ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αυγουστιάτικα χαράτσια...

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2014 13:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:25

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΔΕΝ ΞΕΡΩ πώς θα αξιολογήσει κανείς το μήνυμα που εισπράττω τελευταία στον δρόμο από απλούς αναγνώστες, εγώ πάντως έχω κατασταλάξει. Συνήθως, σε δύσκολη οικονομική κατάσταση όταν βρεθεί ο πολίτης, ξεσπάει, πού αλλού, στην κυβέρνηση. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - υπολειμμάτων του βαθέως κομματικού κράτους (πάντων των πολιτικών κομμάτων) που... γυρνούν κουβέντες στον δρόμο, σε όσους (έχουν το θράσος να) επιτίθενται ή να δυσαρεστούν την κυβέρνηση!

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ούτε αυτοί οι αθεράπευτα μονόχνωτοι κομματικοί οπαδοί δεν υπάρχουν πλέον. Το ...ανάθεμα που πέφτει στους κυβερνώντες, πράσινους και γαλάζιους, μετά και από το τελειωτικό χτύπημα του φόρου των ακινήτων, του γνωστού πλέον ΕΝ.Φ.Ι.Α. (μετονομασία του χαρατσιού της ΔΕΗ, του Βενιζέλου να μην ξεχνάμε) είναι καθολικό. Απ' άκρου εις άκρον της επικράτειας, δεν υπάρχει ένας πολίτης, φορολογούμενος, φτωχός, μεσαίος ή πλούσιος, που να μην αναθεματίζει την ώρα που μπήκαμε στα μνημόνια. Και εκείνους βεβαίως που πρώτοι μας έβαλαν!

ΚΑΙ είναι όντως βαρύ, πολύ βαρύ, αυτό που συνέβη κατακαλόκαιρο με το χαράτσι στα ακίνητα. Για το ΚΚΕ λέγαμε, καλαμπουρίζοντας, «μην έρθει και μας πάρει τα σπίτια», από τους δεξιούς και τους σοσιαλιστές - τρομάρα τους, τη βρήκαμε! Είναι πρωτοφανές στην ελληνική τουλάχιστον ιστορία, είναι μοναδική περίπτωση αυτή η άγρια γενικευμένη φορολόγηση. Αυγουστιάτικα να λαμβάνουν εκκαθαριστικά (και χρεωστικά!), πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες! Διότι με τον φόρο εισοδήματος κάθε χρόνο εκδίδονταν κάπου 5,5 εκ. εκκαθαριστικά, αλλά μόνο τα μισά ήταν απ’ αυτά χρεωστικά! Τώρα δεν υπάρχει Έλληνας που να μην πληρώνει φόρους!

ΑΛΛΑ υπάρχει και ένας (κυβερνητικός) ζήλος που απέχει της λογικής. Μας ζήτησαν δυόμισι δισεκατομμύρια οι τροϊκανοί, εμείς σε μια μέρα τους βρήκαμε τριάμισι! Ένα παραπάνω! Από τις τσέπες των αγρίως φορολογουμένων πολιτών. Το χειρότερο; Αφού αναγνωρίσαμε το λάθος (σημάδι της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση το οικονομικό επιτελείο) πουλάμε και μεγαλοψυχία! Μεταφέροντας την πρώτη δόση πληρωμής του χαρατσιού, τον Σεπτέμβριο!

ΤΟΤΕ δηλαδή που θα γεμίσουν τα πορτοφόλια μας λεφτά! Που θα μας δώσουν πίσω τις συντάξεις που έκοψαν, που θα αποκαταστήσουν τη σφαγή των μισθών και θα επαναπροσλάβουν τη μισή Ελλάδα που απέλυσαν. Που θα επιστρέψουν τα επιδόματα, και θα αποκαταστήσουν τα κλεμμένα ταμεία, που θα έχουν συλλάβει τους μάγκες της λίστας Λαγκάρτ, που θα επαναφέρουν από την ξενιτιά τη στρατιά των μορφωμένων ελληνόπουλων, που θα ξαναδώσουν πνοή στην οικοδομή, ελπίδα στους νέους που θα τους επιτρέψουν να παντρεύονται, να ονειρεύονται, να γεννούν παιδιά... Ίσως τον Σεπτέμβριο να είναι και μια ακόμα ευκαιρία, να κατανοήσουμε πόσα πράγματα τελικά χάσαμε...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass