ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας έχει DNA ξύπνιου ανθρώπου

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2014 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:49

 Είναι να απορεί κανένας πού βρήκε τόση χολή, ο γιατρός κ. Λάνταβος και την έχυσε πάνω στον πρόεδρο μας Αλ. Τσίπρα γράφοντας στην εφημερίδα σας στη 10.08.14 ένα κείμενο με τον εξής τίτλο «πολιτικοί του θερμοκηπίου και Σαλτιμπάγκοι της πολιτικής», λέγοντας ότι οι σημερινοί πολιτικοί είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα, σαλτιμπάγκοι της πολιτικής και ρήτορες δημαγωγοί.

Αυτά και άλλα δεν αγγίζουν τον πρόεδρο μας, αφορούν άλλους πολιτικούς. Ο πρόεδρός μας δεν κληρονόμησε κανένα κόμμα από τον πατέρα του ή τον θείο του, αναδείχθηκε πρόεδρος του ΣΥΝ από το συνέδριό του, που τότε ο ΣΥΝ βρισκόταν στο 3% και από τις γκάφες και τα σφάλματα των αντιπάλων του που κυβερνούν. Με την ικανότητά του και την εμπειρία του έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 28%, όπως παραδέχεται ο ίδιος κι όχι μόνο γιατί στην πραγματικότητα τα ποσοστά του είναι περισσότερα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κι όχι «επιθετικός και τσαμπουκάς της άγριας δύσης». Έχει εργαστεί με αντικείμενο της επιστήμης του και γνωρίζει αγγλικά που είναι διεθνής γλώσσα. Εκτός από τα παραπάνω, είναι ικανός για πρωθυπουργός. Γιατί οι αγώνες στην Αριστερά, στο κίνημα της νεολαίας, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πολιτική και το διάβασμα νου, η μελέτη των κειμένων της Αριστεράς, ξυπνούν τον άνθρωπο και από αυτά αποκτά γνώσεις για την πολιτική, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία κ.λ.π.

Ύστερα, κατάγεται από τα ορεινά άγονα Τζουμέρκα, οι κάτοικοι των οποίων αναγκάζονται να «ξυπνήσουν» για να επιβιώσουν και όπως έλεγαν οι αρχαίοι «Η πενία τέχνας κατεργάζεται». Επομένως ο πρόεδρός μας έχει DNA ξύπνιου ανθρώπου, αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο γιατρός γιατί κι ο ίδιος από εκεί κατάγεται. Όλα τα παραπάνω κάνουν τον πρόεδρό μας κατάλληλο για πρωθυπουργό, κάτι το οποίο θα επιβεβαιώσει ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εκλογές παρά τον αποπροσανατολισμό που κάνει ένα τμήμα της διανόησης, την οποία ο Αλ. Τσίπρας την κατατάσσει στην «καταστρέφουμε τάξη». Μπορεί ο Πρόεδρος να μην έχει Doctora και Bachelor από το Yale University αλλά ο αρθρογράφος δεν βλέπει ότι οι κυβερνώντες, που έχουν τίτλους από το Yale από το Berkley, κατάντησαν την πατρίδα αποικία της Γερμανίας και δεν μπορούν να πάρουν καμία απόφαση αν δεν την εγκρίνουν η Τρόικα και ο Σόιμπλε, όπως μείωση φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, ελάφρυνση της φορολογίας γενικά, την αύξηση των δόσεων του χρέους στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία και στη ΔΟΥ για τον ΕΝΦΙΑ. Η συγκυβέρνηση καταστρέφει τους δυο πυλώνες του πρωτογενούς τομέα, κτηνοτροφία και γεωργία από όπου θα προκύψει ανάπτυξη. Στην κτηνοτροφία έβαλαν «ταφόπλακα» με την αλλαγή του καθεστώτος στους βοσκοτόπους και τη συρρίκνωση κατά 50% κάτι ανάλογο που θα γίνει και στο ζωικό κεφάλαιο. Το γάλα 7 ημερών που οι ίδιοι ψήφισαν και υποτίθεται θα αγόραζαν οι καταναλωτές φθηνότερα, ακρίβυνε και οι κτηνοτρόφοι παραδίδουν το γάλα τους σε εξευτελιστικές τιμές. Αυτό έγινε όχι για να εξυπηρετήσει την κατανάλωση αλλά τους παραγωγούς των χωρών του Βορρά. «Φιάσκο» χαρακτήρισε αυτή την απόφαση ο βουλευτής της ΝΔ Μαξ. Χαρακόπουλος και τρέχει τώρα ο Γιακουμάτος να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Με τη συμφωνία της Ε.Ε. με τον Καναδά, η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να αντιδράσει έδωσε το δικαίωμα σε άλλες χώρες να πουλάνε λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα με την ονομασία «φέτα» στον κόσμο εκτός Ευρώπης. Δεν έμειναν μόνο εκεί, η συγκυβέρνηση κατέστρεψε και τη γεωργία με τη συναίνεσή της στην Ε.Ε. για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν το Μπόινγκ γκρεμίστηκε από τους Ρωσόφωνους. Αυτή η συναίνεση εξυπηρετεί αμερικανικά συμφέροντα. Ενώ θα μπορούσαν να επικαλεστούν το αρ. 31 της συνθήκης της Ε.Ε. που δίνει το δικαίωμα σε μια χώρα να απέχει και να μην υποχρεούται να συμμετάσχει στις κυρώσεις χωρίς να εμποδίζει τους υπόλοιπους εταίρους να προχωρήσουν μόνοι τους. Τη μη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας από τη μνημονιακή υποτελή συγκυβέρνηση την πληρώνουν οι Έλληνες αγρότες με οδυνηρό τρόπο, χάνοντας τη ρωσική αγορά για τα προϊόντα τους όπως ροδάκινα, σταφύλια, ακτινίδια, μήλα, λεμόνια, πορτοκάλια, φράουλες και διάφορα λαχανικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα δημοκρατικό και όχι αρχηγοκεντρικό, στο οποίο μετέχουν πολλά άξια στελέχη και έχει συντάξει πρόγραμμα εφικτό να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να την οδηγήσει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Αν δεν γνωρίζει το παρακάτω ο κ. Λάνταβος να το αναζητήσει στο διαδίκτυο. Στην παρούσα φάση επικεφαλής στην επιτροπή προγράμματος είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος στην κυβέρνηση Ζολώτα ήταν Γεν. Γραμματέας στο Υπουργείο Εθν. Οικονομίας με Υπουργό τον Γ. Σουφλιά, ο Σουφλιάς έλεγε τότε στους δικούς του τέτοια στελέχη σαν τον Δραγασάκη να έχουμε κι εμείς. Συντάσσει κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινώσει ο Αλ. Τσίπρας στην Εκθεση Θεσ/νίκης και το οποίο μετά και μέχρι τις εκλογές θα τεθεί σε διαβούλευση με φορείς, οργανώσεις, μέλη του και πολίτες. Ο πρόεδρός μας πορεύεται και πράττει σύμφωνα με τις αποφάσεις του κόμματός μας που έχουν επεξεργασθεί 40.000 μέλη. Στο κόμμα μας μετέχουν ο Αλ. Μητρόπουλος, η Σοφία Σακοράφα, ο έχων κοινές ρίζες καταγωγής με τον γράφοντα Π. Κουρουμπλής και άλλα στελέχη που αποχώρησαν νωρίς από το ΠΑΣΟΚ, όταν διαπίστωσαν ότι το ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Σημίτη και του Γ. Παπανδρέου έγινε συντηρητικό κόμμα και δεν υπηρετούσε τα λαϊκά συμφέροντα αλλά του κεφαλαίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν και ψηφίζουν πολλοί ανώνυμοι πολίτες, πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που έχουν καταβολές από το ΕΑΜ και την Αριστερά. Οι οποίοι το ακολούθησαν τότε από τα αριστερά συνθήματα του Ανδρέα και όταν είδαν ότι αλλάζει ρότα, το εγκατέλειψαν και επανήλθαν στην Αριστερή κοίτη τους. Αυτοί οι πολίτες και τα στελέχη είναι τμήμα του ελληνικού λαού. Ο λαός είναι πρωτογενής εξουσία και όχι κατεδαφιστέα υλικά. Ο αρθρογράφος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και αν το πληροφορηθεί ο συγχωριανός του Π. Κουρουμπλής, θα ακούσει τα χίλια. Ακόμα, στο άρθρο εγκαλεί τον Τσίπρα γιατί επισκέφτηκε το Άγιο Ορος μετά από πρόσκληση του Ηγούμενου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματική θέση την Ανεξιθρησκία, βοηθά τους φτωχούς και ανήμπορους και έχει πολλά κοινά με τον Χριστιανισμό στην πρωταρχική του μορφή. Όπως κατέγραψαν και εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης, οι μοναχοί στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν έναν εχθρό αλλά έναν ευγενικό άνθρωπο που μιλούσε για τη σημασία στήριξης της αθωνικής πολιτείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στον καπιταλισμό και οι πολιτικές του υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι Μαρξιστής αλλά αποφασισμένος να τηρήσει κριτική στάση στον καπιταλισμό, όπως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι σημερινοί συγκυβερνήτες δηλώνουν χριστιανοί αλλά κατάργησαν την αργία της Κυριακής. Η πολιτική τους οδήγησε 4 εκ. Έλληνες στη φτώχεια, 1,5 εκ. στην ανεργία και δεκάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες στη μετανάστευση και η πολιτική τους μόνο χριστιανική δεν είναι. Αυτός σαν γιατρός και διανοούμενος δεν είδε αυτές τις αδικίες ώστε να διαμαρτυρηθεί, ούτε το πλαφόν στα φάρμακα και τις εξετάσεις, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα, στο προσωπικό στα νοσοκομεία καθώς και τον τετραπλασιασμό της συμμετοχής στην προμήθεια των φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Αυτός τι κυβέρνηση τελικά προτείνει; Όπως λέγει ο ίδιος το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί του είναι φαύλοι, δεν είναι αντίθετος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς τον Τσίπρα, πράγμα το οποίο δεν γίνεται. Τότε τι απομένουν; Τεχνοκράτες, Χούντα και Χρυσή Αυγή.

Νικόλαος Αθανασίου αντιστασιακός

και μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass