«Bodyguard»: ο Σωματοφύλακας

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2022 15:01

Από τον Σωκράτη Μποντζώρλο

Φοράει και κυκλοφορεί με αρβύλα μάχης. Τα αγόρασε online. Έχει πετύχει από τη διαφήμιση που έχει διαβάσει από μία εφημερίδα υποτίθεται πατριωτικού τύπου. Σε δέκα μέρες τα άρβυλα έφθασαν στο χωριό και τώρα τα δοκιμάζει μπροστά σε ένα ανοικτό φύλλο μιας παλιάς ντουλάπας που από μέσα το εσωτερικό της έχει ένα καθρέφτη να καθρεφτίζεται. Είναι άνετα και του αρέσουν. Τα άρβυλα μάχης σου δίνουν αυτοπεποίθηση. Φοράει και μια μπλε φόρμα αγγαρείας όπως στο ναυτικό. Το σακάκι όμως στενεύει στο ύψος της κοιλιάς. Αν ρουφήξει την κοιλιά και πετάξει το στήθος έξω δείχνει άλλος άνθρωπος νομίζει. Γυρίζει μπροστά από τον καθρέφτη σαν ανεμοδείκτης. Μια δεξιά μια αριστερά. Σμίγει τα φρύδια, κατεβάζει λίγο τα μάτια του και καμαρώνει στον καθρέφτη πόσο όμορφος είναι με τον Βυζαντινό Δικέφαλο της Θεματοφυλακής στο μπράτσο. Πώς το αντιλαμβάνεται; Νομίζει ότι οι σημαντικοί θεσμοί θέλουν θεματοφύλακες. Δηλαδή ο θεματοφύλακας είναι ο bodyguard του θεσμού.
Αν ας πούμε ότι το Σύνταγμα είναι η Γουίτνεϊ Χιούστον αυτός είναι ο Κέβιν Κόστνερ.
Αγρότης στο επάγγελμα 45 χρονών. Ζει στο χωριό, απόφοιτος Λυκείου. Είναι λειτουργικά αναλφάβητος αλλά δεν το γνωρίζει. Η ανεπάρκειά του αποτυπώνεται στον συναισθηματικό του κόσμο. Αισθάνεται ακριβώς ό,τι νιώθετε και εσείς. Φόβο, Λύπη, Χαρά αλλά σε χαμηλότερη ένταση και μικρότερο βάθος. Αν ο εγκέφαλός του ήταν υπολογιστής θα λειτουργούσε με λογισμικό του προηγούμενου αιώνα. Δεν μπορείς να τον κατατάξεις κάπου, ανήκει σε μια πολύ σύνθετη κατηγορία. Εμφανίζει ιδιαίτερη αδυναμία στην επεξεργασία σύνθετων ή αφηρημένων εννοιών.
Ένας από τους λόγους που μισεί τον Βενιζέλο όταν ήταν στη Βουλή είναι επειδή όποτε τον έβλεπε χρειαζόταν υπότιτλους για να καταλάβει τι λέει στην τηλεόραση. Δεν ψηφίζει τίποτα. Και όχι δεν είναι χρυσαυγίτης, ούτε ανήκει στο κόμμα του Κασιδιάρη. Ίσως τώρα να πιστεύει στον Σώρρα. Στα παλιά χρόνια ίσως ψήφισε κανά δυο φορές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν θυμάται αλλά τελευταία ψήφισε τον Λεβέντη. Καμαρώνει που δεν έχει πληρώσει ποτέ Εφορία και δηλώνει ακόμα οπαδός του Τραμπ. Τον έχει και σε αφίσα δίπλα στον καθρέφτη. Και αισθάνεται ότι ο πρόεδρός του τσεκάρει πόσο καλό αρσενικό είναι. Τηλεόραση δεν βλέπει.
Μπήκε στους θεματοφύλακες για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δεν γουστάρει καμία εξουσία πάνω από το κεφάλι του. Και δεύτερον και το κυριότερον επειδή έτσι αποκτά ο ίδιος την αίσθηση εξουσίας. Έχει περάσει Covid. Δεν ήταν και τίποτα για αυτόν. Ένα απλό κρυολόγημα. Εμβόλιο δεν σκοπεύει να κάνει. Το πολύ να αρρωστήσει ξανά. Δεν είναι ο φόβος που τον κρατάει μακριά από το εμβόλιο. Είναι που θέλει να την σπάσει στο σύστημα. Όταν είσαι θεματοφύλακας ψάχνεις ένα ευγενές ένδυμα για να ντύσεις το μίσος σου, απέναντι στο κράτος, την επιστήμη και όλα εκείνα που αισθάνεσαι ότι σε καταδυναστεύουν επειδή δεν μπορείς να τα καταλάβεις. Μεταξύ μας το Σύνταγμα το έχει χεσμένο. Αποστήθισε μόνο από το site της Βουλής το άρθρο 120. Και για να είναι σίγουρος παπαγάλισε όλη την παράγραφο.
Σκύβει να σφίξει πιο καλά τα κορδόνια από τα άρβυλα. Αισθάνεται τη φόρμα που τον τραβάει από πίσω είναι οριακά στο να σκιστεί. Σε μία ώρα έχουν ραντεβού στον κόμβο στην εθνική οδό. Θα μπουν πέντε άτομα σε ένα Cherokee και θα κάνουν επιθεώρηση στα χωριά. Θα πουλήσουν τσαμπουκά σε κανέναν δασκαλάκο και θα βγάλουν φωτογραφίες για να ανεβάσουν στο γκρουπ. Θα γυρίσει μετά σπίτι και θα μυρίζει τσίπουρο. Και από το στόμα του θα βγαίνει τέτοια μπόχα λες και λειτουργεί εξαερισμός στο μυαλό του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass