Η ..."κυβίστησις" ως εθνικό σπορ!

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:38

Του Χρήστου Τσαντήλα

Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ τον όρο «κυβίστησις» στο λεξικό τον ερμηνεύει κάπως ως... κωλοτούμπα! Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. δίνει εντελώς διαφορετική ερμηνεία. Κάτι σαν... «πράξη βοηθείας ώστε να μην έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία»!

ΜΠΟΡΕΙ όμως ο Μπαμπινιώτης να «παίζει» με τις λέξεις, όπως μπορούν και παίζουν οι πολιτικοί μας με την ...πολιτική; Αδύνατον. Διότι τον όρο «κυβίστησις» δεν τον γνωρίζει κανένας καλύτερα από τους Έλληνες βουλευτές. Και ακόμα καλύτερα κανένας περισσότερο από τους πολιτικούς τους αρχηγούς! Αλλά νομίζετε ότι τέτοιες κωλοτούμπες κάνει μόνο ο αρχηγός του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού; Οι αρχηγοί, πιστέψτε το, κάνουν τις καλύτερες. Ούτε ο Μελισσανίδης δεν έκανε τέτοιες σαν κάποιους πολιτικούς μας, που σάρωσαν τα ...μετάλλια. Οι περισσότεροι δε απ' αυτούς μετά από λίγο καιρό επιχειρούν και ανακυβιστήσεις! Προς τα πίσω τούμπες δηλαδή...

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ λοιπόν άρξαστε και πολιτικών αρχηγών συνεχίστε... Μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, (πέστε την πίσω κωλοτούμπα για να δένει με το θέμα) φρεσκάρει τη μνήμη αλλά ταυτόχρονα δείχνει πόσο... κορόιδα είμαστε οι (χιλιάδες) ψηφοφόροι που τόσα χρόνια χειροκροτούμε τις... κωλοτούμπες τους.

ΕΑΝ λοιπόν η "κυβίστησις" ήταν ολυμπιακό άθλημα, στη γραμμή εκκίνησης του στίβου, θα γονάτιζαν περιμένοντας τον πυροβολισμό για να φύγουν, δίπλα δίπλα, φοβεροί αθλητές. Όπως ο Γ. Καρατζαφέρης, ως πιο φρέσκος, ο Άδωνις ο γνωστός, ο φίλος μας ο Ροντούλης και άλλοι ντόπιοι, ο Πλεύρης, ο Μάκης ο Βορίδης και ακόμα πιο μεγάλοι αθλητές, από Ντόρα, Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Τσοβόλα, Αρσένη, αλλά ας μην πάμε στους παλιούς, είναι τόσοι πολλοί, που δεν χωρούν ούτε οι μισοί στη γραμμή εκκίνησης!

ΕΑΝ λοιπόν κάναμε την κυβίστηση εθνικό σπορ, θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στο αγώνισμα και οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι. Αφού, κάθε φορά αλλάζουμε την προτίμησή μας μπροστά στην κάλπη όπως αλλάζουμε και τις κυβερνήσεις. Κυβιστήσεις λοιπόν κάνουμε κι εμείς, αφού ενώ δεν συμφωνούμε και αηδιάζουμε με τις κωλοτούμπες των πολιτικών μας, εξακολουθούμε στο τέλος να τους ψηφίζουμε! Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι απ’ αυτούς εξακολουθούν να μπαινοβγαίνουν στη Βουλή για δεκαετίες τώρα...

(Σημ: Να θυμίσω εν συντομία πώς αποκάλεσε στο παρελθόν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο τώρα συμπλέει, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Προδότη, τρελαντώνη, ανεπάγγελτο, κρεοπώλη(!) πολιτικά ανήθικο, ασόβαρο και άλλα κοσμητικά... )

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass