Για το Αρχαίο μας Θέατρο πάλι... αλλά ως πότε;

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2014 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:35

 

«Ακόμα τούτη την άνοιξη, τούτο το καλοκαίρι

ώσπου να μπουν τα μάρμαρα να φέρουν το σεφέρι!»

 

Διαβάζω αυτόν τον καιρό την «Ελληνική Επανάσταση του 1821» του Σαράντου Καργάκου κι εκεί βρήκα το γνωστό δημοτικό προεπαναστατικό άσμα που, παραλλαγμένο κατά την υπογραμμισμένη φράση, παραθέτω... Έχω φυλάξει στο αρχείο μου το πιο πρόσφατο σχόλιο του συντάκτη της «Ε» Ε.Ρ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της 26ης Ιουνίου 2014 (26.6.2014), σελ. 2η, που γράφει με τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ»:

«Κόσμος και ντουνιάς και γερανοί κ.λπ. εντός των τρεχόντων μηνών, στο Αρχαίο Θέατρο: Η εικόνα της αφανούς εργασίας με το παραξηγημένο καλέμι ολοκληρώνεται σιγά-σιγά και ο κόσμος θα δει οργασμό βαριάς εργασίας με μάρμαρα να τοποθετούνται κι άλλα ενδιαφέροντα. Λίγη υπομονή αφού η απαραίτητη και εκ του νόμου γραφειοκρατία ξεπερνιέται».

Λοιπόν; Τι θα πει «εντός των τρεχόντων μηνών;».

Ασφαλώς: οι μήνες τρέχουν! Ο Ιούνιος πάει, ο Ιούλιος έφυγε, ο Αύγουστος σε 10 μέρες μας αφήνει! Κι εμείς - από υπομονή καλά πάμε! - περιμένουμε, επί τέλους ν’ αρχίσουν αυτές οι έρμες «εργασίες» για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου μας και, βέβαια, να τελειώσουν κάποτε! Αρκετά πια. Η τακτική του κ. Τζιαφάλια να «διαρρέει» ειδήσεις που δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο ή ν’ αποσιωπά ενέργειες πολιτών όπως π.χ. η δωρεά (πόσων) χιλιάδων δολαρίων από έναν ομογενή, δεν είναι η πρέπουσα: Ίσα - ίσα η χορηγία αυτή θα ’πρεπε να δει το φως της δημοσιότητας ως παράδειγμα για μίμηση, αν και υπάρχουν, εδώ και καιρό, 300.000 ευρώ, για τις εργασίες, που όλο μετατίθενται, στο μέλλον... Ως πότε, επί τέλους οι Λαρισαίοι θα βλέπουν φωταγωγημένο το Θέατρο από μακριά χωρίς να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν; Κι ως πότε ο Τύπος αντί να ελέγχει τους αρμόδιους, θα γίνεται μεταφορεύς όσων αυτοί ξεφουρνίζουν ανεύθυνα;

 

Γιώργος Δάρτζαλης

15/8/2014

(Της Παναγίας σήμερα: Ας κάνει το θαύμα της η Μεγαλόχαρη!..)

 

 

Υ.Γ.: Δεν πρόλαβα να δώσω το χειρόγραφο στην εφημερίδα και βλέπω σήμερα 17/8/2014, στη σελ. 11, είδηση με τίτλο «Το ‘‘Διάζωμα’’ τιμά τον Αθ. Τζιαφάλια στις 20/9/2014»...

Λοιπόν, το «Διάζωμα» του άξιου κ. Μπένου, ας μου επιτρέψει μια παρέμβαση: Να συνδράμει στην αποπεράτωση της αποκατάστασης του Θεάτρου μας, αφήνοντας τις τιμές στο τέλος!.. Αν πρέπει κάποιος να τιμηθεί, το ’χω ξαναγράψει, είναι πρωτίστως ο Λευτέρης Αμανίτης, ο αρχιτέκτονας που αρνήθηκε να κτίσει, όταν είδε στα θεμέλια της οικοδομής έδρανα του Αρχαίου Θεάτρου κι έσπευσε να το καταγγείλει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων. Χάρις σ’ αυτόν τον άνθρωπο πήραμε είδηση ότι υπάρχει στη Λάρισα ένα αντίστοιχο της Επιδαύρου Αρχαίο Θέατρο!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass