EΠΙΣΤΟΛΗ

Η Πολιτεία της σιωπής

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2021 15:40

Θα ήθελα να καταθέσω μια σκέψη μου, σχετικά με την πρόταση του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας για την ανάπλαση στο Παλιό Κοιμητήριο.


Διαμένω στη συνοικία Ανθούπολης πάνω από τριάντα πέντε χρόνια και κάθε μέρα περνώ μπροστά απ’ το παλιό νεκροταφείο και το στρατιωτικό. Δεν σας κρύβω όλο τον χειμώνα πέσανε μπροστά μου δύο φορές οι μαύροι μπερντέδες από τον δυνατό αέρα. Ευτυχώς φιλοτιμήθηκαν και φτιάξανε καινούργια μάντρα. Μιλάω για τον εξωτερικό χώρο όπου μονίμως είναι σταθμευμένες νταλίκες διεθνών μεταφορών, κυρίως τούρκικες λόγω σχέσης του Τελωνείου. Ένας μεγάλος και διαχρονικός βραχνάς και για τους κατοίκους των συνοικιών και για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Δεν θα κάνω τον έξυπνο στην επιτροπή του Δήμου για τη μελέτη της ανάπλασης. Συμφωνώ ότι χρειάζεται, αλλά το ερώτημα είναι γιατί τώρα;
Και πόσα χρήματα θα στοιχίσει στον δημότη Λαρισαίο; Διαβάζω περίπου ένα εκατομμύριο. Πότε όμως ο Δήμος θα ελαφρύνει τον πολίτη με κάποια αντισταθμιστικά οφέλη; Όταν το εισόδημά του συνέχεια συρρικνώνεται;
Προτείνω λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να στείλουν αντιπροσώπους όλες οι παρατάξεις για να δουν πόσος ελεύθερος χώρος υπάρχει. Για να δοθούν πάνω από διακόσιους καινούργιους οικογενειακούς τάφους στους πολίτες Λαρισαίους, ώστε να υπάρξει και έσοδο στον Δήμο.
Η τιμή μπορεί και να πλειστηριαστεί. Τι στο καλό, διακόσιες χιλιάδες Λαρισαίοι υπάρχουν;
Από αυτού πρέπει να ξεκινήσετε κ. Καλογιάννη και μετά τα έργα βιτρίνας. Τώρα θα μου πείτε δεν μας αφήνει ο Υπουργός γιατί υπάρχει συγκεκριμένος κωδικός. Και να την πληρώνουν συνέχεια οι πολίτες;
Τώρα αν επιμένετε φτιάξτε όπως εσείς δείχνετε στη μακέτα. Μιλάμε όμως για μνήμη, ιστορία, πολιτισμό. Η πολιτεία της σιωπής.

Δημήτρης Ε. Μητσιούλης,
πρώην περ. σύμβουλος Θεσσαλίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass