ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ - Αθέατες Όψεις της Πολιτικής

Ξενοδόχος έγινε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ που μάχεται κατά της εκτροπής του Αχελώου!

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΦΕΡΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΒΑΜΒΑΚΙ»...

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:37

 Από τον Γιώργο Μακρή

 ΣΤΗ Θεσσαλία έγινε γνωστή για τη μαχητική στάση της κυρίως εντός αλλά και εκτός Βουλής εναντίον των έργων μεταφοράς νερού από τον Αχελώο.

Η περι ης ο λόγος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκη Φούντα αποκαλύπτει τώρα μια άλλη πτυχή των δραστηριοτήτων της καθώς ολοκλήρωσε την κατασκευή και θέτει προς ενοικίαση ένα συγκρότημα με πέντε βιοκλιματικές κατοικίες στη θέση «Μάννα» στα Παλιάμπελα Βόνιτσας, δίπλα στον Αμβρακικό Κόλπο και λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Λευκάδα.

Το συγκρότημα φέρει τον τίτλο «Μάννα Γη» κι όπως έγραψε η 34χρονη βουλευτής στην ιστοσελίδα της στο Facebook: «Μετά από 4 χρόνια δουλειάς και διαδικασιών, στον Τόπο που αγαπώ περισσότερο, στη θέση Μάννα στο Βαρκό Παλιαμπέλων Βόνιτσας, έγινε ένα μικρό όνειρο πραγματικότητα: Μάννα Γη (ή Manna Gea) λοιπόν! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!»

* * *

Μία μάλιστα από τις κατοικίες φέρει το όνομα «βαμβάκι» (οι υπόλοιπες καρύδι, στάχυ, καλαμπόκι και ελιά), ονόματα που προέρχονται από τις καλλιέργειες της ιδιοκτήτριας οικογένειας, ενώ στο εσωτερικό κάθε κατοικίας υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία.

 

 

Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...

«Ένα μήλο την ημέρα τον... Πούτιν κάνει πέρα!»

 

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ο ίδιος πρώτος το παράδειγμα ο Αυστριακός υπουργός Γεωργίας, Δασών, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων κ. Αντρέ Ρούπρεχτερ ξεκίνησε εκστρατεία για να αυξηθεί η εγχώρια κατανάλωση των αυστριακών μήλων ώστε να περιοριστούν οι απώλειες για τους παραγωγούς της χώρας από το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της ΕΕ.

Ο Αυστριακός υπουργός χρησιμοποιεί κατά κόρον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδίως το twitter προτρέποντας τους Αυστριακούς αντί να αγοράζουν ένα μήλο, να αγοράζουν δύο και να προσφέρουν το δεύτερο σε κάποιον άλλο προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωση.

«Ένα μήλο την ημέρα τον... Πούτιν κάνει πέρα», έγραψε στον υπουργό ένας συμπατριώτης του που εμφανίστηκε υπέρμαχος της καμπάνιας. Ωστόσο, υπήρξαν κι αυτοί που την αμφισβητούν: «Κι εάν το Κρεμλίνο βάλει στο στόχαστρο την αυστριακή βιομηχανία; Θα μας καλέσει ο υπουργός Οικονομικών να αγοράζουμε κινητήρες;» αναρωτιέται επί παραδείγματι η εφημερίδα Standard.

Επισημαίνεται ότι ανάλογη εκστρατεία με την Αυστρία «τρέχει» και στην Πολωνία, η οποία επίσης πλήττεται από το ρωσικό εμπάργκο.

 

 

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Όταν ο υπουργός είχε μαλλιά!

 

Μ’ έναν πρωτότυπο – ομολογουμένως – τρόπο ο υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ κ. Τομ Πέρεζ επέλεξε να διαφημίσει το γεγονός ότι για έξι συνεχόμενους μήνες οι θέσεις εργασίας στη χώρα του αυξήθηκαν κατά περισσότερες από 200.000.

Καθώς αυτό είχε να συμβεί από το 1997, ο κ. Πέρεζ δημοσιοποίησε μέσω twitter μια φωτογραφία του από τη χρονιά εκείνη, όταν δηλαδή είχε ακόμη μαλλιά (!), προκειμένου να αναδείξει δηλαδή την επιτυχία της κυβέρνησης Ομπάμα μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

 

 

«Βαθμιαίες εγγυήσεις»

«βαφτίζονται»

οι απολύσεις

χωρίς αποζημίωση!

ΕΧΕΙ γίνει πλέον θεσμός στην ευρωζώνη τα χρόνια της κρίσης: όσο περισσότερο επώδυνα είναι τα μέτρα που δρομολογούνται, τόσο ηπιότερες είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να τα «περάσουν» κατά το δυνατόν πιο ανώδυνα στην κοινή γνώμη των χωρών τους.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έρχεται από την Ιταλία όπου η κυβέρνηση Ρέντσι ετοιμάζεται να υιοθετήσει νέο μέτρο, βάσει του οποίου για τα πρώτα τρία χρόνια μετά την πρόσληψή τους οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολύονται χωρίς κανενός είδους περιορισμό.

Πώς ονομάζεται αυτό το νέο μέτρο; «Συμβόλαιο με αυξανόμενες, βαθμιαίες εγγυήσεις για τους εργαζόμενους»!

 

Το 2016 τα νέα ΙΧ

για τους βουλευτές

ΜΕ τα σημερινά αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να κινούνται οι Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές καθώς ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε να παραταθούν έως το τέλος 2015 οι συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), οι οποίες έληγαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση το ποσόν του ισχύοντος μηνιαίου μισθώματος των υφιστάμενων συμβάσεων, για κάθε κατηγορία και τύπο αυτοκινήτου, μειώνεται κατά 20% από 01.05.2015 έως και 31.12.2015.

Στελέχη της Βουλής εκτιμούν το όφελος απ’ αυτήν την απόφαση στις 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ η παροχή αυτοκινήτων στους βουλευτές και ευρωβουλευτές κοστίζει περίπου 3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

* * *

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων κοινοβουλευτικών, η απόφαση ελήφθη διότι κρίθηκε πως θα αποτελέσει «μεγάλη πρόκληση» να αλλάξουν οι βουλευτές αυτοκίνητα την ώρα που ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ γενικότερα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από την αυξανόμενη φορολόγηση.

Αλλά και για τους ίδιους τους βουλευτές είναι προφανώς πιο συμφέρον να διατηρήσουν το ίδιο αυτοκίνητο από το να τους μειωθεί για παράδειγμα ο μισθός...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass