οδούς «πετώντας» εκατομμύρια ευρώ.
Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, όλοι οι δημότες Λάρισας, με αυτό το όραμα που περιέγραψα και που πρεσβεύει η σημερινή Δημοτική Αρχή μπορεί να προοδεύσει και να αναπτυχθεί η Λάρισα;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass