Η ασυνέπεια του Κράτους στις λίστες... ντροπής!

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:30

Από τον Γεώργιο Ν. Ξενόφο

Η αγωνιώδης προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, με τις συνεχείς κωλυσιεργίες και παρεμβολές, να περάσει ο χρόνος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και να παραγραφούν τα αδικήματα των μεγάλων καταθετών και επενδυτών που περιλαμβάνονται στις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργου, Αγγλίας και Ολλανδίας και πρωτίστως των υπευθύνων που περισσότερο από τρία χρόνια τις έκρυβαν για να προστατεύσουν δικούς τους ανθρώπους, για να προστατεύσουν άνομα συμφέροντα. Να προστατέψουν τους φοροφυγάδες και φοροκλέφτες σε βάρος του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού. Του λαού που εδω και 4 χρόνια βιώνει την πιο σκληρή και επαίσχυντη λιτότητα, του λαού που ζει μέσα στη φτώχεια, την απόγνωση και τη δυστυχία. Του λαού που αδιάντροπα ξεγέλασαν και πήραν την ψήφο του το φθινόπωρο του 2009, με την ψεύτικη υπόσχεση «λεφτά υπάρχουν». Του λαού που παγιδεύτηκε κι εμπιστεύτηκε το κράτος κι αγόρασε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, για να του τα «κουρέψουν» μέχρι και 80% με αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής. Του λαού που παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του, του επιβάλλουν, το ένα μετά το άλλο, απανωτά τα φορολογικα χαράτσια, με αποτέλεσμα να του κατάσχονται σπίτια και καταθέσεις και να τον έχουν εξουθενώσει, βυθίζοντάς τον σε εξαθλίωση και απελπισία. Του λαού, που για να ζήσει, αναγκάζεται να ξεπουλάει, όσο και όσο, ότι πολυτιμότερο έχει, χρυσαφικά κι ασημικά, κειμήλια γενεών, στα μαγαζιά που έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια σε όλη τη χώρα, προκειμένου να περιέλθουν στις τσέπες των αδίστακτων τοκογλύφων του εξωτερικού. Σε βάρος του 1,5 εκ. ανέργων οικογενειαρχών, που προσφεύγουν στα συσσίτια των Εκκλησιών και Δήμων και στην Κοινωνική Πρόνοια, που κι αυτής έχουν σημαντικά μειωθεί οι παροχές, για να ζήσουν, να πάρουν το γάλα των παιδιών τους.

Σε βάρος όλων εκείνων που εξαιτίας της μείωσης των μικρομεσαίων αποδοχών τους, αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων και κινδυνεύουν να τους πετάξουν στο δρόμο οι Τράπεζες, αυτούς και τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Αλλά και ιδιαίτερα, σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και των στρατιωτικών, τους οποίους όλες οι Κυβερνήσεις της τελευταίας τετραετίας έχουν κυριολεκτικά ξεζουμίσει, μειώνοντας μέχρι και 50% τις αποδοχές τους. Αν λοιπόν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις είχαν αξιοποιήσει τις λίστες αυτές, όπως πολύ εγκαίρως έπραξαν οι άλλες κυβερνήσεις, ασφαλώς πολλοί από αυτά τα δεινά θα είχαν αποφευχθεί. Και, βέβαια, για να επανέλθουμε στην αρχή του άρθρου μας, μπροστά στην κατακραυγή και τις πολλές και δυναμικές αντιδράσεις του λαού και του Τύπου, αναγκάστηκε τελικά η Κυβέρνηση να αλλάξει κατεύθυνση και να παρατείνει τον χρόνο παραγραφής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή για 2 χρόνια. Νομίζοντας, ίσως, ότι μέχρι τότε μπορεί να έχουν ξεχαστεί οι λίστες, βασιζόμενη, προφανώς και στις γνωστές ελληνικές καλένδες. Παράλληλα, παρατηρούμε ότι καταβάλλονται πολλές και από πολλούς, προσπάθειες για την παραγραφή του αδικήματος της απόκρυψης και μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, δηλαδή των υπευθύνων υπουργών, όπως ακριβώς επιχειρείται και στην περίπτωση των υποβρυχίων. Εάν, παρ’ ελπίδα, συμβεί αυτό, τότε θα καταρρακωθεί τελείως το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες θα έχουν την απόδειξη ότι τα σκάνδαλα και οι αρπαχτές του Δημοσίου κουκουλώνονται από την ίδια την κυβέρνηση. Αυτό που απομένει λοιπόν από τους ιθύνοντες είναι να επιστραφούν το ταχύτερο δυνατό τα φοροκλοπιμαία διαφεύγοντας κεφάλαια (πολλών δισ. ευρώ) από όλες τις λίστες - και να αποδοθούν με συνοπτικές διαδικασίες πρωτίστως σε αυτούς, που επαρκώς «ψυχοπόνεσαν» οικονομικά. Με αυτή την ενέργειά της η κυβέρνηση αφενός θα επανακτήσει το τρωθέν πολιτικό κύρος που από καιρό απώλεσε και αφετέρου - συμπάσχουσα με τον λαό - θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό πάρα πολλούς «δεινοπαθούντες» συνανθρώπου μας, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη στις μέρες μας. Πέραν αυτού, όμως, θα αποδείξει κυρίως, ότι διακατέχεται το «πνεύμα δικαιοσύνης και ισοπολιτείας» προς όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς εξαιρέσεις, δεσμεύσεις και διακρίσεις έναντι κανενός. Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, που βιώνει η πατρίδα μας κι ο λαός οι «σκανδαλώδεις» λίστες... ντροπής!» στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι είναι υψίστης προτεραιότητας! στο άμεσο μέλλον. Ίδωμεν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass