Ο Εσθονός και οι… πεντάστεροι!

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2014 9:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:26

Του Χρήστου Τσαντήλα

 

ΛΟΙΠΟΝ αυτός ο νεαρός, ο πρωθυπουργός της Εσθονίας κ. Ρουίβας, έχει χαλάσει την πιάτσα. Εντελώς. Αν είναι δυνατόν, να περνάει οικογενειακώς τις διακοπές του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Λασίθι, σε ένα σεμνό και ταπεινό δωμάτιο των 40 ευρώ τη βραδιά! Χάθηκαν τα πεντάστερα ξενοδοχεία; Κοτζάμ πρωθυπουργός; Πώς θα σε σεβαστεί μετά, φίλτατε Εσθονέ το πόπολο; Στη σούμα με το λαουτζίκο;

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ τους δικούς μας υψηλόβαθμους πολιτικούς κύριε; Σιγά μην κάνουν τέτοια λάθη. Πεντάστεροι και με λιμουζίνες. Τζαμπατζήδες και απλησίαστοι. Με καμιά δεκαριά αστυνομικούς συνοδεία ο καθένας. Με τις γραμματείς τους, τους κολλητούς τους (και ενίοτε και τις ...κολλητές τους), τα σκάφη τους, τα σέα τους και τα μέα τους. Τι, έτσι πάμε πρωθυπουργέ μου διακοπές; Εδω είναι Ελλάδα. Αν μπορείς πλησίασέ τους. Σε τσουβαλιάζουν και σε …πλακώνουν στο ξύλο οι μπράβοι!

ΑΛΛΑ να, μα την Παναγιά - εγώ δεν ορκίζομαι εύκολα αλλά από τον θυμό μου μόνο - ανατρίχιασα όταν βρήκα ντόπιο και Θεσσαλό πολιτικό να παραθερίζει με την οικογένειά του σε γνωστό ξενοδοχείο δείχνοντας ... κουπόνια κοινωνικού τουρισμού! Ακριβώς. Όπως ακούγεται. Αυτά της Εργατικής Εστίας, (σήμερα του ΟΑΕΔ). Αυτά που είναι για τους μεροκαματιάρηδες που δίνουν μάχη να τα αποκτήσουν, που περιμένουν πώς και πώς να μπορέσουν να πάνε τα παιδάκια τους σε καμία θάλασσα να απλώσουν κι αυτοί λιγάκι το κοκαλάκι τους...  ΚΑΙ επειδή κύριε πρωθυπουργέ μου, διαβάζεις και εφημερίδες, μπορείς να δεις από μόνος σου το πώς περνάνε τις διακοπές τους οι δικοί μας μεγάλοι πολιτικοί. Έτσι μόνο θα καταλάβεις γιατί χαλάς την πιάτσα. Πάλι καλά που σε επισκέφθηκε ο δικός μας πρωθυπουργός στο φτωχικό σου. Είναι και το πρωτόκολλο βλέπεις.

ΟΙ ΔΙΚΟΙ μας πολιτικοί, έχουν άποψη για τις προσωπικές δραστηριότητες και την κοινωνική τους συμπεριφορά. Έτσι, ο υπουργός Ναυτιλίας θα βολτάρει με τα σκάφη του λιμενικού, ο Δημόσιας Τάξης θα βολεύεται με τα υπηρεσιακά τζιπάκια, ο Εθνικής Αμύνης με τις στρατιωτικές ντακότες και τα ελικόπτερα, ο Τουρισμού θα ξαπλώνει στα πανάκριβα ξενοδοχεία και τα χλιδάτα κρουαζιερόπλοια, ο Εξωτερικών με προορισμούς εξωτικούς και χώρες μακρινές. Τζάμπα μάγκες θα είναι οι δικοί μας;

ΑΛΛΑ φίλτατε Εσθονέ, βρήκαν και κάνουν… Έναν λαό που το μεγαλύτερο κομμάτι του παρακολουθεί απλώς την καταστροφή του, ενώ το υπόλοιπο λικνίζεται αδιάφορο στα κοσμικά μπαρ της Μυκόνου και δεν διστάζει να πληρώνει και 1000 ευρώ για ένα ένα βράδυ για να δει την εθνική σταρ κυρία Βίσση, να τραγουδά με την ξεφωνημένη τρανσέξουαλ δίδα Κονσίτα! Έτσι είμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα κύριε πρωθυπουργέ της Εσθονίας και εις τον αιώνα τον άπαντα, δεν πρόκειται να δούμε δικό μας πολιτικό να παραθερίζει με ένα... πενηντάρικο!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass