ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Κι όμως πιο πολύ... πιστεύουμε την εθνική!

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:06

 Του Χρήστου Τσαντήλα

Σ' ΑΥΤΗ τη χώρα συμβαίνει το αδιανόητο. Όλοι να έχουν δίκαιο! Κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι, λαός... Εξουσιάζοντες και εξουσιαζόμενοι. Όλοι με το δίκαιό τους. Σου λένε οι πρώτοι: «Τι να κάνουμε; Είναι χειρότερο αυτό που κάνουμε τώρα, εφαρμόζοντας δηλαδή τις εντολές των δανειστών μας, από το να χρεοκοπούσαμε ως χώρα; Είναι καλύτερο να μην πληρώνονταν οι μισθοί και οι συντάξεις; Να γινόταν στάση πληρωμών;». «Ασφαλώς και πρέπει να διώξουμε τρόικα και μνημόνια» - επιμένουν οι άλλοι. Προκρίνοντας τη λογική του «κάλλιο πεινασμένοι παρά ταπεινωμένοι». Μόνο που ούτε αυτοί το πιστεύουν ότι μπορούν να... σκίσουν τα μνημόνια, όταν και όποτε έρθουν στην εξουσία.

ΔΙΚΑΙΟ όμως, σαφώς αναμφισβήτητο, έχει και ο κόσμος. Όλοι εμείς δηλαδή. Οι πολίτες αυτής της χώρας που καλούμαστε κάθε τόσο σε εξοντωτικές θυσίες. «Δεν πάει άλλο» σου λέει ο (αγρίως) φορολογούμενος και δεν το φωνάζει μόνο από αντίδραση. Αλλά το λέει και το εννοεί. Επειδή δεν έχει πλέον τα προς το ζην. Τα βασικά δηλαδή είναι που του λείπουν. Ποια είναι τα βασικά; Δουλειά, ψυχολογία (και δίχως αυτά) και υγεία!

ΑΛΗΘΕΙΑ, πόσοι παρακολούθησαν την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ; Και πόσοι παρακολούθησαν, την επομένη, την εθνική ομάδα μπάσκετ στο παιχνίδι του αποκλεισμού της; Κάντε λοιπόν τη σύγκριση. Και αξιολογήστε την απάντηση με τον βαθμό σπουδαιότητας των δύο γεγονότων. Το πρώτο αφορούσε τη ζωή μας, τη δουλειά μας, την οικογένεια, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Το μπάσκετ θα ήταν απλώς μια ένεση καλής διάθεσης, ένα διάλειμμα από τα προβλήματα, λίγη δόση αισιοδοξίας. Μια πρόσκαιρη διαφυγή από τα δύσκολα...

ΚΙ ΟΜΩΣ καταφύγαμε στο αθλητικό γεγονός. Το οποίο παρακολουθήσαμε με προσήλωση κιόλας. Περιμέναμε, νομίζω, περισσότερα από την εθνική ομάδα, παρά από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Αν δεν ήταν αυτό ένα ακόμα σημάδι απαξίωσης των πολιτικών, ένα μήνυμα ότι οι πολιτικοί πλέον δεν πείθουν κανέναν, τότε τι ήταν; Χαμένος κόπος λοιπόν του πρωθυπουργού αλλά και όλων των άλλων. Δεν πείθουν τα λόγια κανενός πολιτικού. Ούτε της συμπολίτευσης ούτε της αντιπολίτευσης. Διότι για να αποκαταστήσουν οι πολιτικοί μας τη ζημιά που προκάλεσαν στην Ελλάδα και στους Έλληνες, θα πρέπει πρώτα να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με την κοινωνία.

ΒΙΩΝΟΥΝ δραματικές συνθήκες τα νοικοκυριά και οι νέοι άνθρωποι. Η αριθμοί λένε ότι αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό εξόδου από την κρίση ακόμα και το 2020 η ανεργία θα είναι πάνω από 20% που σημαίνει ότι οι νέοι και μετά από μια εξαετία, θα ψάχνουν, μεσήλικες πλέον, για δουλειά! Όσοι δεν μεταναστεύσουν δηλαδή. Ο Βενιζέλος ήταν πιο αισιόδοξος. «Είναι βιώσιμο το χρέος» είπε, αλλά απέκρυψε όλη την αλήθεια. Βεβαίως και θα γίνει, αν μπουν καμιά δεκαριά ακόμα χαράτσια στους πολίτες και εξαφανιστούν τα μισά νοικοκυριά...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass