Προσοχή μη γίνει ο «Μπαϊντενόπουλος»… «Μπαϊντένογλου»

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2022 15:59

Από τον Αχιλλέα Λιγγέρα

Τη Δευτέρα επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Την τελευταία φορά που ήταν στη Νέα Υόρκη, μου δόθηκε η ευκαιρία να του πω διά ζώσης, ότι για να πάρει τα ανταλλάγματα που δικαιούται από τις σημαντικότατες αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας, πρέπει να τα ζητήσει ευθέως από τον πρόεδρο της Αμερικής κ. Μπάιντεν. Εδώ όταν δεν ζητάς θεωρείσαι δεδομένος και ως εκ τούτου χάνεις από χέρι αυτά που δικαιούσαι.
Ευελπιστώ πως ο Πρωθυπουργός αυτήν τη φορά θα βάλει δυναμικά πάνω στο τραπέζι την άμεση λύση του χρόνιου κυπριακού προβλήματος και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην Ελλάδα. Από την καθημερινή παραβίαση των θαλάσσιων και εναέριων συνόρων της χώρας μας, μέχρι την ΑΟΖ και επίσης είναι αναγκαίο να ζητήσει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση που η Αμερική ή η Ελλάδα δεχτούν επίθεση από τρίτη χώρα, κ.ο.κ.
Πρέπει απαραιτήτως να πεισθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, για να μην πάρει η Τουρκία τα 40 καινούργια μαχητικά αεροπλάνα F-16 και ούτε να γίνει η αναβάθμιση των 80 τουρκικών F-16, γιατί απλά μια τέτοια κίνηση θα εκθέσει σε μέγιστο κίνδυνο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Εξυπακούεται ότι ο πρόεδρος της Αμερικής, από Φιλέλληνας ...«Μπαΐντενόπουλος», όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του προεκλογικά στα μέλη της Ομογένειάς μας, μάλλον μεταμορφώθηκε ως φαίνεται σε Φιλότουρκο «Μπαΐντένογλου», με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.
Η μόνη μας ελπίδα είναι ο ισχυρός Φιλέλληνας γερουσιαστής κ. Bob Menendez, καθώς η αγορά των παραπάνω καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία και η αναβάθμιση των υπολοίπων 80 μεταχειρισμένων που έχει στην κατοχή της, μαζί με το συνοδευτικό πακέτο οπλικών συστημάτων αιχμής, χρειάζεται εκ των προτέρων το ΟΚ της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, στην οποία ο ίδιος ηγείται. Εύχομαι να μην απογοητευτούμε για ακόμα μια φορά. Τα δέοντα από Νέα Υόρκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass