Ληστρική η φορολογία στα λαϊκά εισοδήματα

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2014 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:32

 

Του Βασίλη Ζωγράφου-Εκπαιδευτικού

 

Στα μέσα του καλοκαιριού και ενώ οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες αγκομαχούν για να τα φέρουν βόλτα, αγωνιώντας για τα απαραίτητα, η αντιλαϊκή και ξενόδουλη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κατόπιν υποδείξεων της Τρόικας, συνεχίζει τη ληστρική επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα διά της φορολογίας. Ο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων» (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έρχεται να αντικαταστήσει το χαράτσι του ΕΕΤΗΔΕ που άλλοτε εισπράττονταν από τη ΔΕΗ, με τη διαφορά ότι δεν πρόκειται για έκτακτο μέτρο, αλλά για ένα νέο και μόνιμο φόρο που θα βαραίνει εφ’ όρου ζωής τον λαό.

Η ανερμάτιστη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οι υπάλληλοι των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ακρωτηριάσει τους μισθούς των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κρίσης, ενώ έχουν ήδη στραγγαλίσει την μικρή ιδιοκτησία διά του ασφυκτικού τοκογλυφικού πιστωτικού συστήματος και παρόλο που έχουν αφαιμάξει κάθε οικονομία που μπορεί να είχε μέχρι χθες μια οικογένεια, τώρα επανέρχεται απαιτώντας νέο αίμα.

Την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος κάνει πλιάτσικο στα λαϊκά νοικοκυριά στο όνομα του οικονομικού αδιεξόδου και της «εθνικής σωτηρίας» απαλλάσσει από τον νέο φόρο τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Μια τέτοια περίπτωση απαλλαγής είναι η γερμανική Hochtief που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και ενώ ο ταξικός χαρακτήρας αυτής της ταξικής πολιτικής είναι προφανής, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σκανδαλώδης. Το κράτος επιδιώκει να συγκεντρώσει-αρπάξει με τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α περί τα 3,5 δισ. ευρώ, με διάφορους τρόπους χαρίζει στην εν λόγω γερμανική εταιρία πάνω από 1,5 δισ. ευρώ! Περίπου 500 εκατ. ευρώ χρωστάει η εταιρία Φ.Π.Α. που αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό κράτος, χρήματα που δεν προβλέπεται να εισπραχθούν, διότι η εταιρία απλώς αρνείται και η κυβέρνηση απλούστατα το δέχεται. Επίσης η γερμανική εταιρία χρωστάει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του αεροδρομίου!

Ως πότε θα πληρώνουμε τα χαράτσια τους;

Μέχρι ποτέ θα ανεχόμαστε αυτήν την καταλήστευση της ζωής μας;

Η απουσία του συντονισμού εκ μέρους της Αριστεράς μιας λαϊκής αντεπίθεσης είναι εμφανής.

Μέσα σε λίγες μέρες ο εργαζόμενος λαός διατάσσεται να πληρώσει και φόρο εισοδήματος (ό,τι του απέμεινε) και φόρο για την ακίνητη περιουσία! Το βάρος είναι δυσβάσταχτο και η δυσφορία είναι ολοφάνερη. Πρέπει στη συγκυρία αυτή να βγουν μπροστά οι δυνάμεις που δηλώνουν ότι εκπροσωπούν την Αριστερά (ιδού η Ρόδος, ιδού και το… Κίνημα) και να ηγηθούν μιας κινητοποίησης, δίνοντας οι ίδιοι πρώτοι και έμπρακτα το παράδειγμα, που θα συσπειρώσει όλα τα λαϊκά στρώματα κάτω από το σύνθημα της απειθαρχίας. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πάντοτε έχουν ανάγκη να αισθανθούν ενωμένοι, όχι μόνοι τους, όχι διαιρεμένοι. Η τάση για ενότητα είναι φυσικό να δυναμώνει σε συνθήκες κρίσης, φόβου και κατακερματισμού. Όμως, πέρα από την ενωτική, πρέπει να δοθεί και η σωστή αγωνιστική απάντηση, μακριά από κάθε διαχειριστική πολιτική, και την κούφια υπερ-επαναστατική συνθηματολογία και τοβ σεχταρισμό.

Η ζωή και οι λαϊκές ανάγκες θα φέρουν ανακατατάξεις. Όποτε στην Ιστορία η πολιτική πρωτοπορία δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο της, δημιουργήθηκε άλλη.

Γι’ αυτό:

* Δεν υπάρχει μάχη που δεν αξίζει να δοθεί.

* Δεν περισσεύει καμία ευκαιρία.

* Ο λαός μας πρέπει να συσπειρωθεί και να αντιδράσει με κάθε τρόπο.

* Την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και αυτών που εκπροσωπούν: όσο χώρο τους δίνουμε, τόσο παίρνουν!

Ας τους δώσουμε επιτέλους αυτό που τους αξίζει...!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass